Följ mig gärna på Facebook ”Hälsa & harmoni” och på Instagram ”theresehalsaochharmoni” för att inte missa nyheter, kloka ord och resan genom mitt liv med allt vad det innebär. Jag har även en blogg som du hittat här på hemsidan, där jag skriver om livet. ♥️

Läs mer om varje kurs, priser, om de olika yogaformerna, vad andra upplevt som gått kurser hos mig under fliken ”Yogakurser”.

All anmälan sker på mail till: therese@halsaochharmoni.com.

DJUPAVSLAPPNING & ÅTERHÄMTNING med Restorative yoga & Gongbad

Söndagen den 1/6 och den 2/2 2020. BÅDA ÄR FULLSATTA!

Välkommen på en resa i dig med fokus på djupavslappning och återhämtning. ♥️

Att pausa och tillåta sig att få landa och andas ordentligt är såå viktigt, särskilt vid denna tid på året, då det är mörkare och kallare och då allt kanske snurrar ännu fortare och det finns många måsten och borden…

Här erbjuds en tre timmars lång vila och återhämtning i form av Restorative yoga, meditation och djupgående Gongbad och kombinationen av dessa två är något alldeles speciellt! Läs mer om dessa här nedan. ⬇️ Det kommer att erbjudas en kortare paus mellan klasserna, för ev lite te och toabesök, men då i tystnad.

När: söndagen den 1/6 och den 2/2 2020. Båda är fullsatta!

Var: Skövde YogaCentrum (Barrstigen 1 D, i källarplanet på ett hyreshus, ingång mot Laketorget)

Pris: 395 kr – Betalning sker via swish till 0708477439 (Therése Grane) i samband med din anmälan.

Obs! Anmälan är bindande och först till kvarn gäller, då det endast är ett begränsat antal platser.

Anmälan: via mail till therese@halsaochharmoni.com

(Ej på Facebook!)

Ta med: egen större filt, ullmatta el liknande för mjukare underlag att ligga på, en ögonkudde, sjal eller liknande att ha för ögonen som ger en större avslappning och gärna varma strumpor. Allt annat du behöver finns hos oss.

Lärare:

Therése Grane – yogalärare i Hatha, Yin, Restorative, Gravidyoga mm och driver Skövde YogaCentrum. Har även ett stort intresse för personlig utveckling och meditation.

Pernilla Tykosson – Gongmästare med många års erfarenhet. Pernilla möter du ofta på Ängsbackas Festivaler. Lärare/instruktör i flera yogaformer b.a kundaliniyoga. Pernilla är också verksam som sjuksköterska och terapeut.

Varmt välkommen ♥️

RESTORATIVE YOGA

Restorative yoga är en mer meditativ och terapeutisk form av yoga än yinyoga, och handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt. Det engelska ordet restorative betyder återhämtande på svenska. Många delar av yoga ger kropp och sinne återhämtning och är därför per definition just restorative. Restorative Yoga däremot är en specifik form av yoga med avsikten att genom utvalda tekniker samt mjuka och avslappnande positioner ge kropp och sinne maximal avlastning och avslappning.

Det kan vara den svåraste och mest avancerade yogastilen, då den verkligen låter oss slappna av på djupet. Men även för att det kan vara extremt utmanande för en del av oss att slappna av, vara i stillhet och släppa kontrollen för att komma ner i varv. I denna yogaform placerar vi oss i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa avslappning i kroppen. Vi håller varje position i minst 6 minuter och ända upp till 20 minuter. Genom att hålla positionerna under en längre tid och samtidigt känna sig fullständigt bekväm och avlastad i kroppen, kan vi tillåta oss att verkligen slappna av och ”sjunka in” i positionen, det är här vi skapar återhämtning och det stärker oss på många plan, både mentalt och fysiskt.

