Medvetenhet

Vad lätt det är att ha åsikter om saker och ting. Vad lätt det är att tycka att något är rätt eller att något är fel. Vad lätt det är att döma, både sig själv och andra och att inte lyssna utan bara köra på…

Jag läste en intressant artikel i en tidning om en man som idag jobbar som yogalärare, men som haft ett tufft förflutet bl.a. som uteliggare. Han säger att han idag har respekt för vad han äter, men också respekt för att han äter, att han har mat på sin tallrik.

Detta väckte något i mig. När jag hade som mest eksem så var det många som hänvisade och tipsade mig, i all välmening förstås, om en speciell diet, att undvika vissa livsmedel mm. Men när jag gjorde allt detta och försökte på alla sätt anpassa mig till det andra tyckte och tipsade om, så blev det en ännu större stress i mig och eksemen blev ännu värre. Det var just det att jag inte fick äta vissa saker, att det blev en massa förbud och att jag började se på mat som något som gjorde mig illa, istället för att känna tacksamhet för att jag faktiskt kunde äta. Jag märkte att jag inte mådde bra av detta, men lyssande mer på andra än på mig själv och körde på i vanlig ordning. När jag sedan gav upp och började äta ”normalt” igen så försvann alla eksem på kroppen. För att några år senare börja i händerna, men detta berodde, enligt min tro, på att jag skulle sluta massera. Det var universums sätt att få mig att sluta med det och ägna mig mer åt yogan och då har även dessa eksem försvunnit! 🙏🏼✨ Även mycket tack vare kinesisk akupunktur kan jag tillägga.

Jag vet att jag, bara JAG, är min egen hjälpare och räddare. Genom att bli mer medveten om mina vanor, mina tankar och mitt sätt att vara mot mig själv och mot andra så får jag både insikter och förståelse för hur detta påverkar mig, både mentalt och fysiskt. Och för att komma dit måste vi stanna upp och bli nyfikna på oss själva. Lära känna det som finns i denna kropp bakom alla masker, roller, vanor, tankar och känslor, alltså vårt ego och bli medveten om hur det funderar och hur det påverkar oss.

Naturen är en fantastisk plats att hitta stillhet i och att vara med allt som är och allt som finns runt och i oss. Att förundras och bli hänförd över dess skönhet och dess djupa kraft att bara vara. Något vi borde ta efter mycket mer, men bara genom att vara i skogen, i naturen, så påverkar det oss på samma sätt. Det är min upplevelse.

Jag är så tacksam över allt vackert jag har runt mig, i vänner, kollegor, natur, familj, boende och i livet! 🙏🏼✨ Att ha tillit till att allt är som det ska just nu gör allt så mycket lättare och det är lättare att släppa taget och följa med i livets flöde då. Att släppa kampen och strävan åt något annat håll än vad som kanske är menat att du ska åt. Universum och livet ger oss läxor och visar oss vägen.

Känn vad du är tacksam för. Känn vad du vill bjuda in i ditt liv under nästa år. Inga drömmar är för stora! ❤️

Jag önskar dig en härlig adventstid utan stress och oro. Känn istället vad som är viktigt för dig. Är det att köpa en massa paket eller är det att bara få var med familjen och göra något trevlig tillsammans? 💙❄️☃️❄️💙

Här kommer några fler naturbilder från mina många promenader med min älskade hund Nala! 😍🐾

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s