Blogg

Skönhet

Nu var det väldigt längesen jag skrev här.. jag hade en intention om att skiva ett inlägg i månaden, men det tappade jag tyvärr bort efter sommaren. 

Jag upplever att denna hösten och vintern har varit ganska utmanande. Jag var på en tyst meditationsretreat på Mundekulla i 7 dagar i oktober och det startade igång ganska mycket i mig och det har varit en berg och dalbana i känslor ett tag. Men nu har jag på något sätt landat i att allt är som det ska. En skön acceptans som jag kan vila i och inte försöka förändra eller springa ifrån det jag känner och upplever. Allt är okej! 

Meditation är verkligen ett fantastiskt verktyg. 🙏🏼 Jag upplever att jag kan se välden med mer kärleksfulla ögon när jag är mer närvarande och trygg i mig själv. När jag är ödmjuk inför den jag är och har en tillit till att livet faktiskt vill mig väl, så blir livet automatiskt lättare att leva och det är då lättare att bjuda in ännu mer skönhet i sitt liv. 

Jag har upptäckt att jag inte ser saker som bra eller dåliga längre. Jag ser det som att det är mer eller mindre vackert. Allt och alla är ju vackra på sitt eget unika sätt och den skönheten är lätt att missa när man är i lägre energier och i negativitet. När man ser saker om dåliga så skapar det en negativ spiral i oss och vi ser det som något vi inte vill ha eller tar avstånd ifrån det. När man istället ser det som mindre vackert, så är det mer ett konstaterande, mjukare och mer ödmjukt och tillåtande. 

Det finns verkligen såå mycket skönhet i livet! Det är bara att öppna ögonen och verkligen se på världen och det vi möter på det sättet. Vi har alltid ett val, att se på det vi möter på ett positivt eller på ett negativt sätt.. 

Hur gör du? Var nyfiken på dig själv och utforska hur du gör? Går det på automatik att se på saker med negativitet? Det kanske var så du blev lärd att göra som barn? Det var kanske så dina föräldrar såg på världen och livet? 

Att bli nyfiken och mer medveten gör att vi kan förändra och det är bara DU och ingen annan som kan göra det! ♥️

Varm kram till dig 🤗

Annons

Kampen i livet

Tänk vad mycket vi kämpar och har kämpat under våra liv… Du kanske kämpar med en relation, ett jobb, ett barn, en närstående, en sjukdom, din kropp, ett boende, med ekonomin… Du kanske också kämpar med dina egna tankar och känslor.. du kanske kämpar med trauman, med ditt förflutna, med din historia.. med rädsla, jämförelse, oro, ilska, besvikelse, svek, mindervärde, ensamhet, skam, komplex, självhat.. ja listan kan tyvärr göras hur lång som helst..

Jag upptäckte själv hur mycket jag kämpade i livet när jag började meditera och även yogan har varit en stor hjälp för mig. Jag upptäckte att jag inte bara förde en kamp mot mig själv och livet min i vardag, utan jag förde till och med en kamp mot mig själv och min kropp under yoga och meditation, när jag ”trodde” att jag gjorde ”rätt” och var duktig.. Det var som att jag bara hade ett huvud och att det och mina egna tankar styrde allt. Jag var inte i kontakt med mina känslor och min kropp överhuvudtaget. Denna insikt har varit till hjälp för att bli mer och mer medveten och att träna på att vara medvetet närvarande i nuet så ofta som bara går. Att släppa det som varit och istället landa här och nu och känna kroppen, andetaget och uppleva allt som pågår här och nu, med nyfikenhet och i acceptans.

Jag insåg så småningom att det är min inställning till det som sker som är avgörande. Ser jag på mig själv och på livet som en kamp som ska genomföras, som ska kämpas och krigas igenom, så blir livet varken lätt eller speciellt roligt att leva. Jag har själv provat och det tog en enorm energi av mig.

