Tack livet

Vilken helg! Den vände verkligen upp och ner på allt som jag trott var sant.

Jag har varit på min kollega Marias retreat i Tåtorp i fyra dagar nu och detta var den fjärde gången och den allra häftigaste tycker jag. Hon hade bjudit in Tiger Singleton att ha satsang tre timmar om dagen och det var såå spännande och omvälvande! Han var så spot on och förmedlade på ett naket och direkt sätt hur han som ”upplyst” upplever livet och var där för att få oss att få en liten inblick i denna fantasirika närvaro som han upplever. Utöver detta var det även yoga och meditation flera gånger per dag och även kommunikationsövningar och frigörande dans och musik och bad! Helt magiska dagar! 🙏🏼✨

Jag har insett på ett helt nytt sätt hur viktigt det är HUR jag förhåller mig till det jag möter, både till mig själv och min omgivning. Jag har insett att jag har fört våld mot mig själv i hela mitt liv och det genom alla begränsande tankar om mig. ”It is not about me” sa Tiger och den meningen satte sig djupt o mig. Jag och säkert även många med mig, tror att vi är separerade från varandra och att jag är jag och du är du, men han förklarade detta på ett sätt jag inte kan återberätta. Att vi i mötet med någon annan människa möter oss själva. Och är vi arga på någon är det inte den andra människan jag är arg på utan på mig själv.

Jag kommer att fortsätta utforska detta under två terminer då jag ska plugga i Stockholm på en kurs som heter ”Bli den du är”. Jag ser med spänning och ödmjukhet fram emot detta år fyllt av terapi på alla möjliga sätt. Jag har alltid varit intresserad av personlig utveckling och nu blir det på allvar! ☺️

Att i stillhet utforska dina tankar är mycket gynnsamt om du vill lära känna dig och vad som verkligen pågår där inne varje dag. Vilken kvalité och ton har tankarna mot dig själv? Vad tänker du om andra? Se att det kanske går hand i hand?

Detta och mycket mer kommer vi att utforska på mina kurser som drar igång denna veckan. Jag ser verkligen fram emot att få möta kända som okända ansikten på yogamattan!

Jag vill även dela med mig av en dikt (om man vill kalla det så) som kom till mig under första tysta frukosten på retreaten i fredags. Jag kallar den just ”Tack livet

Vilka fantastiska gåvor du och jag har fått! Att kunna smaka, känna, lukta, se, höra, andas och leva. Att få uppleva livet genom våra sinnen, känna doften och smaken av nybryggt kaffe, att se de ståtliga vackra träden, att höra alla fåglar och naturens alla ljud, att känna den ljumna vinden och solen mot huden. Att få känna andetaget och livet i kroppen. Vilka gåvor!

Så enkelt, men ändå så svårt. Att ge mig själv tiden att stanna upp och uppleva livet är stort. Att förundras och bli hänförd över allt som finns i mitt liv, istället för att ta det för givet gör mig tacksam och fylld av kärlek. Att möta en annan, människa eller djur, i närvaro är kärlek till mig själv, men även till den jag möter.

Livet sker nu och nu och nu. Här och nu!

Tack livet! ❤️

Kärlek & ljus till dig, för det är just det du är! 😍✨

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s