Hinder

Det kan vara så att vi ibland inte ser skogen för alla träd. 

 

Vi kanske inte ser himlen för alla moln.

   

Vi kanske inte ser stenen för all mosssa. 

  

Vi kanske inte ser källan där allt vatten kommer ifrån. 

  

Men vi är medvetna om att det finns en vacker skog bakom träden, att det finns en klarblå himmel bakom molnen, att det finns en sten under den mjuka mossan och att det finns en källa där vattnet kommer ifrån. 

Vi kanske inte heller ser vårt inre ljus och vår inneboende villkorslösa kärlek för alla hinder vi sätter upp för oss själva. Hinder i form av krav på oss själva, vårt dåliga samvete, vår oro och vårt ständiga jagande för att bli bättre än vad vi är… 

  
Alla levande själar är så ofantligt vackra! Det vi ser är vårt yttre skal, som vi så ofta dömmer på olika sätt… Vi ser inte kärnan, det som finns under, som är det allra viktigaste och det allra vackraste hos alla individer!! 

  
Tyvärr är det idag just ytan vi bryr oss mest om. Vi fixar oss med alla möjliga medel och på alla möjliga sätt för att bli perfekta. Vi köper det som är inne just nu och mycket annat för att känna oss fina och accepterade och det gör att vi för en stund känner oss lite bättre, lite finare, men det varar tyvärr inte så länge… För snart är det något annat vi hittar som är fel, något annat vi måste ha för att stilla vårt jagande efter det perfekta. 

Men vad är egentligen perfekt? Vad är vackert? Vem eller vad är det som avgör det? Våra ideal? Kultur? Uppfostran? Samhället? Våra egna tankar? 

Våga se varje människa och dig själv som perfekt, utan dömanden! Våga möta en främling med ett leende! Våga ge utan att förvänta dig något tillbaka! Våga älska allt du möter! Och våga älska dig själv!! Det är DU verkligen värd!! ❤️

  
Allt gott till dig! 

// Therése 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s