Följ mig gärna på Facebook ”Hälsa & harmoni” och på Instagram ”theresehalsaochharmoni” för att få inspiration och info om vad som är på gång!

Här nedan hittar du info om: KALLA BAD enskilda sessioner och grupper, UTEYOGA VID SIMSJÖN, FREDAGSMYS mm.

Läs mer om de längre yogakurserna, om de olika yogaformerna och vad andra upplevt som gått kurser hos mig under fliken ”Yogakurser & de olika yogaformerna”

All anmälan sker på mail till: therese@halsaochharmoni.com

OBS! All anmälan är bindande! Du kan överlåta din plats till någon annan eller om du blir sjuk så får du pengarna tillbaka vid uppvisat läkarintyg.

FREDAGSMYSRestorativeyoga

Två timmar lång klass med återhämtning och lugn för både kropp och sinne och samtidigt ett nyfiket utforskande av dessa med hjälp av meditation, andning, avslappning och Restorative yoga. På en trygg och lugn plats där du kan släppa taget om allt för en stund. ♥️

Återhämtning och vila är livsnödvändigt för ALLA. Men det är inte bara att vila kroppen som många tror, utan framförallt genom att vila sinnet, som gör att vi blir än mer återhämtande. En mer läkande och stressreducerande yogaform finns inte.

Några ord om FREDAGSMYSEN: Behövlig, återhämtande, samhörighet, behagligt, tänkvärd, utvecklande, själspåfyllande, otroligt rogivande, avslappnande, lugn, närvaro, livsbejakande, självreflektion, harmoni, glädje, äkthet, självuppskattning, väg till frihet… ♥️

Datum: 30/9 och 2/12

Tid: 16.30 – 18.30

Plats: Skövde YogaCentrum (Barrstigen 1 D på Östermalm i Skövde)

Pris: 295 kr / gång och betalning sker med swish när du fått din anmälan bekräftad. Vill du ha kvitto så skrivs det på plats.

Ta med: ett mjukare underlag för en mer återhämtande upplevelse, tjockare tröja och strumpor kan vara skönt eftersom man kan bli lite frusen under klassen och något att ha för ögonen (ögonkudde, sjal, ögonbindel..).

Anmälan: på mail till therese@halsaochharmoni.com. OBS! Meddela viket datum du vill gå i din anmälan!

OBS! All anmälan är bindande! Såklart kan du överlåta din plats till någon annan eller om du blir sjuk så får du pengarna tillbaks vid uppvisat läkarintyg.

Lärare: Therése Grane – yogalärare, inspiratör, doula och livsnjutare. Vill inspirera till ett mer levande, nyfiket och närvarande liv och är mycket intresserad av personlig utveckling och vad som kan få oss att må som vi gör.

Alla är hjärtligt välkomna, både nybörjare och van yogi. En fin och mycket uppskattad start på helgen tillsammans med någon du tycker om kanske?

Varmt välkommen till en fridfull och återhämtande stund! 🥰

”Med hjälp av yoga för Therese blir livet enklare och mer hanterbart, både fysiskt och psykosocialt. Att få en stund där fokus ligger på bara mig är en gåva som jag ger till mig själv. Att yoga i grupp ger mig extra kraft och energi som känns i hela rummet. Tack!” – Christina Nettelbladh Malm

Uteyoga vid Simsjön 2023

När värmen kommer tillbaka så kör vi igen! Håll utkik efter UTEYOGAN VID SIMSJÖN på mina sociala medier, på min Facebooksida ”Hälsa & harmoni” och på Instagram ”theresehalsaochharmoni” och du kan även gå med i Facebookgruppen ”Yoga för hälsa & harmoni i Skövde” för att få avisering direkt så att du inte missar när det är dags!

När: Den kan vara både på morgonen och på kvällen, så håll utkik på mina sociala medier! 2022 hade vi bryggyoga i solnedgången några gånger och det var magiskt! 😍

Pris: 150 kr – Betalning sker med swish eller kontant på plats (jämna pengar!).

