Mening

Vad är meningen med livet? Det är en stor och tung fråga som jag redan som barn funderade mycket på, men blev nästan lite tokig av att fundera på det. Jag hade även mycket funderingar om universum och vad som finns där bortom stjärnorna, men även denna fråga är det ju ingen som har något svar på.

Att istället nyfiket undersöka vad som har mening och betydelse i ens eget liv just nu, är lättare att ta på och har nog, enligt mig, en ännu större betydelse för oss. Vad känns meningsfullt för dig i ditt liv just nu? Det är oftast inga stora saker som kommer upp och det är oftast även det jag känner tacksamhet för. För mig är min familj nummer ett. Men jag kan nog känna att det är så mycket som tillför mening och betydelse för mig. Bara det att kunna åka och handla. Jag har en bil så jag kan ta mig till affären och att det där finns massor att köpa och att jag har resurser för att kunna köpa det jag vill. Vilken lyx egentligen! Inte alla förunnat. Mening för mig är även att jag kan känna och uppleva livet och att jag förstår att jag kan välja hur jag vill se på det. Det är så meningsfullt för mig.

Vi har under mina yogakurser under veckan som gått undersökt vad vi har för behov just nu. Jag menar inte då materiella behov eller det som vi tror att vi behöver ex en snyggare kropp, mer i lön eller en nyare bil.. Utan djupare behov som gör dig till en bättre version av dig själv! Vad behöver du då? ♥️

Kanske du har ett behov av att tillåta dig att få njuta mer? Ett behov av att kunna vara mer snäll mot dig själv? Behov av att få bli sedd för den du är och våga visa hela dig? Behov av att vara mer nöjd med den du är och det du har eller gör? Behov av att våga utmana dig själv mer? Behov av att stanna upp och lyssna mer på dig och dina behov?

Jag känner mer och mer att jag vill jobba mer mot personlig utveckling, reflektion och medveten närvaro. Jag kommer givetvis inte att släppa yogan, men jag kommer nog att byta namn från Hathayoga till Inkännande & utforskande yoga och från Yin och Restorative till Meditativ & återhämtade yoga. Det ger mig en större frihet att få fylla kurserna med det jag står för och brinner för. Detta är bara spånade just nu, men det är en spännande resa jag är på just nu, där jag inte har en aning om vart den leder eller om och var den slutar eller kanske byter riktning helt. Jag tycker om att låta livet visa mig vägen och att ha inställningen att allt blir som det ska känner jag är så befriande på nåt vis. Jag släpper kampen och låter allt få vara precis som det är. ♥️

Varm kram och jag önskar dig en trevlig helg! Jag önskar även att du ger dig själv möjligheten att utforska dina behov och be om hjälp eller om du kan ge dig själv detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s