Flöde i livet

”Hemligheten bakom all lycka och framgång i livet kan utryckas i tre ord: ett med livet. Att vara ett med livet är att vara ett med nuet. Då vet du att det är inte du som lever livet utan livet levs genom dig. Livet är dansören och du är dansen.”
–Eckhart Tolle, Ny Jord

Vi har så otroligt mycket krav på oss själva, vi ska kunna mycket, hinna mycket, se bra ut, vara bra föräldrar, ha bra ekonomi mm. Och vi har ofta motstånd mot oundvikliga förändringar, som så ofta äger rum i livet och detta skapar inget annat än lidande hos oss. Det är så lätt att hamna där och tro att det ska vara så.

När jag hamnar där blir jag förvirrad, känner mig utpumpad och långt ifrån mig själv och det naturliga flödet i livet uteblir. Då kämpar jag och stretar emot livet, istället för att låta allt vara som det faktiskt är och försöka acceptera det jag inte kan påverka. Att försöka släppa kontrollen och följa med i livets flöde, så som det är här och nu. Det är då det jag behöver kommer till mig, utan att jag behöver kämpa för det!! 🙏

Likna flödet i ditt liv, i ditt sinne och i din kropp vid en skogsbäck. Där det är ett bra flöde i bäcken är vattnet ljust, fräscht och fyllt av liv. Där flödet är sämre samlas skräp och det blir av sämre kvalité. Där det är helt stillastående blir vattnet mörkt, fyllt av bakterier och dåligt för allt levande.
Lite samma är det hos oss och vårt flöde i livet! Det är viktigt att hålla igång flödet i kroppen, i sinnet och i livet och en stor hjälp är att acceptera och förlåta, andas och vara här och nu.

Så släpp alla måsten och krav på dig själv och gå ut och njut av livet du lever här och nu och glöm inte att ha roligt. ❤️

IMG_3093.JPG

IMG_2571.JPG

IMG_2277.PNG

IMG_3021.JPG

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s