Blogg

Mål

Vad betyder mål för dig?

Mål är lite som en dröm och en vision för mig, dit jag vill sträva och nå, men inte med kamp, pekpinnar och förbud, utan på en väg som är kantad av njutning och glädje.

Jag och min make har förändrat vår kosthållning och har börjat träna med personlig tränare 1-2 ggr/vecka och tränar även på egen hand 1-2 ggr/vecka. Och från att inte ha gjort nåt alls mer än lugn yoga och promenader med hunden och min make inget alls, så är det såå gott att äntligen ha kommit igång! Börjat få kondition igen, att få svettas och yogan jag gör efter träningen är den yogan som är allra skönast! Vi har även coachträffar några gånger i månaden och jobbar med mental träning och har gjort måltavlor och vad vi vill uppnå. För mig är vikten inte det centrala märkte jag när jag gjorde tavlan, utan det är att kunna njuta av livet. Att tycka om mig själv mer och att låta mig få vara den jag är, utan att jag sätter bojor på mig själv!

Jag har märkt skillnad på kroppen som nu känns både starkare och mer rörlig. Jag känner att jag i takt med att kroppen har stärkts så har även det mentala blivit starkare. Kropp och själ hör verkligen ihop! Det har jag nu fått ännu mer bevis på! 🙏🏼✨

Gjorde även en förändring i veckan, som jag länge funderat på och som jag nu vågade! Jag klippte mig kort och blev blond igen! Som jag var förr. Känns spännande att våga ta ett steg utan att ha en aning om hur det blir. Att våga släppa kontrollen vi så gärna vill ha, en liten smula.

Så vad drömmer du om? Vad har du för mål i ditt liv? Stort som smått, våga att förverkliga dem!! Jag älskar att träna och har liksom inte lyssnat på mig själv riktigt sen barnen kom för drygt 17 år sen, då jag tränade mycket! Men nu är det min tur och jag är så tacksam över att få göra denna resa med min älskade make Henrik! ❤️

Jag ska under nästa vecka vara på en fantastisk kurs som för ca 10 år sen gjorde att jag började min nyfikenhet på mig själv, på vad som ryms i mig och hur detta påverkar mig och därmed min omgivning. Det kommer att bli sex spännande och utmanade dagar med meditation på alla möjliga sätt, andning, dans, kommunikationsövningar, stillhet och närvaro och i tystnad. Allt för att komma sig själv lite närmare. Läs gärna mer här om denna kurs: https://levandekraft.se/kurserna/steg-iii/ De har även kurser för nybörjare om du är intresserad. Läs då om steg 1.

Allt gott till dig så ses vi om en dryg vecka igen, för nu tar jag paus från telefonen i veckan som kommer! 🤗

Varm kram till dig!❤️

Annonser

Att våga vara…

…eller icke vara, det är frågan? ❤️

Vi är nog alla rädda för att inte räcka till, att inte duga, att inte vara bra nog. Jag känner så ibland iaf och jag har mer och mer börjat fundera på varför. Varför gör jag saker egentligen? Varför lägger jag upp bilder på Instagram? Varför blir jag irriterad? För vem städar jag? För vem tränar jag? För vem går jag på diet? Varför?

Ja, det kan bli många frågor som ni ser… och jag har kommit fram till att är det inte för mig själv jag gör något, så är det egentligen inte värt att lägga någon tid på det. Det jag verkligen gör och vill göra för mig själv, det får mig att må bra. Och som du kanske redan vet, mår du bra så mår din omgivning också bra eller bättre isf. Det sprider sig som ringar på vattnet. Både glädje och sorg.

Jag har det senaste förändrat ganska mycket i mitt liv. Jag har börjat träna regelbundet, jag har förändrat min kost, jag går på gruppträffar varje vecka och får lära mig vikten av träning, kost och mental träning och jag tränar även med PT en till två gånger i veckan. Allt detta tillsammans med min make, vilket är jättekul och bra för att hjälpa och stötta varann i processen. Men det är bara JAG som kan göra jobbet med MIG! Om jag själv VILL må bättre!!

