Att växa

Nu händer mycket, både i naturen och inom oss. I naturen spirar det, värmen kommer mer och mer och det blir ljusare och ljusare och mer och mer grönt. Samtidigt blir vi kanske mer och mer stressade över allt som vi kanske tror behöver fixas. Både runt oss och i oss. Men behöver det verkligen det?!

För mig har den senaste tiden varit ganska utmanade. Mycket tankar om hur jag borde vara, borde göra, borde se ut har påverkat mig. Jag har märkt ännu tydligare hur mycket jag jämför mig med andra och får då en orsak till att ”slå” på mig själv och hitta ännu mer fel. Detta är gamla spår i min hjärna som är så upptrampade att de är svåra att kliva av. Det kräver en hel del jobb och framförallt mod för att våga gå utanför sin komfortzon för att hitta nya vägar. Det kräver mycket mod att våga växa, att våga förändras och utvecklas. Det första steget är att bli medveten om vad som faktiskt pågår och hur det påverkar oss, för att kunna våga och kanske framförallt själv vilja göra en förändring.

Men det är egentligen inget som behöver fixas till, förändras eller kontrolleras. Vi är bra precis som vi är! Vi är alla perfekta, unika och fantastiska, fast på olika sätt! Det är att se hur våra tankar styr och påverkar oss som är det kluriga. Och ju mer medvetna vi blir om detta, ju mer börjar vi ta nya vägar och banor i hjärnan, oftast helt automatiskt.

Läser en bok just nu av Brené Brown som är en fantastisk författare! Boken heter ”Resa sig stark” och även hennes bok ”Våga vara operfekt” är så bra!

Naturen hjälper mig otroligt mycket och även meditation och mindfulness. Jag får en välbehövlig paus från jämföranden, som för mig ofta sker i på sociala medier.

Skogen är alltid trygg och låter all förändring ske naturligt, i takt med årstiderna och med åren. Där behöver inget fixas eller ändras på. Allt är perfekt precis som det är. Så fridfullt och okomplicerat. Så harmoniskt och vilsamt. Så vackert, enkelt och naturligt öppet. Allt växer, vissnar ner, växer igen och så småningom dör.

Vi alla behöver naturen och vi alla behöver få vara i stillhet. Bara vara med oss själva. Vilket många upplever som skrämmande och jobbigt. Och det är det i början. Vi måste alla gå igenom jobbiga saker i livet. Det är det som är livet och som får oss att utvecklas. Får oss att växa. Får oss att så småningom hitta och acceptera den vi faktiskt är. Utan masker, utan fasader, utan fina bilder och ord, utan massa fina saker och kläder. Att våga visa den råa nakna sanningen om oss själva. Att våga öppna upp. Att våga vara modiga. Att våga växa. ❤️

Jag tycker själv att jag genom mod har vågat växa, fast det har tagit många år och det har trillat många tårar.

Jag vågade acceptera två akutsnitt. Jag vågade utmana mig med att gå många kurser i personlig utveckling (Levande kraft). Jag vågade börja yoga och meditera. Jag vågade säga upp mig från mitt fasta trygga arbetet som fritidspedagog. Jag vågade starta eget företag. Jag vågade utbilda mig till först massageterapeut och sedan till yogalärare. Jag vågade ta mig igenom motgångarna med brutet ben i foten, fruktansvärda eksem i händerna och på kroppen. Jag vågade skaffa hund. Jag vågade be om hjälp och ta emot hjälp och kärlek. Jag vågade börja träna på gym och lära mig nya saker om min kropp. Jag vågade känna. Jag vågade lyssna. Jag vågade och vågar idag vara mig själv mer och mer. Och vågar mer och mer acceptera det.

Jag är idag så innerligt tacksam för att jag då hade modet att våga börja växa. ❤️

Vi har alla mod! Alla kan! Det är aldrig för sent för att börja på nytt! Glöm aldrig det!

Jag önskar dig en fin dag och en ljuvlig vår och modet att börja växa! ☀️

Nya yogakurser i vår och i höst finns på min hemsida nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s