Att något så enkelt som att släppa taget och att börja landa i mig själv, utan distraktion, utan krav och måsten och utan att hela tiden behöva följa med och tro på tankarna. Detta gjorde att jag blev mer och mer medvetet närvarande och jag upptäckte så småningom att jag snabbare ”såg” när jag hämnade i de kritiska, bedömande och värderande tankarna, som jag så ofta gjorde och att jag faktiskt hade ett val och kunde flytta mitt fokus till här och nu, i varandet istället för i görandet.

Jag har fått öva mycket och sitta regelbundet i meditation under många år nu (och gör det fortfarande) och jag har märkt att tankarna liksom avtagit mer och mer. Idag kan jag vara i tystnad under hela dagar och bara vara och faktiskt njuta av det. Det är verkligen att leva livet mer levande upplever jag. Att uppleva nuet, precis som det är, utan en massa bedömande tankar om det som pågår och istället gå på känsla och intuition, det är mitt mål och jag är en bra bit på vägen. ♥️

Jag är verkligen ett levande bevis på att ens egna tankar kan förgöra och få en människa att må såå dåligt, om man inte är medveten om och förstår det. Det blir en inre stress som aldrig försvinner, oavsett om du byter jobb, flyttar eller byter partner. Eller om du flyr genom att dricka alkohol, köpa massa saker, träna överdrivet mycket osv.. Men mitt i allt elände eller kaos som man kanske upplever, så finns det alltid något som är bra, som du kan vara tacksam för, som du tycker om. Att låta fokuset vila där gör också mycket gott för oss och är hjälpsamt. Så istället för att fly från livet, bjud in livet och försök se det som är vackert i ditt liv just nu. Ju mer vi tillåter oss att de ser vackra, ju mer växer det. Och tillåt dig att verkligen njuta av din mänskliga upplevelse just nu! ♥️

Och om du känner att detta är helt omöjligt på egen hand, TA HJÄLP! Det är det bästa man kan göra för sig själv och det har jag gjort många gånger.

Jag kommer att ha några tillfällen med Uteyoga här hos mig i augusti, men sen så startar bla mina terminslånga yogakurser på Skövde YogaCentrum, dit du är varmt välkommen! Du kan läsa mer på min hemsida http://www.halsaochharmoni.com 🧘🏼‍♀️

Tack för att du tagit dig tiden att läsa. 🙏🏼 Ta hand om dig och jag önskar dig en njutbar och närvarande sommar på alla sätt. 😍

Avslutar med några bilder från min semester både hemma och i husbilen. 🔆

Identitet

Det har blivit såå tydligt för mig det senaste hur mycket jag identifierar mig med mina känslor och hur jag faktiskt påverkas av min omgivning. Jag valde för någon vecka sen att avstå sociala medier helt och känner hur skönt det är att faktiskt inte jämföra eller ”konkurrera” med andra, som det ofta blir i mitt sinne, utan att jag vare sig vill eller knappt är medveten om det… Att bara låta mig själv få njuta av det jag är, av att få vara ledig och fri, utan agenda och att få vara tillsammans med min älskade familj. 🥰

Har även reflekterat över vad som är min identitet? Vem är jag? Vad vill jag visa och dela på mina sociala medier? Vad är viktigt för mig att förmedla?

Jag märker hur mycket jag påverkas och även triggas av andra, framförallt inom ”yoga och hälsovärlden”, där många visar ett vackert yttre och att det fint på alla sätt, där man yogar/mediterar varje dag och att det inte finns några problem eller brister alls.. det blir ytligt, inte så personligt och känns tyvärr inte så sant och inspirerande för mig.

Jag vill försöka förmedla det som pågår inom mig och det som pågår i mitt liv, för jag vet att det även pågår i många andra. Jag vill inte visa att allt är perfekt, för det är det aldrig. Vad är ens perfekt? Det är bara en ytlig bild av något som vi tror ska vara på ett visst sätt. Jag vill försöka visa det som är jag. Och jag är även mitt företag ”Hälsa & Harmoni”, så det är inget jag vill separera på något vis. Jag vill försöka vara så närvarande och harmonisk jag bara kan i mitt liv, men det är verkligen inte lätt.. Jag försöker påminna mig om att inte låta mig påverkas av min omgivning och det är verkligen en utmaning med familjen så nära, på resande fot, med många människor och ljud runt mig på campingar, badstränder mm.

