Resa

Längtar du efter att resa, att ha något att se fram emot för att orka jobba och kämpa med vardagen? Jag har varit likadan tills jag insåg att resandet oftast tar mer energi av mig än det ger mig.

Jag läste en artikel i tidningen Yoga World i sommar och förstod då att det var precis så för mig också. En flykt. En flykt från en verklighet som jag tyckte och upplevde var jobbig och med en önskan om att det skulle bli bättre på resan, vilket det givetvis inte blev och då syftar jag på Thailandsresan jag gjorde med min familj för snart två år sen. Att jobba häcken av sig för att sedan kunna vara ledig, bara det är ju inte riktigt ok. Eksemen i mina händer kom då som ett brev på posten och var så illa att jag fick lägga ner massagen helt efter den resan.

Vi har varit på många bra resor också, men vi har alltid konstaterat efteråt att borta bra, men hemma är ändå alltid bäst.

Jag kände så även när jag hade min yogaresa till Kroatien i maj. Härligt på alla sätt, men det tog mycket energi av mig, som jag känner att jag behöver till annat som jag vill lägga min energi på. Jag trivs inte i folkmassor, jag längtar inte till hotellnätter och ser inte fram emot att passa tider för buss och flyg och att hitta rätt… Det blir en stress för mig. Vi är som tur är alla olika, men för mig är det så.

Jag känner att mitt hem, min vardag och min familj, ja helt enkelt mitt liv, är det som ger mig energi och att leva enkelt och kunna jobba mindre passar mig väldigt bra. Att ge mig själv tid för återhämtning, närvaro och vila och att njuta av mitt eget sällskap (och min hund Nala givetvis) i skog och mark i vår vackra svenska natur räcker gott för mig. Sverige har så mycket vackert och härligt att erbjuda! 🌳🌲💚 Och för mig är det de små sakerna som ger mitt liv mening, en härlig promenad i skogen, en varm kram av sonen, några fina ord från dottern, en mysig lunch maken, en glad hund när jag kommer hem.

Jag har bestämt mig för att inte ha någon mer yogaresa, iallafall inte i det närmaste. Jag ska ju aldrig säga aldrig…. men inte i detta format iallafall. Och med tanke på alla utsläpp flygplanen avger, så känns det heller inte motiverat att göra det.

Så varför längtar du iväg? Varför reser du? Är det för att alla andra gör det? Är det för att du tror att det ”bättre” än att vara hemma? För att det ska bli bättre än det är hemma? Är det en flykt eller njuter du av det? Undersök hur det är för dig just nu. Våra föreställningar och tankar spelar oss spratt ibland och går oftast på repeat….

Jag önskar dig en fin helg och njut av sommaren som kommit åter! 🔆

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s