Insikt

Vad är en insikt för dig? ❤️

För mig är det ett svar inifrån som ger ett kroppsligt lugn. En upplevelse av närhet till oss själva. Något som helt enkelt är sant och självklart och därmed befriande. Att se något av verkligheten som ligger närmare den sanna verkliga upplevelsen.

Att få en insikt kan vara helt fantastiskt och även ganska tufft… jag fick många insikter under året i Stockholm då jag gick kursen ”Bli den du är” och alla var inte så roliga att få.. vissa insikter innebar även sorg, skuld och skam ex över hur jag behandlat mig själv, trott på mina tankar och identifierat mig med min personlighet osv. Men som sedan gav mig ett stort lugn.

Jag fick en insikt igår när jag gjorde ett kallbad, att detta kanske är lite som att föda barn (vilket jag aldrig gjort, då jag är akutsnittad två gånger..)

Jag är doula och jag har kurser i förlossningsförberedande gravidyoga och lär då ut verktyg som kan underlätta smärtan och öka tryggheten vid en förlossning. Dessa verktyg är andning, avspänning, tanke och röst. Och jag kände verkligen igår hur mycket en lugn och ljudlös andning, en tyngd och en avslappning i käkar och axlar och att bara låta tankarna få passera och acceptera det som var just där och då, med kylan som nästan smärtar och flyktkänslan jag upplever i kroppen. Att även ha en mörk röst hjälper kroppen att vara lugn och avslappnad. Helt fantastiskt! 🤩 Jag hade kunnat vara i länge kan jag säga! 🥰

Så du som kallbadar, kanske vill du prova detta! Eller så kommer du och badar med mig någon gång? Vi har en grupp på Facebook som heter ”Vi som kallbadar i Simsjön” där vi brukar skriva när vi är sugna på bad och se om någon annan vill hänga på. En fin gest att bjuda in andra att utmana sig själva och att få uppleva något som man kanske är rädd för och upplever som obehagligt… Det är att våga bryta mönster och göra något nytt och annorlunda som ger oss insikter och ett mer levande liv! ❤️❤️

Jag önskar dig en fantastisk helg med många insikter och nya möjligheter! 🤗

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s