Jag upplever att allt alltid börjar med mig och att jag även påverkar min omgivning. Att föröka landa i mig så ofta jag kan med djupa andetag och att låta allt få vara kärlek så långt som det är möjligt och påminna mig om, innan jag svarar eller säger något: ”Vad skulle kärleken säga?”. Men jag misslyckas ofta och lär mig saker hela tiden.

Jag behöver inte vara någon särskild eller bli någon. Jag övar på att försöka acceptera och älska mig själv och inse att jag är komplett och hel precis som jag är och det är även du. Då är det lättare för mig och även för dig, att möta omvärlden med mer kärlek och acceptans. Men jag övar hela tiden och det behöver vi alla göra. 😅

Hur har du det i din sommar? Hur vill du vara mot dig själv och mot sin omgivning? Vi har alla alltid ett eget val, så vad vill du? ♥️

Avslutar denna sommarreflektion med lite bilder från vår husbilstur på västkusten.

Tack för att du läst och jag önskar dig en återhämtande och närvarande sommar med mycket hälsa & harmoni! 🙏🏼♥️

Pssst… det finns platser kvar på alla mina yogakurser och du kan läsa mer om dem på http://www.halsaocharmoni.com

KÄNSLOR

Vad mycket känslor jag fått uppleva det senaste. Allt från stor irritation till djup sorg. Och det jag upptäckt är att under denna irritation, så döljer sig sorg om jag tillåter mig att gå djupare och verkligen känna det som vill kännas. ♥️

I veckan har min son på 21 år flyttat hemifrån och sista flyttlasset gick igår. Min dotter på 15 har även tagit mopedkörkort i veckan, så nu känns det som att de har fått ännu mer luft under sina vingar och lämnar boet mer och mer.. och vilken sorg detta har varit för mig. Jag inser hur mycket mina barn faktiskt betyder för mig och hur mycket jag älskar dem. Och jag inser hur fort tiden har gått från att Tim föddes 2 kg tung och helt beroende av mig, tills nu med jobb, bil och lägenhet och klarar sig helt själv. Men så nyttigt att få bo själv och rå om sitt eget liv.

Jag vet att detta är livets väg och att allt är som det ska vara och jag är så glad för att mina barn är självständiga och oberoende, men det har faktiskt varit tungt för mig och tyngre än vad jag någonsin trodde med denna frigörelse och inget jag upplevt innan. Mina tankar går till dem som förlorat sina barn.. det går verkligen inte att förstå vad de går och har gått igenom.. ♥️

Det är samtidigt spännande att utforska dessa känslor. Och känslor är ju bara känslor som kommer för att sedan passera. Det sägs att en känsla endast varar i 90 sekunder, sedan är det våra tankar om känslan och upplevelsen som eldar på och håller kvar det jobbiga. Och det är så viktigt tillåta sig att få sörja och inte lägga locket på om sorgen behöver få vara där och behöver få uttryckas.

Jag är en person som känner mycket och har ofta tyckt att det varit jobbigt, då jag har lätt för att gråta och det känns inte alltid lägligt.. Jag har även varit mycket arg i mitt liv och irritationen har legat nära den senaste tiden. Med så igår upptäckte jag att det är sorgen i mig som har haft detta uttryck och när jag tillät mig att verkligen få gråta ut, så släppte även irritationen. Såå förlösande och frigörande det är att få gråta.

Jag är tacksam för att jag har en fantastisk familj som förstår mig och som låter mig få vara den jag är, i alla situationer. Och jag är tacksam för att jag tillåter mig att känna, att få vara i kroppen istället för i huvudet och verkligen låta kroppen få göra det den behöver. Och igår var det att gråta.

Jag tror vi alla skulle må bra av att gråta mer. Att liksom ”släppa på trycket” inuti. Jag tror och har själv upplevt många gånger att tårar är kroppens och själens ventil.

