Otillräcklighet

Denna känsla tror jag alla människor har känt någon gång eller kanske väldigt många gånger.

Jag tillhör den senare gruppen. Att inte vara bra nog, att inte vara smal och snygg nog, att inte vara duktig nog, att inte vara framgångsrik nog, att inte vara stark nog, ja listan kan göras mycket lååång och tar mycket energi! ”Duktiga flickan syndromet” har varit en del av mig sen jag var barn då jag identifierade mig med vad jag presterade. När jag sedan som vuxen skulle föda barn och det blev akut kejsarsnitt, så anklagade jag mig själv för att inte ens kunna föda normalt… du hör ju själv hur dumt det låter, men är man mitt i detta och mår dåligt, så är allt man tänker en sanning.

Vid min promenad härom dagen möttes jag av en syn som berörde mig djupt. En ung tjej var så smal att bara skelett och senor syntes under huden. Att må så dåligt och kanske känna att det enda man har kontroll över är vad man äter eller kanske inte äter… detta måste vara en fruktansvärd sjukdom.

Jag vet att många barn och unga mår väldigt dåligt idag och många känner otillräcklighet kanske både i skolan och hemma. Världen har med åren blivit mer och mer ytlig och kraven har bara ökat på våra ungdomar och de sätter även högre och högre krav på sig själva, mycket pga sociala medier. Mitt hjärta gråter av att det inte satsas mer på våra barn och unga, de som är vår framtid! ❤️

Undersök med varsamhet varför Du känner dig otillräcklig ibland. Är det för att du spenderar för lite tid med dina barn? Är det för att det är ostädat hemma? Är det för att du inte prioriterar träning? Är det för att du jämför dig med andra? Är det för att du inte är social nog? Är det för att du inte har gjort karriär?

När jag var yngre och mina barn var små hade jag ständigt dåligt samvete. Om jag tränade hade jag dåligt samvete för att jag inte spenderade tid med barnen och om jag var hemma hade jag dåligt samvete för att jag inte tränade. Jag hade aldrig ro att se på tv om det var stökigt och behövde städas, hängas upp en tvätt eller vattnas. Det blev en ond spiral som bara byggdes på mer och mer och jag kände mig aldrig nöjd eller tillfreds med något. Allt skulle vara perfekt. Tänk vad våra tankar kan ställa till det för oss! Vad är egentligen perfekt?!

Idag inser jag att livet är så perfekt det kan bli, precis som det är just nu. Det beror inte på om jag har det städat eller stökigt hemma. Det beror inte på om jag är smal eller mullig. Det beror inte på hur många likes jag har, var jag åker på min semester, hur jag bor, vilken bil jag har, vad jag jobbar med eller vad jag presterar. Allt beror på mitt förhållningssätt till allt detta.

Att känna tacksamhet och hitta det jag redan har och är som jag är tacksam för, har hjälpt mig mycket. Att se och uppskatta det som är vackert för mig, att se och uppskatta det och dem som betyder något för mig, att se och uppskatta den jag faktiskt är, utan att behöva ta bort något. Utan att behöva förändra något. Istället försöka omfamna och acceptera det jag kanske tycker mindre om och istället se att det faktiskt är en del av mig.

Vad och vem skulle jag vara utan tex min sårbarhet? Jag har lätt för att visa känslor och kan känna att det är jobbigt ibland, både för mig och även för andra, men det är en del av mig, det är inte en svaghet utan en styrka. Jag har en intention och önskan om att visa hela mig. Att våga vara öppen, att våga säga till andra vad jag uppskattar med dem och kanske även vad jag inte uppskattar. Att stå för den jag är och vara stolt över mig själv. Det har jag aldrig tidigare gjort i mitt liv.

Lite djupa tankar så här på lördagskvällen med en solnedgång framför mig på kökstrappan i vår stuga där jag verkligen älskar att vara! ❤️

Jag önskar Dig en ljuvlig fortsättning på denna helg! ☀️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s