Både kropp och sinne behöver återhämtning för att fungera optimalt. Det är nämligen då många viktiga processer som bidrar till att bland annat hålla oss friska, skadefria och må allmänt bra sker i kroppen. Om vi inte får den viktiga återhämtningen återuppbyggs inte cellerna på samma sätt, cirkulationen minskar, matsmältningen blir sämre och immunförsvaret går ner. Genom denna vila och avslappning stimulerar vi det parasympatiska nervsystemet och hjälper oss att skapa en fysisk och mental balans. Vi synkar helt enkelt gas och broms.

I Restorative Yoga använder vi flera props för att avlasta kroppen. Detta är en mycket stor del av denna praktik och props såsom klossar, filtar, bolster eller liknande redskap är därför viktiga för att verkligen kunna slappna av fullt och kunna släppa taget helt och hållet och få en skön upplevelse.

GONGBAD

The gong is an amazing and powerful instrument. Affect the body, mind and soul on a deep cellular level. Let the Gong take you beyond the thinking state deeper into a feeling of relaxation, union and oneness.

Gongen har använts i årtusenden som transformerande healingverktyg och i samband med ritualer och ceremonier. Inom yogafilosofin anser man att ljudet av gong påverkar hjärnan och kroppen på cellnivå. I nutid finns det en ökad medvetenhet om hur ljud och vibrationer påverkar människan och det kommer alltmer modern forskning som stärker det som de gamla yogisarna lutat sig mot i tusentals år. Under ett gongbad / Gongavslappning ligger du ner, vilar och låter Gongens vibrationer skölja igenom dig och över dig.

Under ett gongbad skapas förutsättningar för djupavslappning och läkning av fysiska och psykiska åkommor / obalanser. Många som i vardagen lever med en hög stressnivå och har svårt att koppla av, finner en avslappning genom gongen. Under gongbadet kan man ha olika typer av andliga upplevelser, eller inte alls. Min erfarenhet är att man upplever gongen olika varje tillfälle. Upplevelsen av gongen är unik för varje människa. Efter ett gongbad känner mig sig ofta lugn, vitaliserad och påfylld med energi.

Yogakurser våren 2020

MAMMA & BEBIS YOGA 

• Måndagar kl 10.15-11.15

Kursstart: den 17/2 och därefter är datumen för kursen: 2/3, 9/3 och 16/3.

Kursen är på 4 ggr och passar bebisar från minst 1 månad till ca 6-8 mån. Läs mer om kursen under fliken ”Yogakurser”.

KVÄLLSKURSER

Tidiga kursen: Tisdagar kl 17.20 – 18.50

Sena kursen: Tisdagar kl 19.00 – 20.30

Kursstarter för båda: den 14/1 2020 (14 ggr)

KVÄLLSKURSERNA innehåller olika yogaformer bl.a. Hatha-, Yin- och Restorative yoga, olika meditationstekniker, andningsövningar och mycket mer. Det är samma innehåll på båda kurserna fast på två olika tider och båda kurerna är på 14 ggr. Det är inkännande och utforskande yoga som är stärkande och lugnande för både kropp och själ, både mentalt och fysiskt. Fokuset är att bli den du är. Nybörjare och vana yogis är välkomna! Läs mer om dessa kurser under fliken ”Yogakurser”.

Ord om kursen: ”Med hjälp av yogan hos Therese blir livet enklare och mer hanterbart, både fysiskt och psykosocialt. Att få en stund där fokus ligger på bara mig är en gåva som jag ger till mig själv. Att yoga i grupp ger en extra kraft som känns i hela rummet. Tack!” – Christina Nettelbladh Malm

”Genom att yoga för Therese har jag fått nya verktyg till att klara olika faser i livet. Hon lär ut det yogiska tankesättet på ett otroligt fint och lättillgängligt sätt! Genom hennes vägledning har jag vågat möta obehagliga tankar, känslor och smärta i kroppen för att sedan kunna ge plats åt mer rymd och ljus. Efter ett yogapass känner jag mig mer närvarande både i kroppen och i nuet.” – Anna Hansson

GRAVIDYOGA – förlossningsförberedande

• Torsdagar kl 16.15 – 17.30

Kursstart: den 9/1 2020 OBS! Detta är den enda kursen denna terminen!!