Det är tufft för både kropp och sinne att göra förändringar och det har varit en tuff tid att ställa om, prioritera om, men ack så nödvändig! Sen jag fick ryggskott i januari så bestämde jag mig för att satsa mer på MIG och mitt välmående. Jag har försummat min kropp mer och mer de senaste åren och kände verkligen behovet av att komma igång och att bli både starkare, piggare och gladare är ju något vi alla mår bra av!

Men det är minsann ingen dans på rosor alltid… Jag har upptäckt hur mycket ”måsten” jag har i mitt liv som jag själv har skapat. Jag försöker hitta njutning varje dag, men nu inte i form av nåt sött som det gärna blev förr, utan av det jag verkligen mår gott av ex meditation, en promenad, en vilostund, en bra bok, mys med hunden, en pratstund med mina barn, skidor mm. Men det är så svårt att bryta vanor har jag märkt! Det är då lätt att lära ut till andra och jag vet ju vad jag borde göra, men när jag väl är där själv, mitt i snårskogen så är det inte lätt att hitta en ny stig att trampa upp… att skapa nya spår i hjärnan tar tid och jag är expert på att tvivla på mig själv.

Så för mig är det mest den mentala biten som är tuff. Jag har bakslag och slås omkull, men varje gång jag reser mig och lär mig av mina misstag, istället för att klanka ner på mig själv, så tar jag ytterligare ett steg uppför trappan mot målet. Målet att vara nöjd med mig själv. Inte kroppsligt så mycket i mitt fall, utan mer med mig som bor där i kroppen. Det känns att förändra, det kan göra ont att förändra, men glöm aldrig att inget är omöjligt!

Jag fortsätter min resa, precis som alla andra på denna planet, och det är på resan vi lär oss. Av oss själva och av andra.

Tack för att du läst och hoppas att jag gett dig något att reflektera över i ditt liv. ❤️

Varm kram Therése

Nystart

Nu närmar sig det nya året med stormsteg och julen blir mer och mer avlägsen. Jag hoppas du haft en avkopplande och fridfull jul. Vi har verkligen varit lediga och har glömt både dag och tid för en vecka, vilket har varit helt underbart och välbehövligt. Jag och min familj har ägnat oss åt bio, skridskor, promenader, mys, spel, pyssel och att bara vara. Och jag har passat på att yoga och meditera förstås!

Jag har reflekterat lite över året som gått och konstaterar att det varit både toppar och dalar detta år. Det har varit ett tufft år för jag var sjukskriven i 6 månader pga elaka eksem i mina händer, vilka är helt borta nu, tack och lov! Tyvärr resulterade detta i att jag fick släppa min massagepraktik och fick börja ägna mig mer åt yogan, vilket har varit så roligt och visade sig vara helt rätt beslut. Detta har lett till att jag fått nya samarbetspartners som Träningskonsulten och Älska Billingen och har även två yogaresor till Kroatien inplanerade under nästa år, tillsammans med min kollega Ulrika Johansson!

Jag ser verkligen fram emot 2018 och vet att detta kommer att bli ett bra år.

Jag har haft några tuffa år innan med mycket fysiska skador, sjukdomar och tråkiga upplevelser, men som har gjort mig till den jag är idag, starkare och stabilare än någonsin förr, vilket känns så bra!

Det största som hände i år var nog att vi blev med hund i familjen! Min rädsla innan för att det inte skulle funka med allergi och eksem var hemsk, men helt onödig visade det sig, då detta bara har blivit bättre! All oro är spilld energi, för vi har ingen aning om hur framtiden blir eller ser ut. Att istället med öppna armar ta emot livet och acceptera saker som de är just nu är det enda vi kan göra för att må bra. Att låta livet visa oss vägen. Och vår älskade Nala har verkligen blivit vår nya familjemedlem!

Jag önskar dig en riktig fin start på det nya året!

Prova gärna att stanna upp en stund idag eller imorgon och reflektera över vad du faktiskt har uppnått under året och vad du vill bjuda in under nästa år.

