Personlig utveckling

Jag hittade denna fantastiska beskrivning på personlig utveckling på nätet och kände att den representerar det jag också står för, så läs med nyfikenhet och ödmjukhet inför dig själv:

”Att utvecklas som människa är en spännande och utmanande resa. Även om vi inte aktivt jobbar med oss själva så är livet självt en lära och alla människor utvecklas oavsett. Dock stagnerar vissa människor i sorg, rädsla och offerroller vilket bidrar till ett kämpigt och ohälsosamt liv. Vi kan inte rädda någon som inte har självinsikt, endast påvisa att ansvaret till förändring ligger hos individen själv.

Personlig och själslig/ andlig utveckling handlar om att samla pusselbitar för att hitta MER av oss själva, istället för att bli kopior på andra. Att växa som människa bidrar till att bli stolt över våra unika förmågor och DEM VI ÄR. Avsikten med förändringsprocessen är att nå mer självkänsla, kraft, balans, hälsa, intuition, självförtroende, vilja, glädje, kärlek, sanning, kommunikation, inre frihet och klarseende samt att hitta våra egna svar och insikter, istället för att lita på andras.

Lärare i personlig och andlig utveckling är också de elever i sin egen personliga process, så fastna inte hos någon, utan sök på olika ställen för att hitta DINA EGNA PERSONLIGA nycklar. Andlighet är att steg för steg integrera den innersta essensen med det fysiska jaget och därmed skapa en större medvetenhet. Att jobba andligt är att stå med båda fötterna på Jorden och INTE fly livet som människa i samhället. Kom ihåg att inte lägga något utanför dig själv. Du behöver ingenting när du hittat DEN DU ÄR!

Att KÄMPA sig genom långa perioder i livet innebär att vi blir splittrade och energin inom oss krymper. Detta bidrar till dåliga val, osunda relationer, stress och i förlängningen skapar det ohälsa på olika sätt. Alla behöver vi MÖTA OSS SJÄLVA och ge uppmärksamhet och näring till vår inre verklighet. Utifrån detta skalar vi av KAMPEN i vår yttre värld och FRIDEN uppstår inom oss. Känslan av att vara ETT med ALLT skapar en stor KRAFT och därmed också ett YTTRE BESKYDD. Dessutom ges möjligheten att hantera livets prövningar och sorger på en mjukare nivå. Därav är personlig & själslig utveckling den bästa livsförskringen.

Vårt sökande är ovärderligt och det mesta kommer bli som vi tror. Vi kan välja att uppleva vår storhet eller stanna kvar i gamla präglingar och föreställningar. Valet är vårt eget och ingens resa är den andres lik därför är det också viktigt att aldrig försöka förstå någon annan eftersom vi kommer ha fullt upp med att förstå OSS SJÄLVA. Den bästa kunskapen som ingen kan ta ifrån oss är det vi UPPLEVER. De som inte vill öppna sitt sinne och söka utanför ramarna, och har bestämt sig för vad de vill uppnå, eftersom VI MÄNNISKOR ÄR DET VI VÄLJER ATT TRO PÅ.

Öppenhet, rannsakan och känslor är stora nycklar till att LEVA med mindre rädslor och kamp samt insikten om att alla människor har något att lära oavsett om de är våra vänner eller ovänner. Hela vår yttre värld är ett motstånd som triggar ”LÄRAN OM OSS SJÄLVA”. Ju mer vi lär desto mer inser vi hur lite vi vet. Vi är så mycket mer än vad vi tror och har fantastiska förmågor som gör att vi kan påverka och styra mycket i vårt liv. Och att bli mer medveten är det första steget.

HELHETSLÄRAN innehåller fyra grundstenar som är fysisk, emotionell, mental och andlig utveckling. Vi kan inte förbise någon del för allt hör ihop och skapar därigenom en helhet.”

Ja, hur vi ser på allt är avgörande för hur vi mår och uppfattar får värld. Filter som våra föreställningar, våra förutfattade meningar och våra ibland stora egon gör att det kan vara svårt att se sanningen och verkligheten och det kan bli tufft att leva. Genom meditation och stillhet gör vi dessa filter mer tydliga för oss själva, genom att just möta oss själva. Och genom att rannsaka oss, vara nyfikna på vad som försiggår inom oss gör det lättare för oss att se hur vi ser.

Jag ser verkligen fram emot att grotta ner mig djupare i detta under två terminer, då jag ska läsa en kurs i Stockholm som heter just: ”Bli den du är”.

Tack för att du läser och är nyfiken. Och glöm aldrig att just din resa är unik! ❤️

Jag blundar och drömmer mig tillbaka till alla ljuvliga kvällar vi haft i sommar! Men glöm inte att det går att njuta i alla väder! Alla årstider har sin charm. Just nu njuter jag gärna av tända ljus, en kopp gott te och en god bok i soffan under en skön filt! Det är HÖST och vila för naturen och för kroppen.

Ta hand om dig och kika gärna på vad jag erbjuder för fredagsmys om du vill prova yoga eller bara få en skön stund med dig, kanske tillsammans med en kär vän? ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s