Varmt välkommen hit! ♥️ Här nedan hittar du kurserna som erbjuds för terminen: Kvällskurser (Mix av Hatha/Yinyoga och Yinyoga & Meditation) Gravidyoga, Återhämtande yoga och Mamma bebis yoga. Och även en förklaring på de olika yogaformerna allra längst ner på sidan.

Så roligt att du hittat hit och att du också är nyfiken på yoga, meditation och på livet! 🙏🏼✨ Yogakurserna sker på Skövde YogaCentrum, Barrstigen 1 D på Östermalm, men det finns även möjlighet till yoga i Simsjön!

Följ mig gärna på Facebook ”Hälsa & harmoni” och på Instagram ”theresehalsaochharmoni” för att inte missa nyheter, kurser, fredagsmys, uteyoga, kallbad och annat jag delar. Du får följa min resa genom livet och kanske hitta inspiration till kalla bad och ett mer levande och närvarande liv. Jag har även en blogg som du hittar här på hemsidan.

ANMÄLAN till alla kurser sker på mail till: therese@halsaochharmoni.com. Ange då ditt namn, mailadress och telefonnummer.

BETALNING sker på BG 112-6036 eller på swishnummer 1234985800 (Hälsa & Harmoni)

Jag tar emot epassi, men behöver ALLTID ha din anmälan först! Så innan du betalar, se till att du fått bekräftelse på att du har en plats på en kurs!

OBS!! All anmälan till yogakurserna är BINDANDE! Du kan överlåta din plats till någon annan eller om du blir sjuk så får du pengarna tillbaka vid uppvisat läkarintyg. Att inte dyka upp på en kurs man är anmäld till, utan en avanmälan, debiteras med 50% av kursens kostnad efter kursstarten!

KVÄLLSKURSERNA och info om de olika yogaformerna jag undervisar i, läser du om lite längre ner på denna sidan. Enstaka klasser, Fredagsmys, Retreat, Uteyoga vid Simsjön, Prova-på Kalla bad med föreläsning mm hittar du under fliken ”Enstaka tillfällen med Yoga & Kalla bad”

Kursstarter HÖSTEN 2023:

NYHET!! Yinyoga & Meditation på 12 ggr. Kursstart den 29/8 på Skövde YogaCentrum

Tisdagar kl 19.00 – 20.30

Detta är en ny kurs på 12 tillfällen, där du får möta dig själv och kroppen här och nu med hjälp av Yinyoga och du kommer även att få prova Yoga Nidra och Restorative yoga (vid något tillfälle). Olika andningsövningar och meditation finns med vid varje tillfälle. Allt för att landa mer och mer i nuet, i kroppen och i närvaro istället för i frånvaro. Vi kommer att ha olika fokusområden vid varje tillfälle och jobba med kroppens fascia på olika sätt och öka flödet i kroppen på olika sätt. En mycket stressreducerande och återhämtande kurs för både kropp och sinne och även för dig utan tidigare erfarenhet.

Kursen passar för dig som söker vila, närvaro i nuet och en meditativ stund och för att få tips på hur du själv kan skapa detta hemma. Men kursen passar även för dig som tränar och som är stel och som önskar en större rörlighet.

Yinyoga är en lugn, passiv och meditativ yogaform, där vi övar på att stanna upp och stanna kvar och möta motstånd i kroppen och även i sinnet och på så vis bli smidigare i kroppen, få en ökad cirkulation, bli mer kroppsmedveten och stark i dig själv. När du får möjligheten att stanna upp och möta det som känns i kroppen och det som pågår i sinnet i stillhet och på ett mer nyfiket och accepterande sätt, så kan vi få hjälp med att tillämpa detta i vår vardag när vi möter motstånd. Vi ökar vår medvetenhet om livet genom att vara här och nu i både i Yogan och under Meditation och Mindfulness och vågar se bortom det fysiska. Läs mer om Yinyoga, och Yoga Nidra längre ner på sidan. ⬇️

Du kan vara nybörjare till både yoga och meditation.