Du kanske också behöver utforska vad som ryms inne i din kropp just nu? Vad vill den uttrycka eller vad vill utryckas genom den? Om du går ännu djupare , så kanske du hittar något annat. Ilska och irritation ligger oftast överst och närmast upplever jag. Sorg, skuld och rädsla ligger djupare och kan vara svårare och jobbigare att möta, men ack så nödvändigt! Och var uppmärksam på om det finns tankar som vill elda på någon känsla och se om du istället kan andas och vara i det som är, i kroppen istället för i huvudet.

Tack för att du läst och jag vill önska dig en fin fredag och helg och kanske ge dig själv lite utrymme i helgen att få utforska din inre värld lite mer. ♥️

Delar även några bilder från idag och från veckan som gått. 😘

LIVET

Livet är verkligen en resa.. en resa som går både uppåt, för att ibland gå neråt. Och inget är bättre än något annat, för allt är okej! 

Just idag känner jag mig rätt mycket neråt, då jag haft en natt med dålig sömn och jag vet att det påverkar mig väldigt mycket. Men det betyder ju inte att jag som person är sämre för det. Jag kan idag se och även acceptera att det är så ibland. Vi kan inte vara på topp jämt. Även om det ser ut så på sociala medier mm. Vi är människor och möter olika saker i livet som påverkar oss på olika sätt. Och just meningen: ”Det är inte hur vi har det, utan hur vi tar det” säger så mycket. Även meningen: ”This too shall pass” har fått mig att inse att allt förändras, utan att jag behöver föra en kamp eller att jag ska försöka förändra eller förändras.

Jag tror inte att kamp åt något håll är hjälpsamt. Jag upplever själv att jag kämpat mycket i mitt liv. Både mot min egen kropp, mot mig själv och mot verkligheten. Genom att inte vara nöjd med det som är, så för jag automatiskt en kamp mot verkligheten. Det är först när jag släppt detta, som allt går så mycket lättare och livet känns roligare att leva liksom. 

Jag brukar säga att allt sitter i huvudet (vilket mina barn blir tokiga på..😂) men det gör det verkligen. Hela min verklighet skapar jag ju själv genom hur jag ser på livet. Och du och jag upplever livet på helt olika sätt. Om jag tillåter allt att få vara som det är, så minskar jag kampen och allt går både lättare, smidigare och är även roligare. Acceptans och tillit är viktigt här, samt tålamod.. och detta gäller både när livet går upp och när livet går ner. Så det är bara att börja öva! 😅

Jag fortsätter leva mitt liv och ser dagens motstånd som en sporre och undersöker med nyfikenhet även detta, och upptäcker att det oftast är mentalt.. eller fysiskt pga sämre sömn, sämre kost, smärta i kroppen, för lite rörelse, för lite återhämtning osv.. 

Att börja bli mer nyfiken på sig själv, på andra och på livet självt, är verkligen en bra början. 

Vill även meddela att nu finns mina yogakurser uppe, som startar efter sommaren, på min uppdaterade hemsida (som nu är över 10 år gammal och inte alltför modern, men den funkar för mig!) Hör av dig om du har frågor eller anmäl dig på mail till therese@halsaochharmoni.com

Må så gott i ditt liv och njut av lite bilder från min helg! ♥️

Dåligt samvete

Nu var det längesen, drygt 3 månader sen, som jag skrev här! Tiden går och mycket har hänt och det känns nästan som att tiden går fortare ju äldre jag blir..