Plats: hemma hos mig på Herrekvarnsvägen 170 A. Parkerar gör du vid badplatsen vid Herrekvarnsviken oh gå sista biten till mig. Yogan sker på bryggan eller på gräsmattan.

Ta med: egen yogamatta och en filt och en kudde är bra att ha. Tröja och strumpor om det är kyligt. Meditationskudde och filt finns att låna på plats.

Anmälan: på sms till Therése på 0708477439.

Det erbjuds både hatha- och yinyoga, meditation och andningsövningar vid dessa tillfällen och givetvis en skön vila i slutet. Ett bad i Herrekvarnsviken efteråt kan vara skönt och det är mysigt med egen medhavd matsäck.

”Genom att yoga för Therese har jag fått nya verktyg till att klara olika faser i livet. Hon lär ut det yogiska tankesättet på ett otroligt fint och lättillgängligt sätt! Genom hennes vägledning har jag vågat möta obehagliga tankar, känslor och smärta i kroppen för att sedan kunna ge plats åt mer rymd och ljus. Efter ett yogapass känner jag mig mer närvarande både i kroppen och i nuet.” – Anna Hansson

Både nybörjare och van yogi är varmt välkomna! ♥️

KALLA BAD – föreläsning & prova, samt privata sessioner i Simsjön

Jag fick frågan om att ha en liten föreläsning för ett gäng kvinnor hösten 2020 och att de sedan fick prova att kallbada och det blev verkligen succé!

Jag anordnar kvällar för dig och dina vänner, familj eller kollegor där ni får mer information om kalla bad och den som vill får även prova själv under min guidning.

Jag börjar med att bjuda på te och ha en liten föreläsning om hur jag började kallbada, positiva effekter av det och vad man bör tänka på när man börjar och även innan, under och efter kallbadet.

Efter det gör vi en mindfulnessövning och lite olika andningsövningar och även värmande rörelser i slutet för att få upp värmen innan badet. Så sist så provar man att kallbada i sjön en och en (om man vill) medan jag står på bryggan, håller handduken och guidar dig. Efter badet säger vi hej då och du går till bilen för att få upp värmen efter badet.

Jag bjuder på te och vill man ha nåt tilltugg så tar man med det. Det är såå mysigt med brasa, fårskinn och levande ljus precis vid sjön och de som varit här tidigare har varit såå nöjda med hela denna upplevelse. Och vilka magiska kvällar vi har haft med isen som sjunger, räven som yalar och med en stjärnklar himmel ovanför oss.

”Tack Therese för en bra lektion i kallbad! 🥶 Den gjorde att jag klarade att vara i mycket längre än jag någonsin trott mig klara! 🙏 Det var både kallt och krispigt, men vilken härliga känsla och upplevelse det blev idag!”☀️ – Annica Palmér

Plats: Granebo – Herrekvarnsvägen 170 A Parkering sker vid badplatsen Herrekvarnsviken och sen går du 300 meter uppför backen tillbaka mot stan till skylten ”Granebo” där du svänger av ner mot sjön och följer granhäcken.

Ta med: badrock eller stor handduk, något att stå på ex ett sittunderlag och en mindre handduk. Tänk på att ha på dig varma lösa kläder (gärna i ull närmast kroppen), stumpor, mössa och vantar, då vi är utomhus hela tiden. Badskor eller tofflor är skönt att ha när man går på bryggan om det är minusgrader.

OBS!! Ha på dig VARMA kläder och ha badkläderna på dig under kläderna när du kommer.