Kursstart: Tisdagen den 29/8 kl 19.00-20.30

Pris: 2666 kr

Anmälan på mail till: therese@halsaochharmoni.com

MAMMA & BEBIS YOGA på 4 ggr. Kursstart den 13/9 2023 på Skövde YogaCentrum

• Onsdagar kl 10.30 – 11.30

Detta är en kurs på 4 tillfällen där vi fokuserar på att återhämta, mjukgöra, stärka, hela, läka och hitta tillbaka till kroppen genom yoga efter en lång graviditet. Vi kommer även att öva på att hitta lugn, stabilitet och närvaro i sinnet genom mindfulness, meditation och olika andningsövningar. Bebisen får bestämma, så ibland kanske du matar eller tröstar och övar på att göra detta i medveten närvaro (mindfulness) och att acceptera det som är just nu. Vi kommer även att prova babymassage och göra en massagesaga som du får med hem.

Kursen passar dig som har en bebis från minst 1 månad (längre vid kejsarsnitt) eller när du känner dig redo och fram tills din bebis börjar röra sig runt i rummet (ca 6-8 mån) Du kan vara nybörjare i yoga.

Kursstart: onsdagen den 13/9 2023 kl 10.30-11.30

Pris: 999 kr

Anmälan på mail till: therese@halsaochharmoni.com

Några ord om kursen:
”Det har varit en skön upplevelse att yoga tillsammans med min bebis och att låta det vara ”som det är”, inte jämföra och inte döma utan bara vara här och nu och acceptera hur det faktiskt är just nu. Och även att få lära känna kroppen på nytt efter graviditeten och få träffa andra i liknande situation. Tack för en fin kurs!”

GRAVIDYOGA med förlossningsförberedelse på 6 ggr. Kursstart den 30/8 2023 på Skövde YogaCentrum

• Onsdagar kl 16.30 – 18.00

En mycket uppskattad kurs för dig som är över vecka 13 och som känner att du vill uppleva en större trygghet inför förlossningen och få en stund med bara dig och din blivande familjemedlem. Och ett sätt att möta andra i samma situation. ♥️

Vi använder oss av mjuka rörelser, meditation, mindfulness och undersöker vårt andetag med olika tekniker. Vi övar på att observera vårt sinne och lära känna kroppen som är under förändring och skapar även en fin kontakt med ditt växande barn. Varje yogaklass avslutas med en skön återhämtande vila. Du kommer även att få prova yoga Nidra (yogisk sömn) under kursen.

Du får även lära dig kraftfulla verktyg som du kan använda dig av under din kommande förlossning för att känna dig mer trygg, lugn och avslappnad. Du kommer även att ha nytta av dessa verktyg under resten av ditt liv! ♥️ Du kan vara nybörjare i yoga.

Kursstart: onsdagen den 30/8 2023 kl 16.30-18.00 Övriga datum för kursen: 13/9, 20/9, 27/9, 4/10 och 11/10.

Pris: 1444 kr

Anmälan sker på mail till: therese@halsaochharmoni.com

OBS! Endast en kurs under terminen och med ett begränsat antal platser.

Här kan du läsa hur några deltagare upplevde sina förlossningar efter kursen:

”Jag vill bara tacka för alla bra tips och verktyg du gett under yogan. Barnmorskorna var imponerade över min andning och avslappning och frågade om jag hade övat mycket. Jag sa att jag hade gått på gravidyoga och dom sa att det hade hjälpt mig otroligt mycket! Ville bara att du ska veta att du gör ett jättebra jobb och att kursen var otroligt värdefull inför förlossningen :)”

”Jag ligger just nu på BB alldeles hög på upplevelsen av ännu en fantastisk förlossning och vill skriva till dig och tacka för att du lärt mig yogans filosofi och hur man kan hantera smärta, andas och att våga lita på att kroppen kan. Att vara i varje sekund utan att få panik över hur ont det ska göra sen ♥️ Magiskt ✨”

”Nu har våran lilla Iris äntligen kommit, 11 dagar efter beräknat och en förlossning på dryga 12 h, men hon var väl värd att vänta på!! 🥰❤️
Vill bara från djupet av mitt hjärta tacka för allt du lärde mig under Gravidyogakursen! Jag kände mig så lugn och trygg med mina andningsövningar och tankesätt! Även barnmorskorna var imponerade över detta och sa att de knappt sett någon i min ålder med ett sånt lugn, utan de flesta brukar ha mycket mer panik!
Dom sa även att det måste varit en bra kurs och lärare och jag kunde inte annat än att skryta om dig! Så jag vill egentligen bara säga tack för allt! ❤️” – Ida Skog

