Följ mig gärna på Facebook ”Hälsa & harmoni” och på Instagram ”theresehalsaochharmoni” för att få inspiration och info om vad som är på gång!

Här nedan hittar du info om: RETREAT, KALLA BAD enskilda sessioner och grupper, UTEYOGA VID SIMSJÖN, olika MYS, DOULA.

Mina YOGAKURSER och de olika yogaformerna jag undervisar i hittar du under fliken: ”Yogakurser & de olika yogaformerna”

All anmälan sker på mail till: therese@halsaochharmoni.com

OBS! All anmälan är bindande! Du kan överlåta din plats till någon annan eller om du blir sjuk så får du pengarna tillbaka vid uppvisat läkarintyg.

TYST HELDAGSRETERAT – en resa genom dina sinnen

Två tillfällen blir det till hösten!
15/9 och den 6/10 kl 8.00-17.00 – ta ledigt en dag och checka ut från vardagen och in i dig själv, in i tystnaden, för en heldags friskvård och kravlös närvaro.
Schemat är fyllt av näringsrika härligheter: Yin yoga, Mjuk yoga, avslappning, meditativ promenad, kallbad, rörelse meditation, vanlig meditation, Yoga Nidra, ett rum att vila i mm. Du väljer själv det du vill delta på. 
Olika stationer för olika sinnen, doft, ljud, syn, smak, känsel. 

Vi kommer att checka in i tystnaden kl 8.00 på Klockaretomten vid Eggby kyrka 
mitt i naturen och vid sjön.
Din investering är 1111 kr vid Earlybird innan 1 juni, sedan 1333 kr. Vad ingår? Lättare frukost, lunch och eftermiddagsfika all yoga och meditation, kallbad om man vill. 
Vi som håller retreaten är:
Therése Grane driver Skövde YogaCentrum, förutom yogan älskar Therése tystnaden, meditationen och Naturen. Läs mer: www.halsaochharmoni.com
Helena Grönberg driver room-of-peace förutom yogan så älskar Helena att guida in i hur vi kan använda kroppen och andningen för att lugna nervsystemet. Läs mer: www.helenagronberg.se
På plats kommer även det finnas möjlighet att boka tid för behandling. Massage och troligtvis skön aroma ansiktsmassage.  

Anmälan är bindande genom att boka så godkänner du och har då ansvar för betalningen. Det går bra att ge bort din plats eller om vi har någon på reservplats så hjälper vi dej så klart. Som vi längtar efter att få dela denna stilla dagen med just dej ♥️
Boka din plats via länken www.timecenter.se/roomofpeace

TISDAGSMYS med Restorativeyoga

En två timmar lång klass för återhämtning och lugn både för kropp och sinne och samtidigt ett ödmjukt nyfiket utforskande av dessa med hjälp av meditation, andning, avslappning och Restorative yoga. På en trygg och lugn plats där du kan släppa taget om allt för en stund och bli omhändertagen i sköna vilsamma positioner, vaggad med mjuka ord, vackra djupgående texter, olika ljud.. ♥️♥️

Återhämtning och vila är livsnödvändigt för ALLA. Men det är inte bara att vila kroppen som många tror, utan framförallt genom att vila sinnet, som gör att vi blir än mer återhämtande. En mer läkande och stressreducerande yogaform finns inte.

Några ord om MYSEN: Välbehövlig, återhämtande, samhörighet, behagligt, tänkvärd, utvecklande, själspåfyllande, otroligt rogivande, avslappnande, lugn, närvaro, livsbejakande, självreflektion, harmoni, glädje, äkthet, självuppskattning, väg till frihet… ♥️

Datum: 2/5 och 16/5

Tid: 17.30 – 19.30 (kom gärna en stund innan så att du hinner landa innan klassen).

Plats: Skövde YogaCentrum (Barrstigen 1 D på Östermalm i Skövde och behöver du parkeringstillstånd så finns det att låna hos oss)

Pris: 250 kr för 1 tillfälle och 450 kr för båda. Betalning sker med swish till Hälsa & harmoni, först när du fått din anmälan bekräftad och för att boka din plats. Vill du ha ett kvitto så skrivs det på plats.

Ta med: ett mjukare underlag för en mer återhämtande upplevelse, tjockare tröja och strumpor kan vara skönt eftersom man kan bli lite frusen under klassen och något att ha för ögonen (ögonkudde, sjal, ögonbindel..).

Anmälan: på mail till therese@halsaochharmoni.com

OBS! All anmälan är bindande! Såklart kan du överlåta din plats till någon annan eller om du blir sjuk så får du pengarna tillbaks vid uppvisat läkarintyg.

Lärare: Therése Grane – yogalärare, inspiratör, doula och livsnjutare. Vill inspirera till ett mer levande, nyfiket och närvarande liv och är mycket intresserad av personlig utveckling och vad som kan få oss att må som vi gör och hitta en väg till att må bättre.

Alla är hjärtligt välkomna, både nybörjare och van yogi.