Jag vill bjuda in förmågan att ta emot mer. Att öppna upp för kärlek och glädje och att vara mer i närvaro i vardagen. Att få vara med om mer spännande saker. Förr när vi var sportdykare, jag paddlade mer kajak, jag provade klättring och var på alla möjliga spännande strapatser och äventyr och det vill jag bjuda in mer av i mitt liv. Och mer spännande samarbeten!

Vad vill du bjuda in? ❤️

Varm kram till dig 🤗

Medvetenhet

Vad lätt det är att ha åsikter om saker och ting. Vad lätt det är att tycka att något är rätt eller att något är fel. Vad lätt det är att döma, både sig själv och andra och att inte lyssna utan bara köra på…

Jag läste en intressant artikel i en tidning om en man som idag jobbar som yogalärare, men som haft ett tufft förflutet bl.a. som uteliggare. Han säger att han idag har respekt för vad han äter, men också respekt för att han äter, att han har mat på sin tallrik.

Detta väckte något i mig. När jag hade som mest eksem så var det många som hänvisade och tipsade mig, i all välmening förstås, om en speciell diet, att undvika vissa livsmedel mm. Men när jag gjorde allt detta och försökte på alla sätt anpassa mig till det andra tyckte och tipsade om, så blev det en ännu större stress i mig och eksemen blev ännu värre. Det var just det att jag inte fick äta vissa saker, att det blev en massa förbud och att jag började se på mat som något som gjorde mig illa, istället för att känna tacksamhet för att jag faktiskt kunde äta. Jag märkte att jag inte mådde bra av detta, men lyssande mer på andra än på mig själv och körde på i vanlig ordning. När jag sedan gav upp och började äta ”normalt” igen så försvann alla eksem på kroppen. För att några år senare börja i händerna, men detta berodde, enligt min tro, på att jag skulle sluta massera. Det var universums sätt att få mig att sluta med det och ägna mig mer åt yogan och då har även dessa eksem försvunnit! 🙏🏼✨ Även mycket tack vare kinesisk akupunktur kan jag tillägga.

Jag vet att jag, bara JAG, är min egen hjälpare och räddare. Genom att bli mer medveten om mina vanor, mina tankar och mitt sätt att vara mot mig själv och mot andra så får jag både insikter och förståelse för hur detta påverkar mig, både mentalt och fysiskt. Och för att komma dit måste vi stanna upp och bli nyfikna på oss själva. Lära känna det som finns i denna kropp bakom alla masker, roller, vanor, tankar och känslor, alltså vårt ego och bli medveten om hur det funderar och hur det påverkar oss.

Naturen är en fantastisk plats att hitta stillhet i och att vara med allt som är och allt som finns runt och i oss. Att förundras och bli hänförd över dess skönhet och dess djupa kraft att bara vara. Något vi borde ta efter mycket mer, men bara genom att vara i skogen, i naturen, så påverkar det oss på samma sätt. Det är min upplevelse.

Jag är så tacksam över allt vackert jag har runt mig, i vänner, kollegor, natur, familj, boende och i livet! 🙏🏼✨ Att ha tillit till att allt är som det ska just nu gör allt så mycket lättare och det är lättare att släppa taget och följa med i livets flöde då. Att släppa kampen och strävan åt något annat håll än vad som kanske är menat att du ska åt. Universum och livet ger oss läxor och visar oss vägen.

Känn vad du är tacksam för. Känn vad du vill bjuda in i ditt liv under nästa år. Inga drömmar är för stora! ❤️

Jag önskar dig en härlig adventstid utan stress och oro. Känn istället vad som är viktigt för dig. Är det att köpa en massa paket eller är det att bara få var med familjen och göra något trevlig tillsammans? 💙❄️☃️❄️💙

Här kommer några fler naturbilder från mina många promenader med min älskade hund Nala! 😍🐾

Källan

Vad är källan till allt liv? Vad är källan till vår livskraft och kärlek? Vad är källan? Stora och djupa frågor. 

