Värde

Vad har du för värde? Hur värderar du dig själv? Hur upplever du att andra värderar dig?

Du som läser min blogg vet säkert redan att jag ofta kände och kan fortfarande känna mig värdelös. Jag har upptäckt att jag ofta ger mig själv skulden för att något händer, för att det inte blir som jag tänkt osv, fast det egentligen inte alls är mitt fel. Att känna skuld och ha dåligt samvete är mycket energikrävande. Att bära en mask som ler och ser glad ut, men inuti så skriker rösten att jag är värdelös. Jag tror många med mig har upplevt detta i sitt liv.

Så vad gör man? Hur kan jag värdesätta mig själv mer? Hur kan jag känna mig mer värdefull? Vi uppdaterar och är rädda om våra telefoner och datorer, men vi uppdaterar nästan aldrig oss själva…

Jag har upptäckt att mycket av detta härstammar från min barndom. Jag vill absolut inte ge mina föräldrar skulden på något sätt, de gjorde så gott de kunde, men min upplevelse var att jag aldrig gjorde rätt. Jag blev ofta tillrättavisad och bedömd utifrån prestation. Och att försöka vara den där ”duktiga flickan” var och är inte lätt… Oj vad jag har slagit på mig själv i mina tankar, har jag uppräckt som vuxen. Att aldrig göra nåt tillräckligt bra och att ständigt känna sig misslyckad… då blir man misslyckad!! Det vi fokuserar på växer! Om jag ständigt fokuserar på att jag är värdelös, så blir jag värdelös!

Nu fokuserar jag istället på se på mig själv som värdefull. Jag är en fantastisk mamma till två underbara barn. Jag är en trygg och lojal fru. Jag är en trogen vän. Jag är en engagerad och ärlig kollega.

Och enligt mina yogaelever är jag:

en jättefin, genuin och trygg människa som bidrar med lugn och harmoni, mycket välkomnade, inspirerande, lugnande, varm och go, jordnära, glad och charmig, jag ser alla och har en fin syn på livet, är omtänksam och snäll, pedagogisk, lyhörd, mycket kunnig och bra på det jag gör, trevlig, positiv och harmonisk, jättebra, hjälpsam, sprider värme och kärlek, tydlig och seriös, bjuder på skratt, inkännande, lagom intensiv, jordad, grundande, varm, jag får alla att känna sig välkomna och acceptera sig själva och släppa alla krav, vis, jordnära, sakkunnig, uppmuntrande, rättvis, närvarande, öppen för alla, inbjudande, accepterande, i det lugna finns en enorm pigghet som är så uppskattad, underbar, strukturerad, förberedd, ger energi, mild, klok, skapar en fin stämning i gruppen, omtänksam, tydlig, härlig, omfamnande, kärleksfull, jag sprider glädje och harmoni och får till det magiska i rummet, vänlig, hjälpsam, peppande, givmild, behaglig och lättsam, en sprudlande person som ger bra vägledning, superbra, fantastisk, det finns inte tillräckligt med ord som beskriver dig Therése!

Wow!!!! 🥰😍 När jag läste mina utvärderingar från höstterminen så blev jag mållös!! Jag känner mig verkligen värdefull och det ofta tack vare min omgivning, men mest beror det ju givetvis på hur jag ser mig själv. När jag känner mig värdelös är det ofta pga mina tankespöken..

Så undersök dina tankar. Stanna upp och se vad som faktiskt pågår i ditt sinne. Meditation är ett fantastiskt verktyg! Jag kommer att ge en liten adventsgåva i form av en guidad meditation varje söndag fram till jul har jag tänkt. De finns på min Facebooksida ”Hälsa & harmoni”.

Hur kan du känna dig mer värdefull? Kan du bli bättre på att ge komplimanger? Då får du även det! Kan du be om att få veta hur andra upplever dig? Be kunder göra en utvärdering? Och framförallt, undersök vad du har för tankar om dig själv. När jag inte bara fokuserar på att jag är värdelös, så blir jag istället värdefull! Vår omgivning kan hjälpa oss i detta, men största delen ligger givetvis hos mig själv. Finns det ingen rädsla, så finns det bara kärlek, dessa båda kan inte existera samtidigt.

Glöm inte att D U är värdefull! 💕

Varm kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s