Jag fyllde 49 förra veckan och hade mor och far och bror på besök, vi har haft konfirmation för vår dotter Maja i helgen, hon håller på med moppekörkort, och stukade sin fot rejält för några veckor sen, så många besök på olika instanser och skjuts till och från skolan har det blivit. Och så renoverar vi samtidigt vår sons lägenhet som han snart ska flytta till och mycket annat… tur att jag inte jobbar mer än vad jag gör just nu..! 😅 Men sånt är ju livet i perioder och jag ser idag med tacksamhet på det jag får möta och uppleva. 🙏🏼

Jag upptäckte idag under min promenad runt Simsjön, att jag faktiskt inte har dåligt samvete för något alls längre. Förr gick jag omkring med ett ständigt dåligt samvete. Det kunde exempelvis vara om jag tränade, så var jag inte med familjen och om jag var med familjen så tränade jag inte… Om jag åt en glass eller bulle så skulle jag gå upp i vikt och hade då dåligt samvete för det. Om jag inte ställde upp på allt och ordnade och fixade fester mm, så fick jag dåligt samvete och trodde att jag inte skulle vara omtyckt. Jag var det jag gjorde och det andra tyckte om mig.. jag insåg inte hur mycket rösten i mitt huvud (egot) påverkande mig, min kropp och hela mitt liv..

Att ha dåligt samvete är att slå på sig själv. Att tro att man inte gör rätt och inte duger som man är. Man behöver ha ständig bekräftelse utifrån, ha kontroll och tror att man utåt måste vara både lyckad, snygg och lycklig, vilket jag inte alls var.. Jag hade ingen självkänsla, vad i ständig konflikt med mig själv och med verkligheten och förde en ständig kamp emot mig själv och min kropp, även i yogan.. Min stackars kropp har fått utstå mycket under mitt liv. Därför tror jag att det är genom kroppen jag fått mina lärdomar, i form av skador, olyckor, sjukdomar, trauman mm.

Jag vet inte exakt när detta vände, men mitt eget mående har blivit såå mycket bättre de senaste åren. Ju mer jag jobbar med mig själv och utforskar min tankar och känslor som kommer och går, både under meditation och i vardagen, så blir jag mer medveten och närvarande. Och i närvaron så finns inget dåligt samvete. Där finns ingen oro eller otrygghet. Där finns inga tankar som slår på mig själv. Och det är såå skönt! Idag äter jag istället ex en glass eller det jag tycker om med gott samvete och njuter istället av det och jag bryr mig mer om min insida än min utsida idag och vet att jag kan bekräfta mig själv och få mig själv att må gott. Det kan ingen annan. Jag vet vad som är viktigt på riktigt för mig idag! 🙏🏼

Närvarons kraft och tankens kraft är verkligen enorm!! 🙏🏼♥️

Jag har haft just ”Närvarons kraft” som teman på mina yogakurser i flera terminer nu, men kommer alltid fram till att det är det som betyder mest i vårt liv och det som ger störst förändring. Ju mer närvarande vi är i våra liv, ju enklare är det att leva och ju vackrare blir livet. Svårt att sätt ord på och förklara, men det är min upplevelse iaf. Jag kommer att fortsätta ha detta som tema och jobba ännu djupare med det. Så känner du en nyfikenhet på att vilja utforska dig själv och din kropp lite mer, så finns nya kurser att gå under hösten ( jag ska snart uppdatera min hemsida..😅). http://www.halsaochharmoni.com

Avslutningsvis vill jag dela lite bilder från min fina vår och från mitt liv just nu. ♥️

Jag hoppas vi möts framöver, kanske på Uteyogan vid Simsjön?! 🙏🏼

F R I H E T ✨

Vad betyder frihet för dig? Vad är det första du tänker på när du hör ordet frihet?

För mig är det ett ord som har blivit väldigt viktigt de senaste två åren, då allas vår frihet har satts på prov på många olika sätt.. Men när jag verkligen har reflekterat över ordet frihet så är det inte den fysiska friheten, att få röra mig fritt i samhället, som är det största. För mig är det den mentala friheten som är den allra viktigaste och största friheten.

Att ha möjlighet att kunna tänka fritt, att följa sitt hjärta och att våga gå utanför ”boxen” och det ”normala”, är väldigt utvecklande och stimulerande, men det kan även vara utmanade och skrämmande.. Att våga se på saker och på sitt eget liv på ett annat och kanske annorlunda sätt än vad många andra gör, är frihet för mig. Att våga stå för det jag verkligen tror på och känner är rätt för mig och våga gå utanför ramarna för vad andra tycker. Att inte slaviskt tro på och lyssna på egots röst eller på medias ständiga matande är också en frihet. Att våga välja själv och lyssna till sitt eget hjärta, det är frihet för mig! Och det är allas rättighet!!