Några ord som beskriver kursen från dem som gått den: Förberedande, lugnande, stärkande, lärorik, ger förståelse och insikter, skapar en äkta trygghet, värdefull, öppen och tillåtande, avslappnande, harmonisk, återhämtade, energigivande, meditativ, rehabiliterande, att få en stund med bara MIG! ♥️

Jag som leder kursen, Therése Grane, är förutom gravidyogalärare, även utbildad DOULA, en coach, en trygghet och en hjälpande hand och har medverkat vid ett antal förlossningar. Jag har själv två akuta kejsarsnitt bakom mig, som jag tack vare dessa kurser och arbetet som doula har bearbetat och löst upp de trauman som de skapade i mig.

Hathayoga & Yinyoga på 12 ggr. Kursstart den 29/8 på Skövde YogaCentrum

Tisdagar kl 17.15-18.45

Denna kurs på 12 tillfällen får du möta Hathayoga och Yinyoga varannan vecka och även Restorative yoga (vilande yoga vid ett tillfälle) och Yoga Nidra. Vi utforskar med nyfikenhet kroppen både i stillhet och i rörelse, passivt och aktivt och i medveten närvaro. Du får prova olika tekniker för meditation och Mindfulness och vi sitter eller ligger en stund varje gång och utforskar vårt sinne, vårt andetag, våra tankar och känslor, vår kropp, ja vårt här och nu i medveten närvaro. Olika andningsövningar är också ett stående inslag vid varje tillfälle, samt en skön välbehövlig avslutande vila och ibland Yoga Nidra (yogisk sömn). Du kan läsa om de olika yogaformerna längre ner på sidan. ⬇️

Alla oavsett nivå är välkomna! Kursen har samma deltagare varje gång, så det blir en mer trygg och nära grupp och upplevelse. Ta med din egen matta om du vill, men matta och allt annat du behöver ha under kursen finns att låna hos oss. Ögonkudde kan vara skönt att ha i slutet av klassen.

Jag skapar olika yogaklasser vid varje tillfälle, där vi ibland utmanar oss mer fysiskt och ibland mer mentalt. Allt för att komma oss själva, de vi egentligen är, lite närmare och lära känna oss själva på djupet, bortom roller och prestationer. ♥️ Medvetenhet, närvaro, acceptans och självmedkänsla är nyckelord i dessa kurser och i alla mina yogakurser.

Kursstart: tisdagen den 29/8 2023 kl 17.15-18.45

Pris: 2666 kr/kurs

Anmälan sker på mail till: therese@halsaochharmoni.com

Så längtar du efter att känna magin i yoga och meditation och i stillheten och närvaron i nuet? Vill du uppleva mer glädje i livet? Känna mer tacksamhet? Vill du bli mer vän med dig själv och din kropp? Då är du varmt välkommen på en Yogakurs! 🙏🏼

Detta är en resa i dig själv, att i nyfikenhet undersöka vad som ryms där utan att försöka förändra eller ta bort något. Det är i nuet och i de små tingen runt oss som magin, kraften och storheten finns. Inte i de mentala historier vi har i huvudet. Vi kommer på ett djupare plan att undersöka oss själva och vad som pågår inom oss och bli medveten om vad som påverkar oss och hur det påverkar oss och därmed hitta mer njutning och tacksamhet i livet . ♥️

Här är några ord om mig som lärare och mina yogakurser från några deltagare:

”Fantastiskt att få delta på Therese yogakurs! Jag lär mig mycket varje gång, en ”ny värld har öppnats” man lär känna sig själv bättre också. Therese gör det så bra, beskriver tydligt, lugnt och stegvis. Det är min ”frizon” när jag går till yogakursen, prestation, stress lämnas utanför jag kan känna mig avslappnad och bara vara mig själv. Tack för det Therese❣️” -Anna-Carin Malmström

