Följ mig gärna på Facebook ”Hälsa & harmoni” och på Instagram ”theresehalsaochharmoni” för att få inspiration och info om vad som är på gång!

Här nedan hittar du info om: RETREAT, enskilda sessioner i KALLA BAD, UTEYOGA VID SIMSJÖN, YOGA & SOUNDHEALING – FRID I YOGAORANGERIET ”Place of Harmony”, både enskilda klasser och privata sessioner, samt uppdrag som DOULA.

Mina YOGAKURSER och de olika yogaformerna jag undervisar i hittar du under fliken: ”Yogakurser & de olika yogaformerna”

All anmälan sker på mail till: therese@halsaochharmoni.com

OBS! All anmälan är bindande! Du kan överlåta din plats till någon annan eller om du blir sjuk så får du pengarna tillbaka vid uppvisat läkarintyg.

”Med hjälp av yoga för Therese blir livet enklare och mer hanterbart, både fysiskt och psykosocialt. Att få en stund där fokus ligger på bara mig är en gåva som jag ger till mig själv. Att yoga i grupp ger mig extra kraft och energi som känns i hela rummet. Tack!”
– Christina Nettelbladh Malm

Närvaro i Naturen 💚 söndagen den 22/9 kl 10-14 i Simsjön

Jag välkomnar dig till en halvdag i medveten närvaro med fokus på dig, med hjälp av vår storslagna natur, som är helande & läkande på många plan. Dagen är delvis utomhus och delvis i tystnad. Promenaden är ca 2,5 km i blandad terräng.

Du får prova mindfulnesspromenad, meditation på olika sätt i naturen både i vacker bokskog och vid en skogsbäck, både i tystnad och med skålar, trumma mm, jordning, släppa taget, bara vara och mycket mer.. Avslutas på Place of Harmony i Simsjön, med en Yoga Nidra, Sound Healing och delning.

En halvdag för att väcka din inre glöd, det som är du, med stor hjälp av vår fantastiska natur. Att hitta dig på ett djupare plan, hitta hem och känna dig än mer levande 💚💚

Tid: söndagen den 22/9 kl 10-14 (kan bli något senare..)

Plats: vi möts kl 10 vid Herrekvarnsviken i Simsjön och avslutar runt kl 14 på Place of Harmony, Herrekvarnsvägen 170 A.

Ta med: eget fika, liggunderlag, kläder efter väder, bra skor.

Pris: 555 kr (betalas med Swish efter att du fått din plats bekräftad!)

Anmälan: på sms till Therése Grane 0708477439

8 platser finns att boka

Varmt välkommen hem till dig & till att leva livet mer levande 💚💚

TYST HELDAGSRETERAT – en resa genom dina sinnen

✨Datumen för 2024: 23/2 & 1/5

Ta ledigt en heldag, en ”Day Off” och checka ut från vardagen och in i dig själv, in i tystnaden, för en heldags friskvård, stillhet och kravlös närvaro.
Schemat är fyllt av näringsrika härligheter: Yin yoga, Mjuk yoga, avslappning, meditativ promenad, kallbad, rörelse meditation, vanlig meditation, Yoga Nidra, ett rum att vila mm. Du väljer själv det du vill delta på och vill du hellre reflektera vid sjön eller vila i skogen så gör du det. Olika klasser för olika sinnen, doft, ljud, syn, smak, känsel, allt för att landa närvarande i nuet.

Vi kommer att checka in i tystnaden på Klockaretomten vid Eggby kyrka 
mitt i naturen och vid sjön kl 8 och checka ut ca kl 17. Det som ingår är en lättare frukost, lunch och eftermiddagsfika, all yoga och meditation, kallbad om man vill, mindfulnesspromenad mm.
Vi som håller retreaten är:
Therése Grane driver Skövde YogaCentrum, förutom yogan älskar Therése tystnaden, meditationen och Naturen. Läs mer: www.halsaochharmoni.com
Helena Grönberg driver room-of-peace förutom yogan så älskar Helena att guida in i hur vi kan använda kroppen och andningen för att lugna nervsystemet. Läs mer: www.helenagronberg.se
På plats kommer även det finnas möjlighet att boka tid för behandling, massage och healing.

Anmälan är bindande genom att boka så godkänner du och har då ansvar för betalningen. Det går bra att ge bort din plats eller om vi har någon på reservplats så hjälper vi dej så klart. Som vi längtar efter att få dela denna stilla dagen med just dej ♥️
Boka din plats via länken https://www.timecenter.se/roomofpeace/

Uteyoga vid Simsjön 2024

När värmen kommer åter är det dags igen! Håll då utkik efter ”UTEYOGA VID SIMSJÖN” på mina sociala medier, på min Facebooksida ”Hälsa & harmoni” och på Instagram ”theresehalsaochharmoni” där löpande inbjudan kommer. Du kan även gå med i Facebookgruppen ”Yoga för hälsa & harmoni i Skövde” för att få avisering direkt så att du inte missar när det är dags! Det är 2024 10:e året jag har Yoga vid Simsjön!