Tänk vad alla medier påverkar oss idag.. det är skrämmande hur de kan styra oss att köpa saker, göra saker, tro saker.. utan att vi ens överväger, reflekterar, känner efter eller ifrågasätter. Vi är så vana att bara ”lyda”, som vi alla fick lära oss att göra i skolan..

Jag vill med detta inlägget verkligen uppmana dig att reflektera över varför du gör som du gör i ditt liv! Varför du har gjort de val du har gjort? Varför arbetar du med det du gör? Varför har du just de intressen du har? Varför bor du där du bor? Varför har du de vänner du har? Gör du detta för din egen skull eller för någon annans? För att du älskar det? För att du måste? För att du vill? För att det inspirerar? För att det är bekvämt..? Ifrågasätt ditt eget liv och börja lyssna till ditt eget hjärta! ♥️ Undersök med nyfikenhet och varsamhet om det huvudet eller hjärtat som fått bestämma i ditt liv fram tills nu..?

Låt värderingar och dömanden få kliva åt sidan och bli genuint nyfiken på varför ditt liv ser ut som det gör idag!

Du har alltid friheten att välja något annat, att välja något nytt, att välja en annan väg i livet. Det är aldrig för sent att börja på nytt och att börja följa ditt hjärta lite mer! Där ligger friheten att var du!! ♥️

Tack för att du läst och jag önskar dig all lycka i ditt framtida liv på ditt hjärtas väg! ♥️♥️

Avslutar med lite bilder från de senaste månaderna vid Simsjön! 🥰

T a c k ♥️

Ett litet men såå viktigt ord, tack.

Jag brukar reflektera lite över året och över mitt liv så här i slutet av ett år och har kommit fram till att jag bara har saker att tacka för.

Tack kroppen för att du vaknar på morgonen och för att du gör allt för mig, varje dag, varje sekund och tack sängen för att du burit min kropp varje natt även detta året.

Tack mitt fantastiska hem för att jag får möjligheten att bo här och bo som jag alltid drömt om, nära skog och vatten.

Tack min underbara familj som alltid finns där för mig och som stöttar och älskar mig precis som den jag är.

Tack naturen för alla timmar jag fått spendera tillsammans med dig. Det ger mig alltid närvaro, trygghet, lugn och en livfull energi.

Tack för alla möten jag fått uppleva under året. Alla jag möter är mina lärare på olika sätt och en spegling av mig själv. Det finns alltid något spännande att upptäcka och lära.

Tack för att jag ger mig tiden att bara vara, meditera, reflektera och att prioritera mig själv en stund varje dag. Det får både mig och min familj att må bra. ♥️

Tack för allt jag fått uppleva under detta året. Både i med och i motgångar. Resan genom livet ger mig och lär mig såå mycket.

Tack för att jag idag älskar mitt liv och jag vet att livet älskar mig ♥️♥️

Utforska vad du har att tacka för i ditt liv just nu. Känn tacksamhet i ditt hjärta och låt denna kärlek och glädje få fylla hela dig och även hela ditt kommande år. ♥️

T a c k till dig för att du läser och följer mig och jag önskar dig allt gott under 2022 🌟

N ä r v a r o

Vad betyder ordet närvaro för dig? För mig betyder närvaro både harmoni, lycka och frid. Genom att helt och fullt ge mig hän åt det innevarande ögonblicket, gör att inget annat är viktigt just då. Då finns ingen oro, ingen rädsla och ingen brist. Jag kan uppleva detta när som helst under min dag, men att öva sig i medveten närvaro genom meditation är mest hjälpsamt upplever jag.

