Kvalitéer

Nu är jag äntligen klar med alla mina inlämningsuppgifter som är det sista jag ska göra för att avsluta denna utbildning som jag gått. 12 sidor senare med ett innehåll av allt från barndom till det övermedvetna. Detta året har varit en mycket spännande resa i mig själv och jag har upplevt såå mycket. Mycket mer än på en ”vanlig” resa, som det så ofta finns förväntningar runt. Livets resa är fantastisk på många sätt! 💙

Jag skulle här vilja dela några sidor med lite av det jag skrivit. Här kommer några av dessa 12 sidor som jag skrivit, som här handlar om Det övermedvetna, transpersonella kvalitéer:

”Jag har i vuxen ålder haft så svårt för att se dessa ljusa och vackra kvalitéer hos mig själv. För ca 25 år sen var jag ofta svartsjuk och avundsjuk på andra som jag tyckte hade det bättre än mig. Jag missunnade ofta andra glädje och tyckte gärna synd om mig själv. En form av självhat kan man säga, där jag aldrig var nöjd med något hos mig själv. Jag jagade ständigt förbättring och hade ett enormt behov av bekräftelse utifrån för att må bra. Jag var egoistisk och ville ha det bästa i allt. Jag var verkligen hemsk när jag ser tillbaka på mig själv som person och förstår än idag inte hur min make ville ha mig kvar… men han är fortfarande vid min sida efter 28 år!

Jag har under kursens gång verkligen sett hur jag har öppnat upp på ett helt nytt sätt och tillåter mig idag att se alla de fina kvalitéer som jag faktiskt har. Det är så häftigt att gå tillbaka och se på teckningarna jag målade i början på kursen. De var ganska svaga i både färgen och formen och de hade mycket svart och inte så mycket färg. De visade ofta att något ljust var instängt i mig med kedjor, hänglås, stenar mm. Ju längre kursen gått så har teckningarna jag målat fått mer färg, de är mer tydliga och visar upp mycket mer ljus, öppenhet och kärlek, framför allt till mig själv! Jag har verkligen upplevt en enorm resa under detta året, både genom denna kursen och även genom livet och de två tysta retreater jag genomförde i februari och mars, som innehöll mycket meditation och hade utforskande av hinder och självreflektion som fokus. Det förekom även mycket delning (sharing) under ena kursen som varade i fem dagar och där, precis som på vår kurs, upplevde jag att jag lär mig så mycket av att lyssna på andra. 

Jag har det senaste året upptäckt en inre kärlek, eller jag skulle vilja kalla det för självmedkänsla istället, som jag tidigare inte visste fanns där. Jag har hela mitt liv sökt efter kärlek och bekräftelse utanför mig själv, genom att se bra ut, göra allt rätt och vara den där duktiga flickan som är och gör allt perfekt. Detta har snarare gjort att jag kommit ännu längre ifrån denna självmedkänsla, då jag inte alls fått den bekräftelse eller kärlek som jag hoppades på, önskade och trånade efter så ofantligt mycket. Det gjorde istället att jag slog på mig själv ännu mer och pressade mig själv ännu hårdare för att bli perfekt. Jag tror och vet att det är många, framförallt kvinnor, som brottas med detta dilemma idag, att inte kunna känna sig älskvärd. Att känna att man inte duger som man är gör verkligen att man tappar både energi, livsglädje och mod, men även sin hälsa. Det gör också att det är svårt att se skönheten i andra och i annat, om vi inte kan se den i oss själva. Att ha förmågan att se kärleken eller ljuset i sig själv gör att vi kan se och ge äkta villkorslös kärlek till andra och då har vi även förmågan att ta emot denna kärlek från andra helt och fullt.

När jag gjorde övningen ”Insikter om kärlek” såg jag en bild av ett rött stort, varmt, tryggt och kärleksfullt hjärta. Den inre villkorslösa kärleken bara är. Inget du förtjänar eller hittar. Inget du kan söka efter utanför dig själv. Den finns där inom dig och har alltid funnits där och är precis samma som när du var ett litet barn. Den skänker känslor av medkänsla till mig själv och även till andra. Den skänker även trygghet, stabilitet, tillit, acceptans, värme, tillhörighet, en känsla av att vara buren och även glädje, skönhet och lycka. Denna kärlek genomsyrar allt och alla, en slags livsenergi. Jag vill egentligen inte kalla denna för kärlek, då man ibland uppfattar kärlek mer som en känsla, utan för mig är denna mer en stilla medvetenhet, ett gudomligt ljus, livet självt, universum eller hur man nu vill beskriva det. Denna livsenergi finns överallt och inom allt och alla. Den får allt att leva, växa och utvecklas.

Den har inget med det yttre att göra, men pga livet vi lever här på jorden så byggs det på lager för lager runt och inom oss, vilket gör att vi kommer längre och längre ifrån denna sanning, ljus eller kärlek som alltid har funnits där, ren och oförstörbar. Små barn är fortfarande öppna och har denna energi nära och tillgänglig. Men allteftersom åren går, med alla upplevelser och trauman vi får vara med om, så byggs lagren på vare sig vi vill det eller ej. 