Varmt välkommen till en fridfull och återhämtande stund! 🥰

”Med hjälp av yoga för Therese blir livet enklare och mer hanterbart, både fysiskt och psykosocialt. Att få en stund där fokus ligger på bara mig är en gåva som jag ger till mig själv. Att yoga i grupp ger mig extra kraft och energi som känns i hela rummet. Tack!” – Christina Nettelbladh Malm

Bryggyoga vid Simsjön 2023

När värmen kommer tillbaka så kör vi igen! Håll utkik efter ”BRYGGYOGA VID SIMSJÖN” på mina sociala medier, på min Facebooksida ”Hälsa & harmoni” och på Instagram ”theresehalsaochharmoni” och du kan även gå med i Facebookgruppen ”Yoga för hälsa & harmoni i Skövde” för att få avisering direkt så att du inte missar när det är dags! Det är nu 9:e året jag har Yoga vid Simsjön!

När: Den kan vara både på morgonen och på kvällen, så håll utkik på mina sociala medier! 2022 hade vi bryggyoga i solnedgången flera gånger och det var verkligen helt magiskt! 😍

Pris: 170 kr – Betalning sker med Swish när du fått svar att du fått en plats, för att bekräfta din bokning.

Plats: hemma hos mig på Granebo, Herrekvarnsvägen 170 A (skylt vid vägen) OBS!! All parkering sker vid badplatsen vid Herrekvarnsviken och gå sista biten uppför asfaltsvägen till mig (ca 250 m). Yogan sker på bryggan vid sjön och det finns 11 platser.

Ta med: egen yogamatta (om du vill ha det) och en filt och en kudde är bra att ha. Tröja och strumpor om det är kyligt. Meditationskudde, yogamatta och filt finns att låna på plats.

Anmälan: på sms till Therése på 0708477439.

Det erbjuds olika yogaformer, hatha- och yinyoga, meditation och andningsövningar vid dessa tillfällen och givetvis en skön vila i slutet och ibland yoga Nidra. Ett bad i Herrekvarnsviken efteråt kan vara skönt och det är mysigt med egen medhavd frukost/matsäck.

Till hösten bjuder jag in till mitt orangeri (8 platser) där det finns mer props att tillgå, vacker utsikt och värme och även möjlighet till Gongavslappning i slutet av klassen. Priset för klasser i yogaorangeriet är ca 250 kr/per gång. Mitt yogaorangeri ”Place of Harmony” som det ska heta, beräknas vara klart hösten 2023.

”Genom att yoga för Therese har jag fått nya verktyg till att klara olika faser i livet. Hon lär ut det yogiska tankesättet på ett otroligt fint och lättillgängligt sätt! Genom hennes vägledning har jag vågat möta obehagliga tankar, känslor och smärta i kroppen för att sedan kunna ge plats åt mer rymd och ljus. Efter ett yogapass känner jag mig mer närvarande både i kroppen och i nuet.” – Anna Hansson

Både nybörjare och van yogi är varmt välkomna! ♥️

KALLA BAD – föreläsning & prova, samt privata sessioner i Simsjön

Jag fick frågan om att ha en liten föreläsning för ett gäng kvinnor hösten 2020 och att de sedan fick prova att kallbada och det blev verkligen succé!

Jag anordnar kvällar för dig och dina vänner, familj eller kollegor där ni får mer information om kalla bad och den som vill får även prova själv under min guidning.

Jag börjar med att bjuda på te och ha en liten föreläsning om hur jag började kallbada, positiva effekter av det och vad man bör tänka på när man börjar och även innan, under och efter kallbadet.

Efter det gör vi en mindfulnessövning och lite olika andningsövningar och även värmande rörelser i slutet för att få upp värmen innan badet. Så sist så provar man att kallbada i sjön en och en (om man vill) medan jag står på bryggan, håller handduken och guidar dig. Efter badet säger vi hej då och du går till bilen för att få upp värmen efter badet.

Jag bjuder på te och vill man ha nåt tilltugg så tar man med det. Det är såå mysigt med brasa, fårskinn och levande ljus precis vid sjön och de som varit här tidigare har varit såå nöjda med hela denna upplevelse. Och vilka magiska kvällar vi har haft med isen som sjunger, räven som yalar och med en stjärnklar himmel ovanför oss.

”Tack Therese för en bra lektion i kallbad! 🥶 Den gjorde att jag klarade att vara i mycket längre än jag någonsin trott mig klara! 🙏 Det var både kallt och krispigt, men vilken härliga känsla och upplevelse det blev idag!”☀️ – Annica Palmér

Plats: Granebo – Herrekvarnsvägen 170 A. OBS!! Parkering sker vid badplatsen Herrekvarnsviken och sen går du 200 meter uppför backen tillbaka mot stan till skylten ”Granebo” där du svänger av ner mot sjön och följer granhäcken.

Ta med: badrock eller stor handduk, något att stå på ex ett sittunderlag och en mindre handduk. Tänk på att ha på dig varma lösa kläder (gärna i ull närmast kroppen), stumpor, mössa och vantar, då vi är utomhus hela tiden. Badskor eller tofflor är skönt att ha när man går på bryggan om det är minusgrader.

