Kraften i Tacksamhet

Har du tänkt på att när du känner dig tacksam så är det omöjligt att samtidigt känna sig ledsen eller ha negativa känslor!?

Så därför, när du befinner dig i en svår situation, sök efter någonting att
vara tacksam för. När du har hittat en sak, sök efter en till och en till
– varenda sak du hittar att vara tacksam för förändrar din situation.
Tacksamheten är den bro som leder dig från negativa till positiva, kärleksfulla känslor!

Tacksamhet kostar ingenting, men du får så mycket tillbaka, eftersom allt det du är tacksam för, får du mer av! Ju mer du känner tacksamhet, desto mer kärlek ger du. Och ju mer kärlek du ger, desto mer får du tillbaka!!

Det finns så mycket att vara tacksam för!! Läs gärna mer om tacksamhetens kraft på länken här.
http://wellness-wisdom-wealth.se/wealth/attraktionslagen-och-tankens-kraft/tacksamhet/

Lyckoforskning visar att tacksamma människor är mer energiska, förlåtande och empatiska. Som om inte det vore nog kommer här ytterligare 8 skäl till att uttrycka tacksamhet.

1. Genom att vara tacksam för och njuta av det som är bra i ditt liv, kan du maximera nöjet, njutningen och meningsfullheten.

2. När du uppmärksammar det som är bra i ditt liv, hur du åstadkommit det och hur andra människor hjälpt dig, kan det öka ditt självförtroende.

3. Tacksamhet kan vara användbart när du ska ta dig igenom svåra saker. Även om det känns utmanande att lista saker du är tacksam för när livet bara känns jobbigt kan det vara det viktigaste du gör, eftersom det ger dig perspektiv och kan hjälpa dig att gå vidare.

4. Tacksamhet gör dig snäll. En studie visade att människor som uttrycker tacksamhet och är medvetna om andras hjälpsamhet är mer benägna att själva vara hjälpsamma.

5. Tacksamhet ger näring åt relationer och påminner dig om hur värdefullt det är att ha vänner och en familj. Tacksamhet gör dig också positiv och positiva människor är mer uppskattade av andra och har lättare för att få nya vänner.

6. När du är tacksam fokuserar du mer på att uppskatta vad du har och mindre på vad andra har. Tacksamhet motverkar alltså avundsjuka.

7. Tacksamhet förebygger negativa känslor; det är omöjligt att känna ilska eller bitterhet när du är tacksam.

8. När du uttrycker din tacksamhet över nya saker i ditt liv som du uppskattar, dröjer det längre innan du tar du dem för givna.

IMG_3141.JPG

IMG_3137.JPG

IMG_3138.JPG

<img

IMG_2580.JPG

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s