Acceptans

Som yogalärare så har jag sagt detta ordet många gånger. Men vad betyder det egentligen…

För mig betyder ordet en form av kärlek till livet självt. ❤️ Jag har jobbat mycket med min egen acceptans under ganska lång tid nu, då jag tidigare har haft ett stort kontrollbehov och har velat styra det mesta. Jag har kämpat hårt på många områden i mitt liv för att få det jag mest av allt ville ha, kärlek och bekräftelse, men denna kamp gjorde att det blev snarare tvärt om och skapade ännu mer distans och rädsla för att inte duga. Och kärleken till mig själv och till livet blev sämre och sämre…

Jag har med åren fått lära mig den hårda vägen, att ju mer jag försöker och kämpar för att få något, desto längre bort kommer det ifrån mig. När vi ser brist och att vi saknar något, så växer sig denna brist ännu större. Och ja, att acceptera livet som det är, är kanske lättare sagt än gjort under vissa perioder i livet. Men såå mycket lättare det är att leva i acceptans än i kamp! ❤️ Att ständigt försöka förändra och förbättra för att man inte är nöjd och för att behaga andra tar en otrolig energi.. Att förlåta mig själv för all den kamp jag fört, framförallt mot mig själv, har varit helt nödvändig.

”De svaga kan aldrig förlåta. Förlåtelse är de starkas egenskap.”

Mahatma Gandhi

Något jag övar på just nu är att ta emot. Att öppna upp och släppa in det som livet erbjuder. Och även att ha en acceptans för det som livet inte erbjuder (men som jag kanske väldigt gärna vill ha..!🙈)

Jag läste i boken ”Livet älskar dig”: ”När mottagaren är redo dyker gåvan upp” och så är det verkligen. Livet levererar alltid det vi behöver just nu och sen är det upp till oss hur vi vill ta emot det och hur vi väljer att se på det.

Vad behöver du acceptera i ditt liv just nu? Vad är det som skaver i dig? Avundsjuka? Oro? Trötthet? Värk? Ekonomi? Hur skulle det vara om du släppte taget om detta för en stund? Hur skulle du må då? Vad skulle du öppna upp för då? ❤️

Och glöm inte att se och uppleva allt fint och vackert som du faktiskt redan har i ditt liv! 😍

Här är lite av mitt! 😘🤗

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s