Rädsla

Vad är du rädd för? Jag hade för 10 år sen endast sagt spindlar, men har upptäckt att det är såå mycket mer… Vi har alla rädslor och de är inte alltid roliga att möta.

Det finns så mycket rädslor i oss om vi nyfiket och ödmjukt börjar undersöka vårt inre och våra tankar. Du kanske har en rädsla för att misslyckas, en rädsla för att bli jämförd eller en rädsla för att inte vara omtyckt och bli inkluderad. Rädsla för smärta, för att inte duga, för att inte vara tillräckligt bra eller snygg, för att inte räcka till, för att inte förstå, för att inte ha kontroll, rädd för att vara rädd, för att dö…

Jag har slagit såå hårt på mig själv under större delens av mitt liv. Jag har varit såå rädd för att inte duga som jag är och har identifierat hela mig med mitt intellekt och mina tankar så hårt att de var min sanning. Det som pågick i mitt huvud trodde jag var sanningen om mig själv och jag trodde att alla andra tyckte och tänkte likadant. Det har inte varit lätt att vara Therése och jag har haft så mycket smärta bla i magen, så mycket spänningar, låsningar och stelhet i min kropp som jag tror var en följd av allt detta. Kroppen försökte så gott den kunde att förmedla sig till mig, försvara sig och försökte skydda sig mot mina tankar genom att spänna sig och bli hård. Det kändes som om jag bara hade ett huvud och jag hade ingen kontakt med min kropp när jag började jobba med mig själv för mer än 10 år sen.

Ju mer jag lärt mig att släppa taget och inte föra en kamp mot mig själv och min kropp och att inse att intellektet inte ska styra mig, så har även kroppen slappnat av på ett helt annat sätt och smärtan har försvunnit. Kropp och sinne hänger ihop och i denna skapelse bor även själen, stillheten, varandet, medvetenheten eller vad vi vill kalla denna ocean av stillhet och rymd för. Det är här vi alla är ett, utan separation från varann. Vår kropp är bara en tillfällig bostad för vår själ en tid, kroppen som föds, lever för att sedan dö. Själen, varandet, kommer alltid att finnas och är alltid samma oavsett hur du utvecklas, ser ut, vad du äger eller jobbar med. Den har inget med vår kropp eller vår personlighet att göra. Den bara är och har inga krav, inga åsikter eller dömanden. Det är ”den/det” som ser ut genom dina ögon utan alla filter av jämföranden, förutfattade meningar, åsikter och tyckanden. Det är DU. ♥️

Så varför är vi egentligen rädda? Är det för att vi upplever en brist av något? Brist på mod och tillit? Är det för att vi har en längtan mot/till något som vi önskar att vi har, men som vi är rädda för?

Våga istället känna och erkänna din rädsla! Att låta den få vara där, utan att fly eller försöka ta bort den, gör dig mer modig, mer tillitsfull. Genom att utmana och utsätta dig själv för det du är tror att du är rädd för, så kanske du upptäcker att det inte var så farligt. Vi klarar så mycket mer än vad vi tror.

Lycka till med ditt utforskande och dina upptäckter! 🍀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s