”Lugn, acceptans, återhämtning, förlåtelse, kroppsmedvetenhet, fokus och harmoni.. Therese visar sig själv och har en underbar utstrålning i yogasalen, vilket jag uppskattar oerhört. Hennes röst och guidening hjälper till att nå just de orden jag först skrev. Så härligt att yogan inte bara finns med mig på tisdagskvällarna, utan även de övriga dagarna i veckan. Otroligt nöjd! ✨” – Sannah Rintakoski

”Det finns de som säger att yoga inte är en grej för dom och så finns det dom som vet bättre! Jag har fram till för snart 2 år sedan tillhört gruppen ”yoga är inte min grej” men då aldrig träffat Therése eller förstått vad yoga egentligen är. För 2 år sedan krävde min kropp en annan livskvalitet. För att få annorlunda resultat behövde jag utforska nya metoder. En av dessa var Yinyoga hos Therése. Jag var osäker, trött och nervös. Therése stod där med ett stort leende och öppna armar utan krav på kunnande, klädval eller att jag skulle kunna sitta med benen i kors. Genom Yinyoga med Therése har jag lärt mig mycket om kroppen både fysiskt och psykiskt. Hon har på ett naturlig sätt och alltid med ett leende nära lärt mig att våga stanna upp i vardagen, slappna av och visat hur man andas på riktigt. Att våga stanna i nuet och lyssna på kroppen är jobbigt och tålamodskrävande, men med stöttning av Therése så har jag vågat. Nu har jag insett att yoga är något för alla och något jag inte kommer leva utan. Det ger mig ett lugn både i kropp och själ. Tack Therése!” – Helena Bobic

Återhämtande yoga på 6 ggr. Kursstart den 18/10 på Skövde YogaCentrum

Onsdagar kl 16.30 – 18.00

En återhämtande kurs på 6 tillfällen för dig som känner att du behöver lära dig att komma ner i varv, hitta återhämtning och vila på ett effektivt och kanske helt nytt sätt. Du kommer att få verktyg som du kan använda dig av hemma för att landa i kroppen och lugna sinnet. Du får möta både vilade Yinyoga, Restorative yoga, Yoga Nidra, meditation, andningsövningar och lite annat smått och gott, som tillsammans hjälper oss till en större närvaro och en lugnare tillvaro i vår vardag. En trygg och stilla stund med bara dig. ♥️

Kursstart: onsdagen den 18/10 kl 16.30-18.00

Pris: 1444 kr

Anmälan sker på mail till: therese@halsaochharmoni.com

Läs mer om de olika yogaformerna lite längre ner på sidan.

Kursen hålls i ett tryggt format, med samma deltagare med gott om plats för dig. Minst 6 anmälda för en kursstart. Både nybörjare och vana är varmt välkomna.

Några ord från senaste kursen: Behövlig, återhämtande, samhörighet, behaglig, tänkvärd, utvecklande, själspåfyllande, otroligt rogivande, avslappnande, lugn, livsbejakande, självreflektion, harmoni, glädje, äkthet, självuppskattning, väg till frihet… ♥️♥️Betalning av kurserna sker på BG 112-6036 eller på swishnummer 1234985800 (Hälsa & Harmoni).

Några vackra ord från en deltagare:

”Hej Therése ❤️ Jag vill dela med mig av mina tankar om dig som yogalärare, men framförallt som människa. Yoga finns överallt numera, jag kan sitta hemma och betala inga pengar alls och få en yogakurs helt gratis och det känns bra. Vad som gör din yogaklass unik och bidrar till att jag gång på gång springer till din kurs som ett nyfiket barn är din kommunikativa förmåga du besitter, din vishet och klokhet och din vilja att nära och vörda det du har lärt dig och sprider det till oss övriga. Din yogaklass innehåller kärlek, humor skratt och tårar men det är inte det som gör den unik. Den som gör din yoga unik är din förmåga att låta oss nyfiket få utforska vårt inre på ett sätt som vi aldrig hade vågat göra utan Dig. Du läser högt för oss som en mor läser en trösterik saga för sina barn o vi vill somna till den ton av symfoni av vishet som råder i dina berättelser. Du tar oss till en värld där vi får möta våra svagheter och styrkor och ger vår själ sinnesro den stund vi är med Dig Du har en läkande hand som jag inte kan beskriva på ett annat sätt än just en läkande hand när du täcker oss med filtar, förser oss med kuddar och klappar oss varsamt. Du utstrålar värme och kärlek och ja…..vårt ljus ser ljuset i Dig. Men det som gör dig unik Therese är att du är så ödmjukt omedveten om allt det du är. Du är så mycket mer än en yogalärare och ord är bara överflödiga ❤ Det är verkligen Dig jag beskriver och vad jag känner, ändå känner jag Dig inte, så det måste vara en ren ynnest för dina nära och kära att ha Dig i sitt liv.” – Loma Kajo Mandl