Idag på min promenad så kom jag och Nala till en källa i skogen. Man ser inte var vattnet kommer ifrån, men det kommer mycket och bildar en bäck som du ser på videon. Precis så är det även med oss. Vi ser inte själva källan där allt kommer ifrån, det som är vi, men vi kan uppleva det. Källan i oss är fylld av stillhet som kan ge oss den styrka, kärlek och livskraft vi behöver och det är den som hjälper oss att vara här, i detta livet. Yoga och meditation hjälper oss så mycket att öppna upp flödet i och till denna källa, så vi kan få tillgång till de enorma resurser som vi alla har, djupt där inne i oss. Svårt att förstå och svårt att förklara i ord, men det kan upplevas! 

Detta är min tro, detta säger mitt hjärta. Vi är alla olika, men är ändå samma och hör ihop och vi är alla viktiga pusselbitar i detta livet och för varandra. Vi är alla här av en anledning. 

Lite djupa tankar så här på fredagen. ❤️

Här är ytterligare lite bilder från vår härliga promenad. 
Önskar dig en härlig helg! 🍁🍃🍂

Magi

Idag på min dagliga promenad med Nala stannade jag vid ”min” gran och yogade lite och bara var en stund och det slog mig då hur mycket i mitt liv som har blivit som jag för några år sen bara drömde om och hade en intention om! Att få lära ut yoga, att få ha ett ”själsgym” som jag hade som arbetsnamn, att få ha egna yogaresor, att få ha en hund och en egen sommarstuga vid en sjö. Jag fattar nog fortfarande inte att det är riktigt sant! Att jag faktiskt uppnått allt detta. Men det är sant och jag lever verkligen i min dröm på nåt konstigt vis! Det är verkligen magi för mig! 🌲✨

Det är så viktigt tror jag, att se vad vi faktiskt har åstadkommit och inte bara sträva framåt hela tiden. Att stanna upp och njuta av det som finns här nu, det som faktiskt är bra och  det vi faktiskt har uppnått i våra liv. Ofta har vi fokus på det vi saknar och det ger ut signaler på brist och då får vi bara mer av det. Tacksamhet är så fantastiskt att fokusera på, då signalerar vi att vi är nöjda med det vi faktiskt redan har och får mer av det som är gott. Det är min tro och egen erfarenhet iallafall. 


Så vad är du tacksam för just nu? Smått som stort. Kan vara precis vad som helst, ett möte, en blick, en varm kram, en fin bild, ett vackert löv, värmande ord, någon annans uppmärksamhet.  

Och se även om du kan vara en person som någon annan är tacksam för? Gör något för någon annan, le, säg hej, ge en kram, ge en komplimang, skriv en lapp med fina ord, ge din tid! Det finns massor vi kan göra för varandra utan att det behöver kosta varken pengar eller energi. Det vi får är istället goda tankar och positiva känslor och kanske ett tack, vilket istället fyller på oss och gör oss till ännu vackrare människor! ✨


Jag önskar dig en vecka fylld av tacksamhet och solsken i ditt hjärta! 💖✨

Hemma

Ja, nu har jag verkligen landat hemma i vardagen efter min ljuvliga och även mycket händelserika vecka i Kroatien. Jag hann bara komma hem innan min make drog till Finland i dagarna fem. Logistik är väl det vi föräldrar pysslar mest med, vi som har barn som är aktiva inom idrotten.  Efter en heldag i en handbollshall i Trollhättan igår och kalas idag, så fick jag en välbehövlig eftermiddag med yoga på min älskade brygga vid stugan och en härlig promenad med min Nala! 🐾 

Känner att min kropp mår så gott av att göra fysisk yoga varje dag, som vi gjorde på klipporna vid havet i Kroatien. Jag ska verkligen försöka hålla fast vid denna vana som jag hade när jag gick min utbildning, men då blev det mer ett måste. Nu gör jag det för att jag mår så gott av det. Meditation är något jag också känner att jag behöver varje dag och det kan ju göras varsomhelst, vilket är så bra! Och det kan man även göra med yoga så klart! 

Det finns nog inget jag älskar så mycket som naturen och vatten! Så lugnande att bara sitta vid, att paddla på eller simma i. Jag tror att Nala också älskar vatten, (dock inte att bada i!!😜) men när vi vandrar runt någon sjön så springer hon ut på varje brygga hon ser och bara står där och tittar en stund. Ser faktiskt ut som hon njuter.  