NYHET!!! Nu kan du yoga vid Simsjön året om!! Jag har byggt ett yogaorangeri ”Place of Harmony” vid Simsjön och erbjuder där enstaka klasser och privata sessioner i kallbad, soundhealing, yoga mm. Se information längre ner! ⤵️

När: uteyogan är mest på kvällstid, men kan vara på lite olika dagar. Kika på och följ mig på mina sociala medier för att se när det är!

Pris: 190 kr – Betalning sker med Swish när du fått svar att du fått en plats, för att bekräfta din bokning.

Plats: hemma hos mig på Granebo, Herrekvarnsvägen 170 A (skylt vid vägen) OBS!! All parkering sker vid badplatsen vid Herrekvarnsviken och gå sista biten uppför asfaltsvägen till mig (ca 250 m). Yogan sker på bryggan vid sjön och det finns 12 platser att boka.

Ta med: egen yogamatta (om du vill ha det) och en filt och en kudde är bra att ha. Tröja och strumpor om det är kyligt. Meditationskudde, yogamatta och filt finns att låna på plats.

Anmälan: på sms till Therése på 0708477439.

Det erbjuds olika yogaformer, hatha- och yinyoga, meditation och andningsövningar vid dessa tillfällen och givetvis en skön vila i slutet och ibland yoga Nidra. Ett bad i Herrekvarnsviken efteråt kan vara skönt och det är mysigt med egen medhavd matsäck.

FRID VID SIMSJÖN ✨

Nu bjuder jag in Dig ÅRET OM till mitt YOGAORANGERI ”Place of Harmony” med 8 platser och mitt i naturen med vacker utsikt över Simsjön, på en trygg och lugn plats. Jag erbjuder dig lugnande, FRIDFULLA & återhämtande sessioner med bla Restorative yoga, Yinyoga, Yoga Nidra, Soundhealing och mycket annat, se nedan. Läs om vad som erbjuds vid varje tillfälle nedan. Läs mer om dessa yogaformer under fliken ”Yogakurser”.

DETTA FINNS ATT BOKA UNDER HÖSTEN 2024:

✨28/8 kl 18-20 ONSDAGSFRID – en fridfull och återhämtande session med Yinyoga, Restorativeyoga & SoundHealing Pris 390 kr

✨7/10 kl 18-20 MÅNDAGSFRID – Yinyoga, YogaNidra & SoundHealing. Pris 390 kr

✨24/10 kl 18-20 TORSDAGSFRID – Restorativeyoga & SoundHealing Pris 390 kr

✨14/11 kl 18-20 TORSDAGSFRID – Yinyoga, Restorativeyoga & SoundHealing Pris 390 kr

✨10/12 kl 18-20 TISDAGSFRID – Restorativeyoga & SoundHealing Pris 390 kr

8 PLATSER finns att boka. ALLA även nybörjare är varmt välkomna. Lägg märke till att det är lite olika innehåll i de olika sessionerna, där även meditation och andning alltid ingår.

BOKNING: sker på MAIL till therese@halsaochharmoni.com

Skriv ditt namn, hur många platser du vill boka och namnen på de andra och vilket datum!

OBS! Bokningen är BINDANDE! Avbokning senast 48 timmar innan, för återbetalning av 50% av kostnaden.

BETALNING: med Swish till nummer 1234985800, men först när du fått svar och din plats bekräftad!

”Genom att yoga för Therese har jag fått nya verktyg till att klara olika faser i livet. Hon lär ut det yogiska tankesättet på ett otroligt fint och lättillgängligt sätt! Genom hennes vägledning har jag vågat möta obehagliga tankar, känslor och smärta i kroppen för att sedan kunna ge plats åt mer rymd och ljus. Efter ett yogapass känner jag mig mer närvarande både i kroppen och i nuet.”

– Anna Hansson

PRIVATA SESSIONER!

Vill du ha det bästa av det bästa? Då bokar du ensam eller tillsammans med någon du känner dig trygg med en session. Eller så delar du upplevelsen med vänner, kollegor, familj, släkt etc, en privat session där ni kan välja på olika yogaformer: Yinyoga, Hathayoga, Restorativeyoga eller Yoga Nidra och/eller helande Soundhealing som en skön avslutning. Eller varför inte prova djupgående Frigörande Andning? Meditation? Vi kommer tillsammans överens om dag, tid och vad ni vill prova.

PRISER för privata sessioner yoga & soundhealing:
För 1 person: 1 timme – 800 kr, 1,5 timme – 900 kr.

