Meditation – en väg hälsa och välmående

Jag har tänkt många gånger att jag ska börja meditera. Jag anmälde mig för länge sen till en meditationskurs som sedan aldrig startade. Men nu, på min utbildning till yogalärare, har jag äntligen fått möjlighet att lära mig! Och det är inte så mycket att lära sig, mer än att sitta stilla och andas och fokusera. 😉

Jag hade en föreställning om att det var svårt och mycket att lära sig, men det som är svårast är just att vara i stillhet och att bli medveten om alla tankar som far runt i ens inre… Och det är just det som är meditation, att bli medveten!

Den metod jag använder är just att följa mitt andetags flöde, in och ut ur kroppen. Det är kanske lättare för dig att räkna andetagen för att ha något att fästa uppmärksamheten på, andas in, andas ut och räkna ett, andas in, andas ut och räkna två. Räkna upp till fem och börja sedan om på ett. Kommer du av dig är det bara att börja på ett igen. Tankar kommer hela tiden farande, men bara låt dem passera som moln på himlen utan att fästa dig vid dem och återgå varsamt till ditt andetag. Detta får du göra många gånger, men just det är ett sätt att bli medveten om dem, utan att fastna i dem och spinna vidare på dem.

Det finns så många positiva effekter som en regelbunden meditation kan ge:
-minska kroppens negativa reaktioner på stress
-sänka blodtryck och minska värk och smärta i kroppen
-ge avslappning och ett inre lugn
-öka koncentrationen
-ge bättre självkänsla och självförtroende
-förbättra självkännedomen
-skapa en mer positiv attityd
-vara mer närvarande
-ge ny energi
-stärka immunförsvaret

Ja, varför inte prova du också? Istället för att lägga tid på oro och negativa tankar är detta väl investerad tid, det kan jag lova!! Vill du ha mer information kan du läsa länken här nedan.

Varm kram till dig och lycka till!! ❤️

http://www.novafutura.se/readinfo.php?textid=58

20140820-092244-33764799.jpg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s