En kurs på 6 ggr för dig som är över vecka 13 och som är nyfiken på yoga och som vill veta mer om de användbara verktyg som finns för en tryggare förlossningen. Läs mer om kursen under fliken ”Yogakurser”.

Nyhet för i år:

EFTER JOBBET YOGA – kurs på 8 ggr även som DROP-IN!

• Torsdagar kl 16.15 – 17.30

Kursstart: den 5/3 2020

En kurs för dig som vill ha kvällen fri.

En kurs för dig som vill och behöver hjälp med att släppa dagens krav och stress innan du kommer hem.

En kurs för dig som känner att du behöver energi och vill stärka och balansera din kropp, men som även behöver återhämtning och vila.

Vi kommer att jobba med den lite mer fysiska yogaformen Hathayoga och den mer meditativa och lugna yogaformen Yinyoga. Du kommer även att få möta andningsövningar och meditation under kursen, som alltid avslutas med en skön vila. En kurs som gör skillnad! ❤️

Några ord om kursen: ”Det finns de som säger att yoga inte är en grej för dem och så finns det dem som vet bättre:) Jag har fram till för snart 2 år sedan tillhört gruppen ”yoga är inte min grej” men då aldrig träffat Therese eller förstått vad yoga egentligen är. För 2 år sedan krävde min kropp en annan livskvalitet. För att få annorlunda resultat behövde jag utforska nya metoder. En av dessa var Yinyoga hos Therese. Jag var osäker, trött och nervös. Therese stod där med ett stort leende och öppna armar utan krav på kunnande, klädval eller att jag skulle kunna sitta med benen i kors. Genom Yinyoga med Therese har jag lärt mig mycket om kroppen både fysiskt och psykiskt. Hon har på ett naturlig sätt och alltid med ett leende nära lärt mig att våga stanna upp i vardagen, slappna av och visat hur man andas på riktigt. Att våga stanna i nuet och lyssna på kroppen är jobbigt och tålamodskrävande men med stöttning av Therese så har jag vågat. Nu har jag insett att yoga är något för alla och något jag inte kommer leva utan. Det ger mig ett lugn både i kropp och själ. Tack Therese!” – Helena Bobic

Läs mer om de olika yogaformerna, om kurserna och vad de kostar under fliken ”YOGAKURSER”. Frågor och all anmälan sker till therese@halsaochharmoni.com. Först till kvarn gäller för alla kurser, fredagsmys, afterwork och workshops.

OBS!!!

Jag har avvecklat min massageverksamhet pga elaka eksem i mina händer. Läkarna har nu gett mig rådet att sluta med massagen helt, tyvärr. Eksemen är bättre, men jag har ändå valt att inte fortsätta massera. Men jag har mer YOGA!! Kvällskurser, prova på för företag mfl, drop-in yoga, mamma/bebis-, gravid- familjeyoga, olika event och yogaresor!! Läs mer under fliken ”Yogakurser”, se här ovan! Stort tack till mina underbara massagekunder för dessa år!

2 reaktioner på ”Kort översikt av VÅRENS yogakurser, workshops mm.

 1. Hej Karin!

  Jag svarade dig, men det kanske inte gick fram… Onsdagen den 24/6 kan jag hjälpa dig. När tror du att du kan vara hos mig i Skövde tror du? Ca 17.15? Jag tar 500 kr för en timmes behandling och tar emot kontanter och friskvårdskuponger. Hittar du till mig?

  Mvh Therése Grane
  Hälsa & Harmoni

  Gilla

 2. Hej Therese! Jag heter Lena. Och jobbar på ekängens förskola. Har haft mycket inskolningar och känner mig väldigt stel och har känningar i ryggen, axlar, nacke och handleder, arm också. Tidig på onsdagar slutar 14. Sen 16 på torsdagar. Rullande mån och fredagar . Tisdag 16.30 -17.30 . Mvh Lena

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s