Hitta hem

Ännu en helg i Stockholm och på min kurs ”Bli den du är” och denna gången med fokus på barndomen. Det var med visst motstånd jag åkte dit i fredags kan jag säga, för jag kände på mig att det skulle bli en tuff helg, vilket det också blev. Mycket tårar och känslor som kom upp och det är tufft att se saker som jag inte varit medveten om förut, men ack så nödvändigt. Jag vill inte påstå att jag har haft en sämre barndom än någon annan, det beror helt på hur vi är som personer. Två syskon med liknade barndom kan ha helt olika upplevelser av den, just för att vi är uppbyggda på olika sätt, med bl.a. olika känslighet och olika temperament.

Men trots att det är tufft så är detta så intressant! Att få se hur jag har påverkats och påverkas av det som har hänt för så länge sen. Jag är ju faktiskt redan 45 år och har inte insett förrän nu vad det kan göra med mig och hur det faktiskt påverkar mig, bl.a. i hur jag ser på mig själv och på världen runt mig. Jag har bara börjat skarpa på ytan, men det finns mycket spännande att upptäcka inom mig har jag märkt. Det är en hjälp att se världen klarare och en hjälp att ta bort dessa filter som vi alla ser igenom och som gör att vi ser världen på ett annat sätt än vad som faktiskt är sant. Att få en mer sann, klar och samtidigt vacker syn på allt som är. Att hjälpa mig att stå mer stadigt på jorden och att hitta hem.

Jag tillbringade några ljuvliga timmar i vår stuga igår kväll med lite plantering och tömning av krukor på sommarblommor och även planering inför nästa höst, då vi kommer att riva vår stuga och bygga ett permanent boende för oss där. Jag har alltid drömt om att få bo vid vatten och nu blir detta verklighet och vi får ett hem som vi skapat.

Det är så mycket som jag drömt om som har blivit verklighet för mig! Min fot gjorde att jag sa upp mig från jobbet och startade ett eget företag. Och drömmen om mitt ”själs gym” som jag hade som arbetsnamn, är nu Skövde YogaCentrum, som jag har tillsammans med min kära kollega Maria.

Jag har sen jag var sex år, då vi fick göra oss av med min bästa vän, min hund Lotta pga att jag blev allergisk, drömt om en egen hund och för 1,5 år sen blev denna dröm verklighet! Och det finns många fler!

Det är så häftigt att visualisering fungerar! Låt det du drömmer om vara verkligt i dina drömmar och se att du redan är där du drömmer om att vara och upplev hur det känns att vara där. Låt sedan livet leva genom dig, utan motstånd, så kommer du att leva din dröm. Ha inte bråttom, kämpa inte för det, utan bara låt livet få servera dig det som serveras just nu och kanske leder det dig till din dröm. Men det kan vara en krokig väg dit, det kan vara både uppförsbackar och nedförsbackar som du ska igenom, men ha tillit till att allt är som det ska just nu och att det som det ska. Det blir så mycket lättare att leva då.

Eksemen på mina händer har eskalerat igen och mycket tror jag beror på allt det som pågår just nu. En turbulent tid på alla plan och i hela vår värld! Jag låter stormen ebba ut och ser vad som händer och fortsätter att njuta av livet!

Njut även du av hösten, ljuvliga varma dagar och vackra färger och ta hand om dig kanske genom att bara vara i, se och känna vår fantastiska natur.

Annons

2 reaktioner på ”Hitta hem

  1. Du skriver så fint och tänkvärt. Bilderna är också så fina och tänkvärda. Det är så härligt att bryta av en stund i kontorstolen på jobbet och tänka till lite genom dina texter och bilder. Tack!

    Gilla

    1. Tack kära du för dina ord! ❤️ Dina ord betyder mycket för mig också ska du veta. Du och alla andra människor betyder så mycket för mig. Vi speglar varandra. Tillsammans skapar vi en bättre och en helt fantastisk värld att leva i! 🙏🏼✨

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s