Framgång

Vad betyder framgång för dig? Är det viktigt för dig? Är det värt all tid och arbete att bli framgångsrik? Vad skulle du själv uppnå med att få framgång? Eller är det mest för att imponera på andra? Vad är det du söker i ditt liv? Vad jagar du? ♥️

Jag hörde för länge sedan en historia om en fiskare och en affärsman man, som jag faktiskt hade glömt, men som är en så fin påminnelse om varför vi faktiskt hela tiden strävar någonstans, istället för att njuta av det vi faktiskt har, här och nu:

Den underbara historien om affärsmannen och fiskaren

En affärsman var på semester i en liten fiskeby. Han var ute och promenerade i hamnen en morgon när han såg en fiskare komma in med sin lilla båt. I båten låg några stora fiskar och affärsmannen gick nyfiket fram och frågade: ”Hur lång tid tar det att få en sådan fångst?”

Fiskaren svarade ”Bara ett litet tag”.

Affärsmannen blev nyfiken: ”Varför stannar du inte ute längre och fångar fler fiskar?”

Fiskaren svarade att det här var tillräckligt för att han skulle kunna ge sin familj ett bra liv, med allt vad de behövde och vara mätta och glada.

”Men vad gör du då resten av dagen?” frågade den nyfikne affärsmannen.

Fiskaren svarade: ”Vanligtvis vaknar jag tidigt på morgonen och åker ut och fiskar. Sen åker jag tillbaka på förmiddagen och leker med mina barn. På eftermiddagen umgås jag med min fru och vilar med min familj och på kvällarna går vi ner till byn för att umgås, spela gitarr, sjunga och dansa.”

Affärsmannen tyckte lite synd om fiskaren och sa: ”Du, jag har en civilekonomexamen och jag kan hjälpa dig att bli rik. Från och med nu är mitt förslag att du ska lägga mer tid på att fiska. Då får du mer fångst och när du säljer fisken får du snart råd med en större båt. Då kan du fånga ännu mer fisk och då har du snart råd med en hel fiskeflotta. Istället för att sälja fisken här i hamnen kan du börja sälja direkt till butikerna. Då kan du flytta in till storstaden och sköta din expanderade verksamhet där och sen fortsatta att expandera i hela världen.”

”Och vad händer efter det?” frågade fiskaren.

Affärsmannen skrattade.

”Då kan du leva som en kung! Och när rätt tid är kommen så kan du sälja företagets aktier på börsen och tjäna flera miljoner.”

”Och efter det?” frågade fiskaren.

”Efter det kan du dra dig tillbaka, flytta till ett litet hus här i fiskebyn. Vakna tidigt på morgonen, fånga några fiskar, åka hem, leka med barnen, njuta av dagen med din fru och på kvällarna kan ni gå ut och umgås med gamla vänner, spela gitarr, dansa och sjunga”.

Då utbrast fiskaren: ”Men det gör jag ju redan!” Så tog han sina fiskar och begav sig hem till sin älskade familj.

Detta är verkligen en underbar historia! Vi strävar alltid efter mer. Vi lägger mer tid på att jaga ny kärlek, ny respekt, nya kunder, nya kläder, nya upplevelser, mer pengar, än att se och ta hand om det vi faktiskt redan har, här och nu, det som vi kanske uppskattar mest… 

Att inse att allt det vi sökte och det som faktiskt betyder mest för oss, fanns där redan från början, om vi hade tittat lite noggrannare. Så undersök vad du strävar efter, som kanske redan finns i ditt liv? Vad är det du jagar, som du inte redan har? Behöver du mer? ♥️

2 reaktioner på ”Framgång

  1. Tack själv för att du delar med dig! 🙏🏼💫 Du får gärna dela detta inlägg så att fler får chansen att läsa och inse vad vi faktiskt håller på med. ♥️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s