Vill du kontakta mig, har du frågor eller vill du anmäla dig till en kurs? Skicka då ett mail till: therese@halsaochharmoni.com med ditt namn, mailadress, telefonnummer så hör jag av mig.

Jag håller de flesta kurser på SKÖVDE YOGACENTRUM. Hösten 2015 startade jag den trygga, lugna och livgivande oas tillsammans med min kollega Maria Strömberg. Du kan läsa mer om oss och om vad mina kollegor där erbjuder på vår hemsida http://www.skovdeyogacentrum.se

Skövde YogaCentrum ligger på Östermalm, på Barrstigen 1D i Skövde, i en källarlokal med ingång mot Laketorget. Vi är flera yogalärare där och erbjuder olika typer av yoga: Iyengar yoga, Mediyoga, Viryayoga, Gravidyoga och Mamma/bebisyoga, Familjeyoga, men även kurser i Mindfulness Meditation och olika workshops, meditativ dans och mycket mycket mer. Parkerar gör du lättast vid förskolan, längst upp mot Eriksdalsskolan, från kl 17, då det nu krävs parkeringstillstånd för att stå på övriga parkeringen. Går du en kurs hos oss så får du ett parkeringstillstånd av vid kursstart. Eller så kör du förbi förskolan så finns det en asfalterad yta bakom förskolan där vi kan stå eller på någon tvärgata vid villorna under dagtid.

Jag har även prova-på-yoga för de som vill nyfikna på yoga. Vi kan vara på Skövde YogaCentrum eller i någon annan lokal och jag har yogamattor och filtar att låna ut. Det kan vara företag, föreningar, kommunen, utbildningar, komisgäng, möhippor mm som vill prova eller få en skön och trevlig stund tillsammans. ⭐️

Beskrivning av de olika yogaformerna:

HATHAYOGA

Hathayoga är mycket fokus på närvaro och är både dynamisk och statisk. Vi jobbar med vår muskulatur i olika positioner där vi sträcker, förlänger, mjukar upp och stärker kroppen på olika sätt och i olika riktningar. Och även med flöden i takt med andetagen.

Vi lär oss lyssna på vår kropp och lär känna den och både dess möjligheter och begränsningar genom olika övningar, rörelser och positioner. Hathayogan ökar vår närvaro, koncentration och kroppsmedvetenhet och balanserar vår energi och ökar därmed vårt välbefinnande!

Vi övar oss även på att stanna upp, lyssna på och lära känna vårt inre och hitta våra styrkor, men samtidigt lära oss acceptera våra begränsningar både fysiskt och mentalt bl.a genom balansövningar, olika fokus, styrka, kroppskännedom, olika andningsövningar, avslappning, mindfulness och meditation. Både kropp och sinne får här en härlig boost!

Några ord från mina yogis om Hathayogan:

Hathayogan har gett mig insikt i hur viktigt det är för mig att stanna upp och känna efter hur kroppen (och tanken) känns. Kursen har gjort mig medveten om att jag kan styra vilka tankar jag ska tillåta mig att uppehålla mig vid, att jag kan välja att fokusera på det som får mig att må bra. Jag har inte samma värk i leder som jag hade innan jag började Yogan, jag har mjukat upp kroppen en del tror jag ;)”

”Hathayogan har varit precis vad jag hoppades på! Jag känner att kroppen ”öppnat sig” och blivit bl a starkare. Inte som i muskelstyrka kanske, utan mer som i tillförsikt att den kan (med lite övning).”

