Förminska

Nytt år innebär slutet på något och början på något nytt. Det kan innebära nya erfarenheter, nya insikter och nya möten. Men allt beror på dig själv.

Jag vet idag att jag har en förmåga att förminska mig själv och att känna mig mindre värd. En expert på att jämföra mig… men då inte till min egen fördel, tyvärr. Men idag är jag medveten om detta och kan se att det händer och då kliva ur det.

Under åren som gått har jag blivit mer och mer medveten om detta, detta som så länge pågått i det försålda för mig själv. Jag har upptäckt att jag inte ens varit medveten om att jag värderat mig själv så lågt och tyckt att jag inte dög som jag var, utan det fanns alltid något att förbättra eller förändra och då mådde jag ännu sämre… Det är såå lätt att gå vilse av sina egna tankar och väldigt lätt att hamna i gamla hjulspår och bara köra på, utan att behöva känna och reflektera. Tillslut är energin och orken slut.

Jag har, tack och lov, aldrig hamnat i den där ”väggen”, men jag har nog varit otroligt nära några gånger… Och jag vet hur mycket energi det tar att gå och ständigt vara missnöjd eller besviken på sig själv. Jag har levt i många år med skuld och skam vid min sida… och det önskar jag ingen annan.

Idag väljer jag det som gynnar mig på ett helt annat sätt än jag kunnat. Förr valde jag ofta utifrån vad andra tyckte och det gynnade oftast inte mig, men då kände jag tillhörighet och jag kände mig accepterad, vilket var viktigt för mig för att ”passa in i mallen” och i andras ögon.

Idag går jag min egen väg och lyssnar mer på mig själv, men framförallt har jag en mycket större tillit till att livet vill mig väl och att de utmaningar jag möter och som kommer i min väg är lärdomar och mina ”lärare” på olika sätt. Idag är jag inte lika rädd för att misslyckas och jag vet att alla avslut innebär en öppning och en start för något nytt och kanske helt fantastiskt! 🤩

Så vad vill du öppna upp för inför detta nya året? Vad vill du bjuda in mer av i ditt liv? Prova något nytt? Lära dig något nytt? Uppleva något nytt? Genom att släppa något gammalt och invant så öppnar vi upp för och bjuder in något nytt att ske i våra liv. Utforska vad du är nyfiken på just nu och kanske vill du skriva en ”Bucket list” och gå utanför din komfortzon. Kanske prata med en främling, ge en komplimang till någon du inte känner eller vågat ge en komplimang till förut, hjälpa någon som behöver hjälp utan att kräva något tillbaka, vinterbada, laga mat ute, prova ridning… ja det finns hur mycket som helst att göra som du kanske aldrig provat eller gjort förut! Och du klarar allt!! 🤩

Med detta vill jag bara säga att du, ja just DU som läser detta nu, är helt fantastisk och har såå mycket inom dig som du aldrig, aldrig kunde ana! Du är helt unik och såå värdefull och du är här på jorden av en anledning: att vara just du!! ❤️❤️❤️

Annons

2 reaktioner på ”Förminska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s