Var är hemma för dig? Vad betyder hemma för dig? Trygghet? Lugn? Stress? Aktivitet? Är du hemma i dig själv eller flyr du gärna till görande? 

Jag kan känna stor skillnad på ”hemma i stan” och ”hemma i stugan”. När jag landar i stugan så känns det så bra, men jag kan inte förklara varför. Jag bara känner att jag trivs så gott där med vattnet, friheten, tystnaden och hittat lugnet i mig själv på ett annat sätt där. I stan blir det mycket görande och måsten hela tiden. Känner mig instängd på nåt vis där. Har svårt att koppla av och stanna upp på samma sätt som i stugan. Det är lätttare att ”fly” in i olika aktiviteter i stan. Det blir nog att vi flyttar dit så småningom om allt går som det är tänkt. Min högsta dröm är ett växthus/orangeri med en braskamin att kunna yoga och meditera i med utsikt över sjön! Att kunna vara ”ute” och yoga även vid sämre väder och att kunna odla utan att rådjuren käkar upp det! 😊 Drömma kan man ju alltid göra!  

Mitt största jobb, och många med mig, är att vara hemma i mig själv. Att acceptera allt som det är runt mig och i mig och hitta friden och lugnet inom mig i alla situationer och på alla platser. Friden som alltid finns där, men som oftast täcks av tankar och känslor. 💕

Ny vecka och nya utmaningar och erfarenheter väntar!! 💕 

Påminner om de nya kursstarterna den 19/10 med gravidyoga, mamma bebis yoga och efter jobbet yoga. 
Varm kram och mycket kärlek till dig 💖✨

Att stanna upp

Just nu ligger jag på en strand i Kroatien, lite mulet idag men ändå underbart! 

Jag och min kollega Ulrika är här och rekar inför vår yogaresa hit i maj 2018 och detta är ett helt perfekt ställe! Så lugnt, vacket och rent. Jag är alldeles kär i detta land! 

Efter några mycket intensiva dagar så har vi en lugn vilodag idag, förutom morgonens yoga till ljudet av havets brus och åska! 🌩

Jag har återigen insett vikten av att stanna upp och begrunda allt som finns och allt jag upplever. Så mycket intryck och känslor som varit i omlopp inom mig som är svårt att sätta ord på, men det är inte heller nödvändigt. Vi är så duktiga på att sätta etiketter på allt, vi vill förstå och ha kontroll. Att ta mig tid att stanna upp och bara vara och känna allt som finns där och låta det få vara precis som det är, utan att försöka förstå eller ändra något, är det som gett mig mest på denna resa. 

Det är en tid fylld av oro i världen och det kan även speglas i oss, vilket jag känt av, men här har jag kunnat landa och vara den jag är på ett helt annat sätt. Kunnat njuta av god mat, vacker natur och trevligt sällskap gör det ju lättare att vara nöjd, men det är inte bara det, det är något stilla som infunnit sig, något jag har jagat och letat efter i hela mitt liv, men det är just när vi är i stillhet som det händer något. Det är då vi blir medvetna om det som är och som alltid finns där, stillheten, lugnet och friden. 

Det kommer att bli en underbar resa hit i maj, det är jag övertygad om. ⭐️

Mer info om den kommer snart!
Må så gott där hemma, så njuter jag här några dagar till! ❤️

Stillhet 

Har under fyra dagar varit på ett tyst yoga och meditationsretreat i Tåtorp och det var sååå djupgående och alldeles ljuvligt levande! Min älskade kollega/vän Maria höll i den och det var en underbar och en helt perfekt blandning av yoga, meditation, kommunikationsövningar och andra upplevelser! Men just att vara i tystnad tycker jag är så ljuvligt! Att få vara med mig själv helt och fullt och att nyfiket och medvetet få närma sig allt som finns där i kroppen och i sinnet. Jag fick sådana härliga insikter och upplevelser under denna helg som jag alltid kommer att bära med mig! ❤️