OBS!! Ha på dig VARMA kläder och ha badkläderna på dig under kläderna när du kommer.

PRIVATA SESSIONER I KALLBAD

Alla jag guidar upplever en större trygghet, ett lugn och en tillit till att allt är som det ska, trots att kanske både kroppen och sinnet skriker ”NEJ!!” och de känner då att de kan slappna av mer, vara mer närvarande och vara i längre än vad de själva trodde var möjligt, även de som badat en del innan. Att få den här stunden, närvaron och lugnet och att våga gå utanför sin komfortzon, gör verkligen något med oss! Det är svårt att beskriva, det måste provas! Vi övar på att andas innan badet och gör en mindfulnessövning och även lite uppvärmande övningar och en värmande andningsövning. Nybörjare eller van spelar ingen roll.

OBS!! ⚠️ Tänk på att alla kallbad sker på egen risk (vid högt blodtryck och hjärtproblem bör du rådfråga din läkare först!) och se till att du är helt frisk när du kommer⚠️

Jag erbjuder en föreläsning om kalla bad, mindfulness och andningsövningar, (förhoppningsvis isvak på vintern) brygga med stege, varmt te och min tid och erfarenhet och du står för varma kläder, badrock/handduk, badkläder och en portion nyfikenhet och mod! 💙

BOKNING: Maila till therese@halsaochharmoni.com eller på tel 0708477439 (sms eller ring)

PRIS: 450 kr för en person, 700 kr för 2 personer och 900 kr för 3 pers. Om ni är fler 4-7 pers i en egen grupp så kostar det 250 kr/pers. Betalas med swish vid bokning och kvitto får du på plats.

Välkommen till en livgivande och uppiggande stund i total närvaro och i en vacker miljö. 💙

DOULA ♥️

Ordet doula kommer från grekiskan och betyder – kvinna som ger omvårdnad.

Som doula är jag ett stöd, en trygghet, en coach och en hjälpande hand för de blivande föräldrarna innan, under och efter förlossningen och har som mål att hjälpa till för att skapa en så positiv förlossningsupplevelse som möjligt. Jag använder mig bla av Susanna Helis fyra verktyg: andning, avslappning, röst och tanke.

En doula har inget medicinskt ansvar, ger inga medicinska råd och min roll är tydligt avgränsad i förhållande till personalen på förlossningsavdelningen. Jag är där för föräldrarna och är med under hela den aktiva delen av förlossningen, som ett stöd, en coach och en hjälper både mamman och partnern med vad de behöver just då och bidrar till ett lugn och en trygghet under hela processen. Jag är inte där för att ta partnerns plats, utan för att få denne att känna sig mer delaktig och viktig under förlossningen.

Om förlossningsupplevelsen blir positiv eller inte beror inte så mycket på hur du föder, hur lång tid det tar eller vilken smärtlindring du använder. Det beror istället på vilket stöd du får! Ombud upplever att du blir sedd och respekterad och känner dig trygg, då blir upplevelsen positiv. Det finns många fördelar att föda med doula!

Själv har jag två barn och de är båda födda med akut kejsarsnitt och efter det kände jag att jag ville hjälpa andra mammor att få mer positiva upplevelser kring sina förlossningar än vad jag själv upplevde. Jag utbildade mig till doula 2013 på Förlossningsgruppen i Göteborg och har nu medverkat vid ett flertal förlossningar i Skövde.

Jag är även yogalärare och håller i kurser i Förlossningsförberedande Gravidyoga på 6 tillfällen i Skövde. Du kan läsa mer om dessa kurser under fliken ”Yogakurser” här på hemsidan.

I ett uppdrag ingår ett första lära-känna-samtal och två efterföljande träffar samt ett avslutade samtal vid behov. Jag har jour två veckor innan och två veckor efter beräknad förlossning. Jag skriver även en förlossningsberättelse till föräldrarna.

Pris: 7700 kr

Vid frågor och bokning når du mig på telefon 0708-477439 eller på mail therese@halsaochharmoni.com

Allt handlar om KÄRLEK – att våga ge, att våga ta emot och att våga ÖPPNA SIG för livet! ♥️♥️

Annons

2 reaktioner på ”YOGA, KALLA BAD, DOULA

 1. Hej Karin!

  Jag svarade dig, men det kanske inte gick fram… Onsdagen den 24/6 kan jag hjälpa dig. När tror du att du kan vara hos mig i Skövde tror du? Ca 17.15? Jag tar 500 kr för en timmes behandling och tar emot kontanter och friskvårdskuponger. Hittar du till mig?

  Mvh Therése Grane
  Hälsa & Harmoni

  Gilla

 2. Hej Therese! Jag heter Lena. Och jobbar på ekängens förskola. Har haft mycket inskolningar och känner mig väldigt stel och har känningar i ryggen, axlar, nacke och handleder, arm också. Tidig på onsdagar slutar 14. Sen 16 på torsdagar. Rullande mån och fredagar . Tisdag 16.30 -17.30 . Mvh Lena

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s