Om mig 

Mitt namn är Therése Grane och jag bor och driver mitt företag ”Hälsa & harmoni” i Skövde och driver Skövde YogaCentrum som ligger på Östermalm i Skövde tillsammans med min kollega Maria, där vi erbjuder en mängd olika yogaformer tillsammans med fyra andra yogalärare.

Jag är diplomerad massageterapeut och har gått kurser i taktil massage, triggerpunktsbehandling, baby- och barnmassage. Jag är utbildad doula och kan vara en hjälp, en coach och en stöttning för blivande föräldrar före, under och efter en förlossning.

Jag har många kurser i yoga bl.a.: Förlossningsförberedande Gravidyoga, Mamma Bebis Yoga, Familjeyoga, olika kvällskurser i Yin-, Hatha- och Restorative yoga och även yogakurser på dagtid för bl.a. pensionärer och olika företag. Olika företag eller kommunen kommer ofta på prova- på, jag har yoga för möhippor olika tjejgäng mm. Jag har även ”Fredagsmys” med olika teman, som du kan läsa mer om under fliken ”Yogakurser”, där du även kan läsa om Yogaresan till Kroatien i september 2018!

Jag har arbetat som fritidspedagog i skolans värld sen 1995, innan jag startade upp mitt företag 2012. Jag sa upp mig från mitt arbete 2013 efter en sjukskrivning som blev långdragen med ett brutet ben i min fot som läkte ihop fel och fick opereras om mm. Men den ”resan” gav mig kraft att ta mig vidare i livet.

Min passion är yoga, meditation och personlig utveckling och jag utövar regelbundet yoga och meditation för att få kroppsmedvetenhet, styrka både mentalt och fysiskt, en smidig kropp, ett inre lugn och mer kontakt med mig själv och undersöka mina tankar. Jag är certifierad yogalärare i Hatha- Yin- och Restoretive yoga, Gravidyoga och även i Barnyoga.  Jag har studerat bl. a på Axelsons institut och Yoga Devi i Stockholm och för Magdalena Mecweld och går kontinuerligt på workshops och kurser i detta. Jag håller mina yogakurser på Skövde YogaCentrum på Östermalm, som jag och Maria Strömberg startade hösten 2015.

Är du nyfiken på mina kurser kan du läsa mer här på hemsidan under fliken ”Yogakurser”. På min blogg kan du få tips om hur du kan få en lugnare mer levande och närvarande vardag.

På min fritid är jag allra helst i naturen där jag verkligen njuter av underbara promenader tillsammans med min hund Nala, meditation och ibland även yoga och olika andningsövningar och läser gärna böcker i ämnet personlig utveckling. Jag fixar gärna i trädgården i vår sommarstuga och jag paddlar gärna kajak på Simsjön, där vi har stugan. Under tre somrar har jag haft Sommaryoga vid Herrekvarnsviken vid Simsjöns strand, vilket varit mycket uppskattat! Håll utkik på min Facebooksida ”Hälsa & harmoni” eller längst ner på min hemsida där du också ser mina inlägg, om du inte har Facebook för att se nyheter och vad som är på gång just nu.

   Min erfarenhet av god hälsa är att se till helheten. Inte bara till kroppen utan även till själen och sinnet eller psyket, den mentala medvetenheten eller den inre världen. Det finns en mängd olika sätt att namnge detta inre på. Min tro är att kroppen, sinnet och själen är förenade och samverkar och att dessa tillsammans avgör vår hälsa. Våra tankar påverkar oss såå mycket mer än vi tror!! Att utforska och nyfiket undersöka mina tankar och känslor och att bara vara är något jag gör dagligen, inomhus eller utomhus.

Jag har gått en mängd kurser i personlig utveckling, andning, meditation och mindfulness vilket har fått mig att växa som människa och att se livet på ett helt nytt sätt. Personlig utveckling är något som verkligen intresserar mig och jag har läst många böcker inom detta område! Det finns så mycket att utforska och upptäcka i sig själv, om du bara hinner och vågar stanna upp och lyssna inåt, vilket vi gör i yogan, där vi alltid mediterar innan eller efter varje klass!

Denna praktik har gjort mig till en helt annan person än vad jag var för 10 år sen. En mer ödmjuk, trygg och kärleksfull person som vågar tro att livet visar mig vägen och att livet vill mig väl och att allt blir som det ska. Jag blir vad jag tänker.

Annonser

2 reaktioner på ”Om mig/ Kontakt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s