Att leva ett medvetet liv utan beroenden

Jag har märkt att jag tagit avstånd från alkohol mer och mer för varje år som gått, men jag har inte reflekterat över detta förrän nu.

Det är sorgligt att det är så mycket affärsresor, personalfester och privata tillställningar där det är en självklarhet att det ska serveras massor av alkohol och att vi ofta dricker för att alla andra gör det, utan att tänka på varför vi gör det.

Jag har valt bort alkohol mer och mer, men inte enbart av hälsoskäl, utan största orsaken är när jag ser vad det gör med människor. Jag vill inte att mina barn ska behöva se mig personlighetsförändrad och att vara ”konstig” i deras ögon. Att själv inte komma ihåg vad jag gjort eller sagt under en fylla skulle för mig vara helt otänkbart!! Och hur många har inte sagt: ”Aldrig mer” dagen efter och mått fruktansvärt dåligt, men ändå fortsätter och fortsätter….

Varför gör vi så här? Varför lyssnar vi inte på vår kropp och vårt inre när det talar om detta för oss? Många säger att de tycker det är så gott med ett glas och det kan jag förstå, för så kan jag själv känna när jag äter en god maträtt med ett gott vin till, men då räcker det med lite att ha till maten för mig. Men många fortsätter av bara farten för att vi kanske känner glädje (som är falsk) och vi kanske känner oss självsäkra, roliga och avslappnade.

Måste vi använda alkohol för att kunna slappna och ha roligt, då behöver vi bli uppmärksamma och mer medvetna! Att inte kunna slappna av och känna glädje och att inte våga vara sig själv utan alkohol, tyder på rädsla. En rädsla att inte våga känna efter och en flykt från något annat som är jobbigt i livet. Det ger oss låg självkänsla och även låg självkännedom. En flykt för att inte behöva ta ansvar för sitt sitt liv, sitt beteende, för sig själv och för sina känslor. Vi har fått för lite kunskap om hur vi hanterar smärtsamma känslor och svårigheter i livet och tar istället den lättaste vägen, som bara gör livet ännu jobbigare…. Och tänk på att det finns många fler beroenden än alkohol!!!

Fler skulle må bra av att investera i sitt inre, lära sig vara närvarande, lyssna på och vara sann mot sig själv. Att lära känna sig själv och att våga lyssna på sina känslor och våga ta tag i sitt liv! Jag ser alla kurser i personlig utveckling och yoga jag gått som min viktigaste investering i mig själv. Tyvärr betraktar många det som något negativt att gå i terapi och arbeta med sig själv, men att gå till en personlig tränare ifrågasätts inte utan detta ses idag som en investering. Vi investerar massor i vårt yttre, på vårt utseende och i materiella saker, men glömmer insidan som är det allra viktigaste för att vi ska må bra! Det kvittar hur mycket fina bilar eller kläder du köper eller hur fint du sminkar dig, så hjälper det dig inte att må bättre på djupet, endast för ögonblicket. Det är endast en fasad utåt. Den äkta glädjen i livet och din egen självkänsla kommer inifrån! Och då är det yttre i livet och andras åsikter inte alls lika viktigt längre! ❤️

Önskar dig all lycka och ett mer medvetet liv!

2015/01/img_3482.jpg

2015/01/img_3483.jpg

2015/01/img_3480.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s