Andning

Mina klassers fokus under de kommande veckorna är andning. Andningen är en stor del av yogan och hjälper oss att lugna, öppna, rena, läka och stärka vår kropp och även vårt sinne. Under en yogaklass följer du andetaget under mindfulness/meditation, gör andningsövningar (pranayamas), andas i flödet av solhälsningen och får kraft och energi av andetaget när du är i olika positioner (asanas). Under hela yogaklassen får du hjälp av din andning på olika sätt.

Andetaget följer dig under hela ditt liv. Det första du gör när du föds är att ta göra en inandning och det sista du gör innan du dör är en utandning. Och ändå är andningen något de flesta tar för given och inte ens tänker på, men som är så viktig för oss!! Andningen säger mycket om hur vi mår mentalt. Är andningen ansträngd, snabb och ytlig är du troligtvis stressad och spänd. Då kan yoga och djupandning vara en stor hjälp! Läs gärna mer om pranayamas här. http://www.yoga-guiden.se/andningsovningar-pranayama.aspx

En utmaning till dig under de kommande veckorna är att försöka stanna upp, gärna några gånger varje dag. Undersök hur du andas och att du andas. Ta ett riktigt djupt andetag in genom näsan och sucka ut luften genom din mun ett par gånger och konstatera ATT DU ANDAS! Det blir som en minimeditation och fyller dig med närvaro, lugn och ny energi. Prova gärna även någon av andningsövningarna vi lärt oss.

Nu ska jag på retreat i tio dager i Värmland med min utbildning till yogalärare och det ska bli så spännande!! Kommer nog hem full av nya insikter och erfarenheter som jag kommer att dela med mig av till er senare!

Önskar dig en lugnare och mer positiv höst och lycka till med din nya rutiner som på sikt ger dig ett rikare liv!❤️

IMG_2389.JPG

IMG_2477.JPG

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s