Det är verkligen bara jag själv som kan göra detta arbetet. Det finns ingen annan. Att upptäcka sig själv helt öppet och naket kan vara både skrämmande och helt underbart. Det kan råda full storm eller vara helt stilla. Allt är ok. Vi söker inte efter ett speciellt tillstånd och vill inte plocka bort något, bara bli medveten och acceptera det som är och som alltid funnits där. Det som kan beskrivas som tomheten, stillheten, alltet, universum, visdomen, gudomligheten, det som är jag. Fast inte min fysiska kropp eller mitt sinne, som alltid förändras. Detta stilla är det som alltid varit med mig, under alla livsformer jag eller det upplevt, som vi givetvis inte minns. Det är det som förenar oss med allt levande och allt som finns. Vi säger ofta att vi alla är ett och det är vi! 

Att vara i naturen betyder mycket för mig. Där känner jag att jag kommer närmare mig. Har fått två fantastiska mornar med Nala och här kommer lite bilder från Ryds Grottor och Karstorp. 


Det finns så mycket vacket att upptäcka i naturen! Blir alldeles tagen av all skönhet som finns runt oss!! 😍

Även i sovrummet har jag en vacker orkidé som bara blommar och blommar och som är ljuvlig att vila ögonen på! 

Vad har du för vackert runt dig just nu? Stanna upp och se dig om! Upplev! 

Önskar dig en skön vecka! Nästa vecka så drar alla mina yogakurser igång inför hösten! Längtar!!! ❤️

Glädje

”My destiny is joy” så avslutade Deepak Chopra den 21 dagar långa meditationsupplevelsen jag gjort i sommar. 

“Every great dream begins with a dreamer. Always remember, you have within you the strength, the patience, and the passion to reach for the stars to change the world.” ― Harriet Tubman 

Vi har allt vi behöver inom oss, men det är ofta vi själva som sätter stopp för oss. Vi tror inte tillräckligt på oss själva, vi tycker att vi inte har förmågan eller styrkan, men den finns där!! Vi har all kärlek, glädje och styrka inom oss som vi behöver och vår uppgift är att se och bli medveten om detta fantastiska! Men det är inte så enkelt som det kanske låter. Våra vanor och sätt att leva gör det oftast svårt för oss att se det.
 

Jag upplever att meditation är det som hjälper mig mest att var mig, att vara i nuet och bli medveten om hur jag agerar och reagerar i olika situationer. För jag är människa precis som du och blir både arg, ledsen och besviken, men det är ok! Det är inget vi ska plocka bort, utan det är en del av livet självt. Men det är hur vi agerar och reagerar på de jobbiga känslorna som är det luriga. Det är ett jobb som vi måste göra på egen hand. Det finns tyvärr ingen Quick Fix här! 😜

Att försöka få in mer glädje i sitt liv gör att det känns mycket lättare. Vi ser saker på ett annat och lite ljusare sätt. Det är lättare att se det goda och fina i oss själva och i alla andra. Det går att ändra sitt liv, det är aldrig för sent! Men vi måste stanna upp och börja lyssna på vår inre röst. Att sitta i tystnad och känna vad just du vill är en bra början. Inte vad som borde eller måste göras. Inte vad någon annan tycker att du ska göra. DU är den viktigaste personen i ditt liv!! Glöm aldrig det! ❤️ Mår du bra så mår omvärlden bra! Allt börjar med dig. 

Ge dig själv tid under dagen eller veckan och sätt dig i tystnad och känn vad du drömmer om, vad är din högsta önskan i detta livet? Stort som smått. Tänk att du redan är där och känn hur det känns i kroppen då. Vad kommer det för tankar och känslor? Var nyfiken och tillåt allt att få vara precis som det är. Allt är som det ska. 

Jag har haft glädjen att få vara ute mycket i sommar och jag har praktiserat yoga och meditation utomhus, vilket är helt fantastiskt! 

Jag är nu i full gång med att planera höstens yogakurser och är du sugen på att vara med så finns det några platser kvar på eftermiddagsyogan och i fortsättningskursen. 

Jag önskar dig en riktigt glädjefylld fortsättning på din vecka! 💖✨

Här kommer lite bilder på min sommar i glädje, yoga och meditation!! 🙏🏼✨


Varm kram till dig! 💚