”Din hathayoga är underbar och ger så mycket till mig och min kropp. Den har hjälpt mig med allergiastman och hjälpt mig att hantera stress. Jag är väldigt glad att du lärt mig och guidat mig genom yoga och meditation. Du är en väldigt duktig och professionell yogalärare med positiv och härlig energi. Jag har nu gått tre av dina kurser och känner att jag bara vill fortsätta gå på dina kurser och lära mig mer och mer om yoga och meditation!”

YINYOGA

Yinyoga är en meditativ, passiv och lugn yogaform, där vi fokuserar på vila och återhämtning. Vi sitter eller ligger i positionen mellan 3-5 minuter och denna yogaform passar de allra flesta, från dem som är riktigt stela till dem som är mycket aktiva. Yinyogan gör vår övriga träning mer effektiv och är mycket återhämtande och stresssreducerande. Vi låter musklerna slappna av och andas djupt i positionen för att komma åt vår bindväv i kroppen som ofta är stel och som kan ge blockeringar och det kan kännas i kroppen när vi jobbar med bindväven! Vi påverkar våra meridianer (energibanor) i kroppen på olika sätt, samt våra leder och inre organ på ett positivt sätt. Vi jobbar även här med olika andningstekniker, mindfulness och meditation, där vi lär känna oss själva och vårt inre genom nyfiken observation, närvaro och acceptans. Vi undersöker våra styrkor och våra begränsningar i kropp och sinne. Vi lär oss att känna in och lyssna på vår kropp på ett djupare plan i yinyogan. Yinyogan är en blandning av yoga, mindfulnessmeditation och kinesisk medicin och vi använder positionen för att komma in i kroppen på ett fantastiskt sätt!

Yinyogan lugnar ner vårt nervsystem, ökar smidigheten i kroppen och stärker skelettet, ger djup avslappning och vi övar oss i att vara närvarande i nuet och i vår egen kropp och undersöka våra tankar och känslor.

Några ord från mina yogis om Yinyogan:

Jag uppskattar väldigt mycket din början på varje yinyogapass då jag har fått lära mig mycket om olika andningstekniker och mindfulness och meditation. Jag använder dessa i min vardag då jag behöver det. Framför allt har jag blivit medveten om andningens betydelse för att vi ska må bra. Jag tycker också att jag blivit mycket mer medveten om min egen kropp även om jag har mycket kvar att lära. Det sköna är att jag inte jämför mig med någon annan utan bara är så lycklig när jag utvecklas med små steg.”

”För mig har yinyogan varit ett sätt att hitta lugnet och att komma ner i varv. Hade det inte varit för yogan så skulle jag ha ”brakat”! Yogan har gett mig redskap för att hantera stressen. Många nätter har jag använt mig av yogan för att komma ner i varv o för att sova. Att lära mig att stanna upp o andas. Att efter en yogaklass känna sig helt lugn o avslappnad i kroppen har varit en härlig känsla. Att känna att yogaövningarna kan hjälpa mig att komma ner i varv har gjort att jag har förstått när jag är stressad o att jag kan mota undan utan att få ångest/panikångest vilket jag har haft till o från under många år. Jag är inte fri men jag är en bra bit på väg!”

”Yinyogan har varit fantastiskt bra för mig eftersom jag har lätt för att stressa upp mig. Jag har problem med spänningshuvudvärk och då har detta sätt att varva ner på varit ett jättebra verktyg för mig! Kombinationen av yoga och mindfulness har varit väldigt bra och det har varit användbart även resten av veckan i vardagen. Det har givit mig bättre möjlighet att vara mer närvarande i nuet och på så vis hålla nere stressen när det är som rörigast för mig.”

RESTORATIVE YOGA

Restorative yoga är en ännu mer meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt. Det engelska ordet restorative betyder återhämtande på svenska. Många delar av yoga ger kropp och sinne återhämtning och är därför per definition just restorative. Restorative Yoga däremot är en specifik form av yoga med avsikten att genom utvalda tekniker samt mjuka och avslappnande positioner ge kropp och sinne maximal avlastning.