Jag har under dessa två terminer blivit mer medveten om detta ljus som finns inom mig. Det är såå vackert att se att det jag alltid letat och sökt efter utanför mig själv alltid har varit mig själv närmst. Där är det sista stället vi förmodligen letar på, för det har för mig alltid varit så osannolikt att jag kan vara något så fantastiskt som jag faktiskt upptäckt att jag är! Och som vi alla är! Detta har gjort att jag har så mycket lättare för att se skönhet i allt och alla i mitt liv idag. Jag har på ett helt nytt sätt upptäckt hur vackert livet faktiskt är och att det jobbar för mig och inte emot mig, som jag tidigare trott och upplevt. Om jag är kärleksfull och har en öppen famn eller hand så har jag förmågan att ta emot och även att ge. Förut hade jag svårt att lita på människor och jag vågade inte och hade inte förmågan att varken ta emot eller ge kärlek. Jag hade då istället min hand och famn stängd och förde en kamp mot livet och tyckte det var orättvist. Jag såg inte min egen del i detta och hade alltid andra och annat att skylla på för att det blev si eller så i mitt liv och aldrig som jag ville.

Jag har idag istället lärt mig att ta emot de gåvor som livet ger mig, även om det inte alltid känns positivt, så kommer det att vara det när jag sedan ser tillbaka på det som varit. Allt som sker har en mening och allt vi upplever och alla vi möter har något att lära oss. Det är verkligen en gåva att kunna få se och uppleva livet genom dessa ögon!

Jag är mer och mer nyfiken på livet för varje dag och ser med öppenhet och tacksamhet fram emot varje ny dag! Men det har jag inte alltid gjort kan jag säga… men tack vare detta så känner jag mig alltid energifylld och positiv till livet oavsett vad som sker. Det klart att jag kan ha dispyter med familjen och det är där den största utmaningen för mig ligger har jag märkt. Men den stora skillnaden är att jag idag kan jag se det och känna att det är ok att vara arg eller irriterad, utan att ha alltför dåligt samvete för detta.

Jag har under denna resa upptäckt och insett hur vackert det är med öppna, sanna, ärliga, äkta och genuina människor! De har en stor plats i mitt hjärta och de får mig att se livet ännu vackrare. Det är denna typ av människor jag känner att jag vill ha i mitt liv. Jag märker att jag också är mer äkta och sann mot mig själv. Det yttre och det ytliga tar allt mindre plats i mitt liv och jag är mer öppen och ärlig i min kommunikation med andra, vilket jag ser och uppfattar som att andra också uppskattar mycket. Att skriva har för mig blivit ett sätt att sprida det jag har sett och insett i mitt arbete med mig själv.

I mitt arbete som yogalärare kommer jag i kontakt med alla dessa transpersonella kvaliteter har jag upptäckt! Jag känner på nåt vis ett systerskap med mina elever och det känns såå gott att ha dem alla i mitt liv! Jag har fått mer och mer uppskattning ju mer jag öppnat upp mig och jag vet att det är många som uppskattar mig och får inspiration av mig. Det jag har jobbat med det senaste är mitt mod och min tillit. Detta har jag gjort genom att bla gå till en yogaklass helt oförberedd, vilket för mig var helt otänkbart för bara ett år sen. Jag har utmanat mitt mod genom att bla vinterbada i isvak i vinter, utan bastu eller något liknande. Jag har vågat möta nya människor och öppnat upp för nya bekantskaper i mitt liv. 

Jag upplever att min inre visdom visar sig tydligast när jag är i tystnad. Tysta retreat, meditation, yoga, att få vara ensam och att vara i skogen eller vid sjön ger mig denna kontakt och gör mig påfylld och en känsla av att vara mer levande och i kontakt med mig. Men även i kontakt med och i mötet med andra får jag insikter och lär mig saker om mig själv.

Jag hade mycket funderingar om universum som barn. Jag minns att jag ibland låg på ryggen i gräset och tittade upp på molnen och fantiserade om vad som fanns där bakom molnen. Jag flög flygplan första gången när jag var 19 år, så jag visste inte hur det såg ut där uppe, men minns att jag fantiserade om hur det var att flyga som en fågel. Jag låg även i gräset och studerade stjärnhimlen på kvällen ibland och detta var än mer magiskt minns jag, för då kunde man få en känsla för hur enormt stort allt är och hur liten jag var på denna lilla jorden. Jag blev nästan lite tokig av att fundera på detta minns jag. Jag har alltid varit fascinerad av rymden och av gamla saker som barn. Jag letade ofta fossiler i ett kalkbrott som låg vid mitt föräldrahem och har alltid varit fascinerad av stenar och var de kommer ifrån och även av ädelstenar och kristaller. Detta har lite med jordens ursprung att göra känner jag och det har alltid varit spännande!

Jag kommer att fortsätta mitt nyfikna utforskande av livet och njuta av skönheten i att leva! Att uppleva är att leva känner jag!

Tack för att du läste och för att jag få inspirera dig att också bli mer nyfiken på livet!

Denna vackra text kommer från boken ”Ord för dagen” av Sofia Sivertsdotter. Här kan du köpa den: https://www.adlibris.com/se/bok/ord-for-dagen-365-texter-for-styrka-sinnesro-9789198350159

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s