För 2 – 3 pers: 1 timme – 650 kr/pers, 1,5 timme – 700 kr/pers.

4 -5 pers: 1 timme – 550 kr/pers, 1,5 timme – 600 kr/pers.

En hel grupp 6 – 8 pers – 1 timme – 2800 kr, 1,5 timme – 3000 kr

OBS! Priserna är plus moms för företag!

”Tack bästa Therése för en underbar upplevelse!! Jag kom från jobbet med andan i halsen. I ett vackert vinterlandskap i tystnad gick jag genom trädgården och in i yogaorangeriet. Det kändes direkt som att bli omfamnad av trygghet. Där inne brann ljus och den härliga yogamattan i ull var utrullad.

Stressen släppte direkt under den avslappnande inledningen. Varsamt guidade Therése genom positionerna. Jag gillar att vara ensam då jag har svårt att släppa övriga deltagare om det är många i salen och har lättare att fokusera på mig och släppa taget.

Nu blev det en nära upplevelse där det var okej att kommentera eller fråga under passet. Ett rådjur gjorde oss sällskap utanför fönstret och frosten glittrade i den stora upplysta tallen.

Therése gav en hjälpande hand i vissa av positionerna och det gav ännu mera effekt. Helt plötsligt gick det att ta riktigt djupa andetag och kroppen slappnade av lite till.

Passet avslutades med soundhealing som också blev väldigt nära då Therése gick runt mig och jag fick även en klangskål på magen. För mig är det magiskt att både få höra och känna vibrationerna. Jag kände mig väldigt omhändertagen och i fokus.

Jag kan verkligen rekommendera en session med Therése. Det kändes som att unna sig massage fast att själv vara delaktig. En lyxig behandling bara för mig!! Tack 💚”

⁃ Maria Kättström

KALLA BAD – föreläsning & prova på – privata sessioner i Simsjön

Jag fick frågan om att ha en liten föreläsning för ett gäng kvinnor hösten 2020 och att de sedan fick prova att kallbada och det blev verkligen succé!

Jag anordnar sessioner för dig och dina vänner, familj eller kollegor där ni får mer information om kalla bad och den som vill får även prova själv i Simsjön under min guidning.

Jag börjar med att ha en liten föreläsning om hur jag började kallbada, positiva effekter av det och vad man bör tänka på när man börjar kallbada och även bra tips att ha med sig innan, under och efter kallbadet.

Efter det gör vi en mindfulnessövning, tränar avslappning och lite olika andningsövningar och lär oss även olika värmande rörelser som är bra för att snabbt få upp värmen innan och/eller efter ett kallt bad. Detta gör vi inomhus för att sedan gå ut och den som vill får prova att kallbada i Simsjön, en och en medan jag står på bryggan, håller handduken och guidar dig genom stunden i vattnet och tar en bild om du vill.

Efter badet samlas vi i yogaorangeriet igen och dricker vi varmt te som jag bjuder på och myser i en filt och delar upplevelsen med varann. 🙏🏼 Ni får även med er en sammanställning av den information jag delar. Allt tar max 1,5 timme om man är flera personer.

En mycket uppskattad aktivitet av både bland par, förälder och barn, kollegor, vänner mm. Ett bra sätt att lära känna varann lite mer, komma lite närmare varann och sig själv och att verkligen utmana sig själv!!

”Tack Therese för en bra lektion i kallbad! 🥶 Den gjorde att jag klarade att vara i mycket längre än jag någonsin trott mig klara! 🙏 Det var både kallt och krispigt, men vilken härliga känsla och upplevelse det blev idag!”☀️ – Annica Palmér

Plats: Granebo – Herrekvarnsvägen 170 A. OBS!! Parkering sker vid badplatsen Herrekvarnsviken och sen går du 200 meter uppför asfaltsvägen tillbaka mot stan, till skylten ”Granebo” där du svänger vänster och följer granhäcken ner mot sjön. Yogaorangeriet ligger bakom det andra vita huset, närmast sjön.

Ta med: badrock eller stor handduk, något att stå på ex ett sittunderlag och en mindre handduk. Tänk på att ha på dig VARMA lösa kläder, stumpor, mössa och vantar. Badskor/neoprenstrumpor eller tofflor är skönt att ha när man går på bryggan om det är minusgrader.

OBS!! Ha gärna varma skor som är lätta att ta av och på och ha även BADKLÄDERNA på dig under kläderna när du kommer.

