F R I H E T ✨

Vad betyder frihet för dig? Vad är det första du tänker på när du hör ordet frihet?

För mig är det ett ord som har blivit väldigt viktigt de senaste två åren, då allas vår frihet har satts på prov på många olika sätt.. Men när jag verkligen har reflekterat över ordet frihet så är det inte den fysiska friheten, att få röra mig fritt i samhället, som är det största. För mig är det den mentala friheten som är den allra viktigaste och största friheten.

Att ha möjlighet att kunna tänka fritt, att följa sitt hjärta och att våga gå utanför ”boxen” och det ”normala”, är väldigt utvecklande och stimulerande, men det kan även vara utmanade och skrämmande.. Att våga se på saker och på sitt eget liv på ett annat och kanske annorlunda sätt än vad många andra gör, är frihet för mig. Att våga stå för det jag verkligen tror på och känner är rätt för mig och våga gå utanför ramarna för vad andra tycker. Att inte slaviskt tro på och lyssna på egots röst eller på medias ständiga matande är också en frihet. Att våga välja själv och lyssna till sitt eget hjärta, det är frihet för mig! Och det är allas rättighet!!

Tänk vad alla medier påverkar oss idag.. det är skrämmande hur de kan styra oss att köpa saker, göra saker, tro saker.. utan att vi ens överväger, reflekterar, känner efter eller ifrågasätter. Vi är så vana att bara ”lyda”, som vi alla fick lära oss att göra i skolan..

Jag vill med detta inlägget verkligen uppmana dig att reflektera över varför du gör som du gör i ditt liv! Varför du har gjort de val du har gjort? Varför arbetar du med det du gör? Varför har du just de intressen du har? Varför bor du där du bor? Varför har du de vänner du har? Gör du detta för din egen skull eller för någon annans? För att du älskar det? För att du måste? För att du vill? För att det inspirerar? För att det är bekvämt..? Ifrågasätt ditt eget liv och börja lyssna till ditt eget hjärta! ♥️ Undersök med nyfikenhet och varsamhet om det huvudet eller hjärtat som fått bestämma i ditt liv fram tills nu..?

Låt värderingar och dömanden få kliva åt sidan och bli genuint nyfiken på varför ditt liv ser ut som det gör idag!

Du har alltid friheten att välja något annat, att välja något nytt, att välja en annan väg i livet. Det är aldrig för sent att börja på nytt och att börja följa ditt hjärta lite mer! Där ligger friheten att var du!! ♥️

Tack för att du läst och jag önskar dig all lycka i ditt framtida liv på ditt hjärtas väg! ♥️♥️

Avslutar med lite bilder från de senaste månaderna vid Simsjön! 🥰

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s