Att se

Fullmåne ikväll och en mäktig sådan har jag förstått och känner även av själv. Det sägs att livet går i 7 årscykler och att det idag är slutet på denna cykel, så vi har mycket spännande att se fram emot, om vi väljer att se det så. Det kan kanske kännas skrämmande för någon, nytt och okänt kan kännas jobbigt, men våga följa med i livets flöde och acceptera saker som de är, just nu och ta emot. Att föra en kamp mot livet eller mot kroppen är lönlöst och tar bara en massa energi ifrån dig. Det kan vi känna av tydligt i yogan också, men även i meditation.

Jag läser mycket om upplysning, uppvaknande och uppstigning till högre frekvenser mm just nu och jag tror inte att det är ett tillstånd man ska sträva efter. Inte att man ska bli något eller någon annat än den man är just nu. Vi är alla precis som vi ska vara just nu. Det har livet sett till. Som jag ser det är det att lära sig se. Se med närvarade och medvetna ögon och med ett sinne som inte är fyllt av tankar, av dömanden och av filter som gör att vi inte ser livet som det faktiskt är. Det är lätt att tro på det vi ser och tro att det är det enda rätta. Att köra på utan att lyssna vare sig på andra eller på sig själv.

Det som är mest hjälpsamt är att fysiskt stanna upp och bli stilla och försöka se, uppleva med nyfikenhet sig själv och det som pågår inom dig just nu. Se och bli medveten om alla de tankar som ständigt pågår där inom oss. Lära känna den du faktiskt är, utan alla dessa tankar, som är egot som pratar. Egot vill alltid att vi ska bli bättre än vad vi är. Egot ser oss alltid som åtskilda från andra. Om du är nyfiken kan du läsa mer om andligt uppvaknande här: http://www.uppvaknandetspsykologi.se/bild/om-att-vakna-processen-steg-for-steg/

Jag upplever att jag blir mer närvarande när jag promenerar med min hund i naturen, när jag ger mig hän till något jag älskar ex cykla MTB i skogen eller paddla kajak och givetvis när jag yogar och mediterar.

Hur lever du ditt liv just nu? Hur kan du göra det mer positivt? Vad får dig att bli mer närvarande? Vad får dig att känna dig älskad? Sätt dig gärna i meditation under dagen eller kvällen och ställ frågor till dig själv. Vänta och se vad det kommer för svar. Tänk inte ut det, lyssna efter det.

Jag har börjat få in anmälningar till nästa termins yogakurser redan, så vill du följa med på den resan kan du anmäla dig till mig nu. Och missa inte tillfällena till återhämtning dem 9/11 och den 14/12 med Restorative yoga och en kväll i Medveten närvaro den 30/11 som jag har tillsammans med Annelie Wennberg. Läs mer om dessa på hemsidan eller på Facebook.

Ta hand om dig! Och glöm aldrig att Du är den viktigaste personen i ditt liv! ❤️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s