PRIVATA SESSIONER I KALLBAD

Alla jag guidar upplever en större trygghet, ett lugn och en tillit till att allt är som det ska, trots att kanske både kroppen och sinnet skriker ”NEJ!!” och de känner då att de kan slappna av mer, vara mer närvarande och vara i längre än vad de själva trodde var möjligt, även de som badat en del innan. Att få den här stunden, närvaron och lugnet och att våga gå utanför sin komfortzon, gör verkligen något med oss! Det är svårt att beskriva, det måste provas! Vi övar på att andas innan badet och gör en mindfulnessövning och även lite uppvärmande övningar och en värmande andningsövning. Nybörjare eller van spelar ingen roll.

OBS!! ⚠️ Tänk på att alla kallbad sker på egen risk (vid högt blodtryck och hjärtproblem bör du rådfråga din läkare först!) och se till att du är helt frisk när du kommer⚠️

Jag erbjuder en föreläsning om kalla bad, mindfulness och andningsövningar, (förhoppningsvis isvak på vintern) brygga med stege, varmt te och min tid och erfarenhet och du står för varma kläder, badrock/handduk, badkläder och en portion nyfikenhet och mod! 💙

BOKNING: Maila till therese@halsaochharmoni.com eller på tel 0708477439 (sms eller ring)

PRIS: 450 kr för en person, 700 kr för 2 personer och 900 kr för 3 pers. Om ni är fler 4-7 pers i en egen grupp så kostar det 250 kr/pers. Betalas med swish vid bokning och kvitto får du på plats.

Välkommen till en livgivande och uppiggande stund i total närvaro och i en vacker miljö. 💙

DJUPAVSLAPPNING & ÅTERHÄMTNING med Restorative yoga & Gongbad

Fredagen den 6/5 kl 16.45 – 19.15

Välkommen på en resa i dig med fokus på djupavslappning och återhämtning. ♥️♥️

Att pausa och tillåta sig att få landa och andas ordentligt är såå viktigt, särskilt vid denna tid på året, då allt kanske snurrar ännu fortare och det finns många måsten och borden… och mycket har hänt de senaste åren som kan vara bra att pausa ifrån en stund.

Här erbjuds en flera timmars lång vila och återhämtning i form av Restorative yoga, meditation och djupgående Gongbad och kombinationen av dessa två är något alldeles speciellt! Läs mer om dessa här nedan. ⬇️ Det kommer att erbjudas en kortare paus mellan klasserna, för ev lite te och toabesök, men då i tystnad.

När: fredagen den 6/5 kl 16.45 – 19.15

Var: Skövde YogaCentrum (Barrstigen 1 D, i källarplanet på ett hyreshus, ingång mot Laketorget)

Pris: 445 kr Betalning sker via swish till nummer: 1234985800 (Hälsa & harmoni) efter att du fått en plats och för att bekräfta din anmälan.

Obs! Anmälan är bindande, men du kan överlåta din plats till någon annan eller få pengarna tillbaka mot uppvisat läkarintyg. Först till kvarn gäller, då det endast är ett begränsat antal platser.

Anmälan: via mail till therese@halsaochharmoni.com

Ta med: egen större filt, ullmatta el liknande för mjukare underlag att ligga på, en ögonkudde, sjal eller liknande att ha för ögonen som ger en större avslappning och gärna varma strumpor. Allt annat du behöver finns hos oss.

Lärare:

Therése Grane – yogalärare i Hatha, Yin, Restorative, Gravidyoga mm och driver Skövde YogaCentrum. Har även ett stort intresse för personlig utveckling och meditation.

Pernilla Tykosson – Gongmästare med många års erfarenhet. Pernilla möter du ofta på Ängsbackas Festivaler. Lärare/instruktör i flera yogaformer b.a kundaliniyoga. Pernilla är också verksam som sjuksköterska och terapeut.

Varmt välkommen ♥️

RESTORATIVE YOGA

Restorative yoga är en mer meditativ och terapeutisk form av yoga än yinyoga, och handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt. Det engelska ordet restorative betyder återhämtande på svenska. Många delar av yoga ger kropp och sinne återhämtning och är därför per definition just restorative. Restorative Yoga däremot är en specifik form av yoga med avsikten att genom utvalda tekniker samt mjuka och avslappnande positioner ge kropp och sinne maximal avlastning och avslappning.

