Närvaro och njutning

Mina yogakurser är i full gång och det vi har fokuserat på nu i början är vår stabila grund, där vi arbetat mycket med att stärka våra inre coremuskler, hitta våra kroppslås och jobbat med stående, stabila och bekväma portioner. Vi har lärt känna vår kropp och jobbat med att hitta närvaron i den och i vårt sinne.

Att hitta närvaron i nuet är det första steget till att komma närmare sig själv. Jag går varje dag en promenad i skogen, för där känner jag att jag bara kan vara, både med mig själv och med naturen. Där kan jag ta in ljuden, känna vinden och kylan, uppleva vår fina natur med alla sinnen under alla årstider! Jag lämnar alltid mobilen hemma för detta är min stund på dagen. Och det känns så skönt efteråt!!

Jag har upptäckt att jag vill lära mig att njuta mer av livet. Jag har hela mitt liv känt plikten att göra saker, att jag måste göra det och det för att bli nöjd. Jag har t.o.m haft svårt att sätta mig framför tv:n utan att veta att blommorna är vattnade, att tvättmaskinen är urplockad osv! Och denna listan tar ju tyvärr aldrig slut och blir en enorm stress… Men det är ju bara jag själv som sätter de kraven! Jag och ingen annan!! Nu prioriterar jag hellre en saga med Maja, en pratstund med Tim ,en kopp te med min man och att jag där och då verkligen är närvarande. Och det mår jag så mycket bättre av! Och att vi istället hjälps åt att hänga upp tvätten, vika den eller laga mat, för det är ju saker som hör till ett hushåll och måste göras, men att jag då samtidigt kan försöka njuta av närvaron med min familj! Detta är mitt arbete i livet.

Alla har vi olika saker i livet vi behöver jobba med. Undersök vad det är du behöver arbeta lite extra på, det som gör livet lite extra jobbigt att leva för dig. Att vara med sig själv i medveten närvaro, utan att ha tankar som far runt i huvudet kan vara jättesvårt i början. Men att sitta och följa sitt andetag är en bra början för att undersöka hur det är för dig. Ett tips är att använda sig av djupandning, som du kan läsa mer om här:
http://www.biglife.se/se/h%C3%A4lsa-sk%C3%B6nhet/detox/djupandning-1575535/

Yoga är också ett mycket bra verktyg för att komma i mer kontakt med dig själv och din kropp. Vi lär oss att lyssna på den och att acceptera den som den är och göra det bästa med det vi har med oss i vår ryggsäck och hitta vår egen väg. Prova gärna positionerna du ser här nedan för att bygga upp styrkan, närvaron och medvetenheten i din kropp!!

Har du tankar och funderingar så är du välkommen att skriva en kommentar här!

Nu ska jag njuta av sol och värme ett tag!
Jag önskar dig allt gott i vårt fina vinterland!!

Varma kramar till dig ❤️

2015/02/img_3513.jpg

2015/02/img_3515.jpg

2015/02/img_3516.jpg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s