Våra tankar 

Något jag märkt under min personliga resa är vad mina tankar kan ställa till det för mig. Jag har i nästan hela mitt vuxna liv trott att jag inte kan eller att jag inte klarar av saker lika bra som andra gör. Att jag inte duger och att jag inte är så perfekt som andra förväntar sig att jag ska vara. Jag har satt enorma hinder för mig själv och det klart att jag känt mig liten och utanför när mina tankar går i dessa banor. 


Att tro på mig själv har varit något helt otänkbart tidigare i livet, men dessa dörrar har så smått börjat öppna sig mer och mer för mig och jag kan nu mer se vad livet har att ge på ett helt nytt sätt! Utan prestige, utan tävlan och utan konkurrens! Och det är en sådan enorm befrielse!! Vi kan faktiskt se på alla saker som händer runt oss med kärlek. Det är ett val vi själva gör. Medvetet eller omedvetet, men inte alltid enkelt… Detta gör livet så mycket enklare att leva, än med tankar av oro, avund, motstånd, och mindervärde. Jag är ju trots allt alltid bäst på att vara just jag!! 😊

Ett steg på vägen dit är att lära känna sig själv och sina tankar och då är meditation/mindfulness ett fantastiskt verktyg! Affirmationer är också ett fantastiskt redskap att använda och kan hjälpa dig att omprogramera hur du tänker, känner och agerar i olika situationer. Läs mer om affirmationer här

 

Mindfulness handlar om att vara närvarande i nuet. Vi kan vara här och nu när vi ser, hör, luktar, smakar eller känner – alltså våra fem fysiska sinnen. Men med sinne menar vi också vårt psyke. Genom att vara medvetet närvarande med våra tankar och känslor vi lär oss att förstå hur vårt sinne påverkar oss. Mindfulness  hjälper dig att ta kontroll över negativa, destruktiva tankar och känslor, minskar stress och oro och höjer medvetenheten i din vardag, genom att skapa bättre förståelse och balans i ditt liv.

Mindfulness kan hjälpa dig att bli mer närvarande i nuet. Det kan vara ett sätt för dig att hitta tillbaka till dig själv och det som är viktigt i ditt liv. För om du inte lever här och nu, när ska du då göra det?

Varma kramar och tankar till dig ❤️

   

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s