Det har börjat dyka upp mycket forskning på just meditation och hur bra det faktiskt är för oss att landa i nuet. Att börja reflektera över och utforska när du faktisk är fullt närvarande under din dag, kan vara både intressant och nästan lite skrämmande… De allra flesta lever sina liv i huvudet och i sina tankar. Det ryms tyvärr inte så mycket närvaro i mångas liv idag och detta kan leda detta till både fysiska och psykiska sjukdomar, utbrändhet.. mm..

Tänk om vi alla människor kunde vara mer närvarande och mer i kontakt med den klokaste delen av oss själva. Då skulle vi vara mer omhändertagande, mer förstående och accepterande och inte motarbeta varann. Vi skulle lyssna mer och vara mer kärleksfulla och omtänksamma. Tänk vad underbar vår väld skulle vara då! ♥️

Idag lyssnar många hellre på sin omgivning, på media och på vad andra tycker och tänker. Vad hände med vår egen intuition? Vad hände med vår egen vilja och vårt eget val? Idag mer än någonsin behöver vi landa i oss själva och lyssna på vad jag vill, vad jag känner och vad jag behöver just nu. Att börja lyssna på hjärtat istället för att bara lyssna på hjärnan och att inse att vi inte behöver tro på allt vi tänker. Jag övar varje dag på detta och det är en ständigt pågående träning under hela livet. Allt och alla vi möter blir då våra lärare.

Men börja i det lilla. Börja med att uppskatta och känna tacksamhet för det du har. Börja att se och uppleva ditt liv med dina sinnen. Börja stanna upp och vara i stillhet och tystnad. Börja spendera mer tid i naturen. Börja leva och uppleva ditt liv! ♥️

Allt börjar med dig ♥️

Med dessa bilder från Simsjön en vacker vinterdag i december, vill jag önska dig en fridfull jul och en vacker start på det nya året! ✨🌟✨

Bortvald & övergiven

Jag har skrivit om detta ämne förut, men känner att det är aktuellt hela tiden och kanske mer nu än någonsin. Jag tror och upplever själv att det inte finns något mer smärtsamt och skamfyllt än att känna sig bortvald och känslan av att vara övergiven. En känsla jag upplevt många gånger under mitt liv, både som barn och som vuxen. En känsla som skapar både otrygghet, osäkert, ensamhet, sorg, smärta, skuld och även mycket skam.

Men varför är det så skamfyllt att prata om detta som så många upplevt och upplever? Både i partnerrelationer, vänrelationer och olika jobbrelationer kan man bli bortvald. Men visar det verkligen att det är något fel på mig som blir bortvald, som vi ofta tror och tänker? Kan det vara så att de som väljer bort faktiskt bara gör oss en tjänst? För vem vill vara i en relation där man inte tillfullo är uppskattad och omtyckt för den man är? Eller på ett arbete där man inte är på den platsen man egentligen ska vara?

Jag tror att allt har en mening och att vi alltid har något att lära av livet och av allt som sker och av alla vi möter. Att allt faktiskt sker av en anledning. Livet kanske vill visa oss något eller leda oss någon annanstans. Jag har istället för att rata den/de som gjort mig illa till mods, istället försökt se dem som mina lärare och se att de är här för att lära mig något och jag har faktiskt även sagt det till några. Att försöka se att de triggar något i mig som inte är läkt, ett sår som kanske funnits där sen jag var barn (eller från något annat liv..). Något som jag kanske behöver titta på och jobba med, vilket jag har gjort under många år nu och verkligen insett att det är så. Och jag triggar säkert något i många andra också… Vi är en spegling av varann helt enkelt, så därför behöver vi varann för att se och upptäcka saker i oss själva.

När jag väl landade i denna insikt så skapade det en större trygghet i mig själv, en känsla av att duga som jag är och känna mitt eget värde. Det finns inga rätt eller fel, inget som är bra eller dåligt, allt beror på hur jag själv väljer att se på livet och på mig själv.

Så att ge sig själv tiden att reflektera, att jobba med sig själv i terapi och samtal, att i mötet med andra våga lyfta frågor som skaver och saker som får oss att må dåligt kan ge oss massor! Alla går omkring med i stort sett samma känslor som du.. du är inte ensam. ♥️♥️