Alla jag guidar upplever en större trygghet, ett lugn och en tillit till att allt är som det ska, trots att kanske både kroppen och sinnet skriker ”NEJ!!” De känner att de kan slappna av mer, vara mer närvarande och vara i längre än vad de själva trodde var möjligt, även de som badat en del innan. Att få den här stunden, närvaron och lugnet och att våga gå utanför sin komfortzon, att få möta obekvämlighet, gör verkligen något med oss! Det är svårt att beskriva, det måste provas! 😍
Vi övar på att slappna av, andas djupt och lugnt, gör en mindfulnessövning och även lite värmande övningar innan badet. Nybörjare eller van spelar ingen roll.

OBS!! ⚠️ Tänk på att alla kallbad sker på egen risk (vid högt blodtryck och hjärtproblem bör du rådfråga din läkare först!) och se till att du är frisk när du kommer⚠️

BOKNING: Maila din förfrågan till therese@halsaochharmoni.com eller på tel 0708477439 (sms eller ring)

PRIS: 700 kr för en person, 450 kr/pers för 2 personer, 400 kr/pers för 3 personer och 350 kr/pers om ni är 4 personer. Om ni är 5 personer eller fler i en egen grupp så kostar det 300 kr/pers. Max 10 personer! Betalas med swish vid bokning och kvitto får du på plats. OBS!! Priserna är plus moms för företag!

Välkommen till en livgivande och uppiggande stund i total närvaro i en vacker miljö. 💙

DOULA ♥️

Ordet Doula kommer från grekiskan och betyder – kvinna som ger omvårdnad.

Som Doula är jag ett stöd, en trygghet, en coach och en hjälpande hand för den/de blivande föräldern/föräldrarna innan, under och efter förlossningen och har som mål att hjälpa till för att skapa en så positiv förlossningsupplevelse som möjligt. Jag använder mig bla av Susanna Helis fyra verktyg: andning, avslappning, röst och tanke. Jag har ett antal doulauppdrag bakom mig och har varit mycket uppskattad.

En Doula har inget medicinskt ansvar, ger inga medicinska råd och min roll är tydligt avgränsad i förhållande till personalen på förlossningsavdelningen. Jag är där för föräldern/föräldrarna och är med under hela den aktiva delen av förlossningen, som ett stöd, en coach och en hjälper både mamman och ev partner med vad de behöver just då och bidrar till ett lugn och en trygghet under hela processen. Jag är inte där för att ta partnerns plats, utan för att få denne att känna sig mer delaktig och viktig under förlossningen.

Om förlossningsupplevelsen blir positiv eller inte beror inte så mycket på hur du föder, hur lång tid det tar eller vilken smärtlindring du använder. Det beror istället på vilket stöd du får! Om du upplever att du blir sedd och respekterad och känner dig trygg, då blir upplevelsen positiv. Det finns många fördelar att föda med Doula!

Själv har jag två barn och de är båda födda med akut kejsarsnitt och efter det kände jag att jag ville hjälpa andra mammor att få mer positiva upplevelser kring sina förlossningar än vad jag själv upplevde. Jag utbildade mig till doula 2013 på Förlossningsgruppen i Göteborg och har nu medverkat vid ett flertal förlossningar i Skövde.

Jag är även yogalärare och håller i kurser i Förlossningsförberedande Gravidyoga på 6 tillfällen i Skövde, som kan vara en stor hjälp att gå på. Du kan läsa mer om denna kurs under fliken ”Yogakurser” här på hemsidan.

I ett uppdrag ingår ett första lära-känna-samtal på ca 45 min som kostar 700 kr och dras av på priset vid kontraktsskrivandet, om allt känns bra. Sedan följer två träffar samt ett avslutade samtal vid behov efter förlossningen. Jag har jour två veckor innan och två veckor efter beräknad förlossning. Jag skriver även en förlossningsberättelse till föräldern/föräldrarna efteråt.

Pris: 8700 kr inkl moms.

Vid frågor och bokning når du mig på telefon 0708-477439 eller på mail therese@halsaochharmoni.com

Allt handlar om KÄRLEK – att våga ge, att våga ta emot och att våga ÖPPNA SIG för livet! ♥️♥️

2 reaktioner på ”YOGA, KALLA BAD, DOULA

  1. Hej Karin!

    Jag svarade dig, men det kanske inte gick fram… Onsdagen den 24/6 kan jag hjälpa dig. När tror du att du kan vara hos mig i Skövde tror du? Ca 17.15? Jag tar 500 kr för en timmes behandling och tar emot kontanter och friskvårdskuponger. Hittar du till mig?

    Mvh Therése Grane
    Hälsa & Harmoni

    Gilla

  2. Hej Therese! Jag heter Lena. Och jobbar på ekängens förskola. Har haft mycket inskolningar och känner mig väldigt stel och har känningar i ryggen, axlar, nacke och handleder, arm också. Tidig på onsdagar slutar 14. Sen 16 på torsdagar. Rullande mån och fredagar . Tisdag 16.30 -17.30 . Mvh Lena

    Gilla

Lämna en kommentar