Ärrad eller berikad?

Jag har senaste tiden upptäckt mer och mer vad min tankar gör med mig. Jag kan själv styra och bestämma hur jag vill må och hur jag vill se på mig själv och det jag upplever. Väljer jag att se mig som ärrad när det hänt jobbiga saker i mitt liv eller väljer jag istället att se det jag upplevt som något som har berikat mitt liv? Allt är ett medvetet val och det är egentligen ganska fantastiskt och även lite skrämmande att det är så!! Att vi själva har makten att påverka vårt eget liv, varje dag, hela tiden!! 

Så hur vill jag leva? Vill jag låta mig påverkas och styras av andra runt mig eller vill jag börja lyssna på mig själv? Mindfulness, meditation och även yoga är mycket bra verktyg för att få hjärnsurret att avta och att börja få lite uppfattning om och bli lite mer medveten om vad som egentligen försigår där inne. Att upptäcka hur mycket vi faktiskt dömer, värderar och jämför oss själva och andra hela tiden. Detta går helt automatiskt och finns inbyggt i oss i cellminnet. Allt vi har varit med om, från det vi var små, har på verkat oss på olika sätt och detta har präglat oss till de individer vi är idag. 

   
 

Jag har ofta i mitt liv blivit ett offer och tyckt synd om mig själv. Jag har lidit och har gärna skyllt på andra och på annat för att jag mått dåligt, utan att själv ta ansvar för mitt eget mående. Jag har hela tiden sökt svaren på varför och sökt hjälp utanför mig själv. Jag har velat att någon annan ska hjälpa mig och tala om för mig vad jag ska göra för att må bättre, utan att ens bry mig om att lyssna på mig själv. Jag har låtit mig påverkas av andras tyckanden och vetanden, utan att ens kolla vad jag själv tycker och faktiskt vet. Jag har på så vis svikit mig själv på många sätt och min kropp och mitt sinne har verkligen försökt tala om detta för mig, bla genom fruktansvärda magsmärtor i perioder, eksem och utslag, allergier, brutet ben i foten, inflammationer, skador, irritation, kontrollbehov, jämföranden mm, men jag har inte fattat detta!! 

  

Jag är bokstavligt talat ”ärrad” och har tre fina ärr på magen, ett för varje familjemedlem brukar jag säga! 😊 En blindtamsoperation dagen efter jag träffade min man och två akutsnitt, men det är en annan historia. Dessa ärr bär jag idag med stolthet, men så har det inte alltid varit kan jag säga… 

 

Så vad är det i ditt liv som gör att du känner dig ärrad? Vad är det som gör dig till ett offer? Börja att nyfiket undersöka detta med stor tillförsikt och utan att döma dig själv eller någon annan. Känn hur det känns och var det känns i din kropp. Acceptera att det är så här och att allt är som det ska precis just nu, utan att försöka påverka eller ändra något. Och sedan släppa taget om det. Detta är ingen lätt process och kräver att vi övar, men det hjälper oss! Vi övar på detta i yogan och därmed blir denna process faktiskt enklare ju mer vi övar, både kroppsligt och mentalt. 

Önskar dig all lycka på din upptäcksfärd inom dig!! ❤️❤️❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s