Det kan vara den svåraste och mest avancerade yogastilen då den verkligen låter oss slappna av på djupet. Men även för att det kan vara extremt utmanande för en del av oss att slappna av, vara i stillhet och släppa kontrollen för att komma ner i varv. I denna yogaform placerar vi oss i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa avslappning i kroppen. Vi håller varje position i minst 6 minuter och ända upp till 20 minuter. Genom att hålla positionerna under en längre tid och samtidigt känna sig fullständigt bekväm och avlastad i kroppen, kan vi tillåta oss att verkligen slappna av och ”sjunka in” i positionen, det är här vi skapar återhämtning. En position kan räcka som praktik, vilket gör att vi kan praktisera Restorative även när vi har kort om tid eller när vi är ovana vid praktiken och till en början kanske har svårt att slappna av.

Både kropp och sinne behöver återhämtning för att fungera optimalt. Det är nämligen då många viktiga processer som bidrar till att bland annat hålla oss friska, skadefria och må allmänt bra sker i kroppen. Om vi inte får den viktiga återhämtningen återuppbyggs inte cellerna på samma sätt, cirkulationen minskar, matsmältningen blir sämre och immunförsvaret går ner. Genom denna vila och avslappning stimulerar vi det parasympatiska nervsystemet och hjälper oss att skapa en fysisk och mental balans. Vi synkar helt enkelt gas och broms.

I Restorative Yoga använder vi flera props för att avlasta kroppen. Detta är en mycket stor del av denna praktik och props såsom klossar, filtar, bolster eller liknande redskap är därför viktiga för att verkligen kunna slappna av fullt och kunna släppa taget helt och hållet och få en skön upplevelse. Läs ännu mer här och vad Restorative yoga är bra för: https://yogobe.com/se/yoga/stilar/restorative

YOGA NIDRA

Yoga nidra är en guidad meditationsteknik som även kallas yogisk sömn och som utförs liggandes i savasana, död mans position. Yoga nidra hjälper oss att hitta en total djupavslappning som kan bidra till att lösa upp mentala och fysiska spänningar. På sanskrit betyder nidra sömn och yoga nidra kallas ofta den sömnlösa sömnen då vi tas in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen går in i en djup form av avslappning. 

Tillståndet kallas hypnogogiskt tillstånd eller alfatillstånd. Detta kraftfulla tillstånd kan användas för många olika syften som inkluderar djupavslappning, frigörande av minnen som fastnat i vårt undermedvetna, och medvetna, samt skapa ett ökat tillstånd av medveten närvaro. Genom denna ”yogiska sömn” vill vi försätta kroppen i ett tillstånd av sömn, medan sinnet behålls fokuserat och vaket.

Fördelar med yoga nidra

 • Många upplever nästan omedelbara fysiska fördelar såsom minskad stress och bättre sömn.
 • Ger dig en total djupavslappning som släpper mentala och fysiska spänningar.
 • Kan användas för att somna eller för att få återhämtning vid förlorad sömn. (Dock ej som ersättning för nattlig sömn)
 • Ger ökad koncentration genom att vårt sinne blir avslappnad och därmed ökar vårt fokus.
 • Enkelt att utföra, även för den som har problem att hålla en sittande meditationsställning.
 • Kan minska fysisk smärta genom att hormoner kopplade till smärtlindring frigörs.
 • Ger både kropp och sinne återhämtning och balans.
 • Tillåter dig att gå på djupet av dig själv och bli mer trygg.

Yoga nidra passar för alla som vill komma ner i varv, slappna av och skapa en bra balans i kropp och själ.

Några ord om Therése som lärare:

”Du utstrålar en sådan glädje och värme varje gång vi träffats och det är riktigt härligt för det ”smittar” av sig till oss andra 🙂 Jag tycker det har varit jättebra att du gått omkring och hjälpt oss stå rätt i positionerna så att man känner skillnaden.”

”Therése är mycket behaglig, glad och peppande. Och det är så skönt att vara där man inte mäts samtidigt som du utmanar oss.

”Du har en väldigt lugn och behaglig framtoning. En behaglig röst att lyssna till. Du är väldigt pedagogisk och bra på att förklara hur man ska utöva rörelserna. Även var det ska kännas och vad man behöver tänka på vid dom olika positionerna. Du engagerar kursdeltagarna och planterar bra tankar och medvetenhet. Fortsätt med den positiva entusiasmen!