Det kan vara den svåraste och mest avancerade yogastilen, då den verkligen låter oss slappna av på djupet. Men även för att det kan vara extremt utmanande för en del av oss att slappna av, vara i stillhet och släppa kontrollen för att komma ner i varv. I denna yogaform placerar vi oss i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa avslappning i kroppen. Vi håller varje position i runt 10 min. Genom att hålla positionerna under en längre tid och samtidigt känna sig fullständigt bekväm och avlastad i kroppen, kan vi tillåta oss att verkligen slappna av och ”sjunka in” i positionen, det är här vi skapar återhämtning och det stärker oss på många plan, både mentalt och fysiskt.

Både kropp och sinne behöver återhämtning för att fungera optimalt. Det är nämligen då många viktiga processer som bidrar till att bland annat hålla oss friska, skadefria och må allmänt bra sker i kroppen. Om vi inte får den viktiga återhämtningen återuppbyggs inte cellerna på samma sätt, cirkulationen minskar, matsmältningen blir sämre och immunförsvaret går ner. Genom denna vila och avslappning stimulerar vi det parasympatiska nervsystemet och hjälper oss att skapa en fysisk och mental balans. Vi synkar helt enkelt gas och broms.

I Restorative Yoga använder vi flera props för att avlasta kroppen. Detta är en mycket stor del av denna praktik och props såsom klossar, filtar, bolster eller liknande redskap är därför viktiga för att verkligen kunna slappna av fullt och kunna släppa taget helt och hållet och få en skön upplevelse.

GONGBAD

The gong is an amazing and powerful instrument. Affect the body, mind and soul on a deep cellular level. Let the Gong take you beyond the thinking state deeper into a feeling of relaxation, union and oneness.

Gongen har använts i årtusenden som transformerande healingverktyg och i samband med ritualer och ceremonier. Inom yogafilosofin anser man att ljudet av gong påverkar hjärnan och kroppen på cellnivå. I nutid finns det en ökad medvetenhet om hur ljud och vibrationer påverkar människan och det kommer alltmer modern forskning som stärker det som de gamla yogisarna lutat sig mot i tusentals år. Under ett gongbad / Gongavslappning ligger du ner, vilar och låter Gongens vibrationer skölja igenom dig och över dig.

Under ett gongbad skapas förutsättningar för djupavslappning och läkning av fysiska och psykiska åkommor / obalanser. Många som i vardagen lever med en hög stressnivå och har svårt att koppla av, finner en avslappning genom gongen. Under gongbadet kan man ha olika typer av andliga upplevelser, eller inte alls. Min erfarenhet är att man upplever gongen olika varje tillfälle. Upplevelsen av gongen är unik för varje människa. Efter ett gongbad känner mig sig ofta lugn, vitaliserad och påfylld med energi.

2 reaktioner på ”Enstaka tillfällen med YOGA och KALLA BAD

 1. Hej Karin!

  Jag svarade dig, men det kanske inte gick fram… Onsdagen den 24/6 kan jag hjälpa dig. När tror du att du kan vara hos mig i Skövde tror du? Ca 17.15? Jag tar 500 kr för en timmes behandling och tar emot kontanter och friskvårdskuponger. Hittar du till mig?

  Mvh Therése Grane
  Hälsa & Harmoni

  Gilla

 2. Hej Therese! Jag heter Lena. Och jobbar på ekängens förskola. Har haft mycket inskolningar och känner mig väldigt stel och har känningar i ryggen, axlar, nacke och handleder, arm också. Tidig på onsdagar slutar 14. Sen 16 på torsdagar. Rullande mån och fredagar . Tisdag 16.30 -17.30 . Mvh Lena

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s