Verklighet

Vad är din verklighet? Vad är verklighet eller den riktiga världen för dig? Är det den fysiska världen som du har runt dig (som ditt ego upplever den)? Är det kanske det du upplever inom dig? Eller är det det (medvetenheten, alltså inte ditt ego) som upplever din fysiska värld?

Jag har många gånger reagerat på påståenden som ”välkommen till verkligheten” eller ”i verkligheten är det inte så lätt” osv. Men vad är då verkligheten?? Min uppfattning är att vi uppfattar ”verkligheten” eller ”den riktiga världen” på helt olika sätt, beroende på vad vi har för ”glasögon” på oss eller för filter runt oss. Har vi många negativa filter så ser vi verkligheten på ett mer tungt, allvarligt och negativt sätt. Har vi skalat bort de negativa filtren lite och odlat mer positiva filter eller glasögon så ser vi välden mer positivt och lättsamt.

Jag upplever att det är jag som speglar det som finns runt mig och att det är jag som därmed skapar min egen verklighet, mycket utifrån hur jag mår och vad jag bär med mig för filter från tidigare upplevelser mm.

Personlig utveckling har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag var alltid varit en nyfiken och vetgirig själ, men samtidigt eftertänksam. Jag tycker mycket om att studera andra människor och är själv oftast mer av en observatör. Jag har lätt för att känna och kan vara sårbar och har vid många tillfällen fällt en tår på mina yogaklasser. Jag ser själv detta som en styrka snarare än som en svaghet, som jag ibland fått höra av andra. Jag har blivit mer och mer öppen ju mer jag jobbat med mig själv och gett mig själv tillåtelse att vara den jag är.

Min verklighet just nu upplever jag som ganska turbulent. Det är mycket som pågår inom mig och även runt om i världen just nu, som jag tror att vi påverkas mycket av.

Jag upplever att livets resa är en spännande och ibland utmanade resa och man kan aldrig veta vart den bär en. Jag har länge jobbat med att ha tillit till att allt som sker sker av en anledning och när jag ser tillbaka på mitt liv så är det verkligen så. Alla motgångar har fört mig mot nya mål och de har gjort att jag fått möta nya människor, fått lära mig nya saker och hitta nya vägar. På nåt vis så har livet visat mig vägen och jag har accepterat att det är så, utan kamp eller flykt, fast det har inte alltid varit lätt..

Så bli även du lite nyfiken på hur din ”verklighet” ser ut. Vad har du för filter som gör att du upplever din verklighet på ditt sätt? Genom meditation är det lättare att ”se” det som pågår och att ha en möjlighet att förändra. Hur vill du uppleva din verklighet? ♥️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s