”Therése är en varm, omtänksam, positiv och inkännande person som gör att jag känner mig trygg och sedd på yogagolvet.”

”Du är jättebra! Du har en lugn och trygg röst. Pratar lagom mycket. Jättebra att du har ett fokus varje vecka. Jag har varit på andra yogaklasser, men du är helt klart den bästa! Du utstrålar lugn och glädje och att du vet vad du gör. Du inspirerar!”

”Jag tycker att du har en alldeles särskild förmåga att få alla som kommer till dig att tycka att man duger som man är, oavsett kropp och förmåga. Det överväger nog yogans kraft för mig. Varje tillfälle jag har varit på yoga känner jag mig väldigt tillfredsställd. Jag ser verkligen fram emot varje nytt tillfälle. Känner att jag blivit beroende av yogan och ska försöka gå på yogan i sommar också, om jag inte är bortrest. Det är helt och hållet din förtjänst! Fortsätt bara på det positiva sätt som du gör nu, du sprider en sådan glädje kring dig.”

”Hej Therése ❤️ Jag vill dela med mig av mina tankar om dig som yogalärare, men framförallt som människa. Yoga finns överallt numera, jag kan sitta hemma och betala inga pengar alls och få en yogakurs helt gratis och det känns bra. Vad som gör din yogaklass unik och bidrar till att jag gång på gång springer till din kurs som ett nyfiket barn är din kommunikativa förmåga du besitter, din vishet och klokhet och din vilja att nära och vörda det du har lärt dig och sprider det till oss övriga. Din yogaklass innehåller kärlek, humor skratt och tårar men det är inte det som gör den unik. Den som gör din yoga unik är din förmåga att låta oss nyfiket få utforska vårt inre på ett sätt som vi aldrig hade vågat göra utan Dig. Du läser högt för oss som en mor läser en trösterik saga för sina barn o vi vill somna till den ton av symfoni av vishet som råder i dina berättelser. Du tar oss till en värld där vi får möta våra svagheter och styrkor och ger vår själ sinnesro den stund vi är med Dig Du har en läkande hand som jag inte kan beskriva på ett annat sätt än just en läkande hand när du täcker oss med filtar, förser oss med kuddar och klappar oss varsamt. Du utstrålar värme och kärlek och ja…..vårt ljus ser ljuset i Dig. Men det som gör dig unik Therese är att du är så ödmjukt omedveten om allt det du är. Du är så mycket mer än en yogalärare och ord är bara överflödiga ❤ Det är verkligen Dig jag beskriver och vad jag känner, ändå känner jag Dig inte, så det måste vara en ren ynnest för dina nära och kära att ha Dig i sitt liv.”

Jag kan bara säga T A C K 🙏🏼✨

Här är även lite bilder från vårt SkövdeYogaCentrum!

       Hoppas vi ses på eller utanför yogamattan!

Annons

10 reaktioner på ”YOGAKURSER & de olika YOGAFORMERNA

  1. Hej Maria!

   Vad roligt! Du får gärna maila mig dina uppgifter, mailadress och telefonnummer till therese.halsaochharmoni.com för din anmälan.

   Tack på förhand! 🌸

   Varma hälsningar
   Therése Grane

   Gilla

 1. Hej Therese. Är familjeyogakursen fullsatt? Om inte vill jag gärna ha mer info om tider och datum 🙂 Dottern tyckte mycket om familjemys du hade så hoppas kunna göra detta tillsammans med henne ❤️ Mvh Linnea

  Gilla

  1. Hej Linnea! 🌺

   Vad roligt att ni tyckte om familjeyogan!
   Det finns platser kvar på kursen som är på 4 ggr på fredagar kl 16.30-17.45 och börjar den 29/9 till den 20/10.

   Vill du anmäla er? Jag behöver en mailadress till dig också.

   Med värme ❤️
   Therése

   Gilla

   1. Tack! Då anmäler jag dig och Angelica till familjemysen! Notera datumen så ses vi den 8/9 och 10/11 på Skövde YogaCentrum! Betalning sker kontant på plats!!

    Allt gott till er! 💕

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s