Om mig 

Mitt namn är Therése Grane och jag bor och driver mitt företag ”Hälsa & harmoni” i Skövde och driver Skövde YogaCentrum som ligger på Östermalm i Skövde tillsammans med min kollega Maria Strömberg, där vi erbjuder en mängd olika yogaformer tillsammans med många andra yogalärare och terapeuter. Följ mig gärna på Facebook ”Hälsa & harmoni” och på Instagram ”theresehalsaochharmoni”.

Jag är även diplomerad massageterapeut och har gått kurser i taktil massage, triggerpunktsbehandling, baby- och barnmassage. Jag är utbildad doula och kan vara en hjälp, en coach och en stöttning för blivande föräldrar före, under och efter en förlossning.

Jag erbjuder yogakurser i bl.a.: Förlossningsförberedande Gravidyoga, Mamma Bebis Yoga, Familjeyoga, olika kurser i Yin-, Hatha-, Restorative yoga, samt yoga Nidra.

Jag har yogakurser på dagtid bl.a. för pensionärer och olika företag. Skövde kommun och olika företag kommer ofta på prova på eller har yoga tillsammans på en friskvårds- eller planeringsdag. Jag har yoga för möhippor, olika tjejgäng mm. Jag erbjuder ibland ”Fredagsmys” och har Sommaryoga vid Simsjön, som du kan läsa mer om på min Facebooksida ”Hälsa & Harmoni” och på Instagram ”theresehalsaochharmoni”.

Jag har arbetat som fritidspedagog i skolans värld sendan 1995, innan jag startade upp mitt företag ”Hälsa & Harmoni” 2012. Jag sa upp mig från mitt arbete 2013 efter en sjukskrivning som blev väldigt långdragen, pga ett brutet ben i min fot som läkte ihop fel och fick opereras om mm. Men den ”resan” gav mig kraft att ta mig vidare i livet och våga lära mig nya saker. ♥️

Min passion är yoga, meditation och personlig utveckling och jag utövar regelbundet yoga och meditation för att få kroppsmedvetenhet, styrka både mentalt och fysiskt, en smidig kropp, ett inre lugn och mer kontakt med mig själv och för att hitta närvaro i nuet. Jag går regelbundet på tysta yoga och meditationsretreat och jobbar med mig själv varje dag.

Jag är certifierad yogalärare i Hatha- Yin- och Restoretive yoga, Yoga Nidra, Gravidyoga och även i Barnyoga.  Jag har studerat till yogalärare på bl. a Axelsons Institut, Yoga Devi i Stockholm och för Magdalena Mecweld och går kontinuerligt på workshops och kurser i detta för att få inspiration och få lära mig mer. Jag går även på olika tysta retreater som jag uppskattar mycket och som ger en djupare syn på livet. Har även gått längre online kurser för Eckhart Tolle mfl.

Jag håller mina yogakurser på Skövde YogaCentrum på Östermalm, som jag och Maria Strömberg startade hösten 2015. Från hösten 2023 kan du även yoga hemma hos mig i Simsjön, i mitt yogaorangeri ”Place of Harmony”, där jag kommer att erbjuda enstaka klasser.

Är du nyfiken på mina kurser kan du läsa mer här på hemsidan under fliken ”Yogakurser”. På min blogg kan du få tips om hur du kan få en lugnare mer levande och närvarande vardag.

På min fritid är jag allra helst i naturen där jag verkligen njuter av underbara promenader i skogen tillsammans med min hund Nala, där jag även mediterar och ibland även yogar och gör olika andningsövningar. Jag läser gärna böcker i ämnet personlig utveckling och mediterar varje dag. Jag fixar i trädgården och paddlar kajak och kallbadar i Simsjön, där vi nu bor permanent i vårt drömhus med egen brygga sen våren 2020.

Sen år 2014 har jag haft ”Sommaryoga vid Simsjön”, där vi först var vid Herrekvarnsviken vid Simsjöns södra strand och har varit mycket uppskattat och som mest nästan 70 personer!!

Sen pandemin så har jag istället haft Uteyogan hemma hos mig, på gräsmattan vid Simsjön eller på bryggan. Jag startar när värmen kommer åter, så håll utkik på min Facebooksida ”Hälsa & harmoni”, på Instagram som ”theresehalsaochharmoni” eller längst ner på min hemsida där du också ser mina inlägg, om du inte har Facebook, för att se när det drar igång igen!

   

Min erfarenhet av god hälsa är att se till helheten. Inte bara till kroppen utan även till själen och sinnet eller psyket, den mentala medvetenheten eller den inre världen. Det finns en mängd olika sätt att namnge detta inre på. Min tro är att kroppen, sinnet och själen är förenade och samverkar och att dessa tillsammans avgör vår hälsa. Våra tankar påverkar oss såå mycket mer än vi tror!! Att utforska och nyfiket undersöka mina tankar och känslor och att bara vara är något jag gör dagligen, inomhus eller utomhus.

Och jag ÄLSKAR att vara i naturen! Där finns en helt naturlig stillhet, närvaro och en djup levande medvetenhet, där allt är perfekt precis som det är. 🌳🌲

Jag har gått en mängd kurser i personlig utveckling, andning, meditation och mindfulness vilket har fått mig att växa som människa och att se livet på ett helt nytt sätt. Personlig utveckling är något som verkligen intresserar mig och jag har läst många böcker inom detta område. Det finns så mycket att utforska och upptäcka i sig själv, om du bara hinner och vågar stanna upp och lyssna inåt, vilket vi gör i yogan, där vi alltid mediterar innan varje klass.

Denna praktik har gjort mig till en helt annan person än vad jag var för 15 år sen. En mer ödmjuk, trygg, nyfiken, medveten, närvarande och kärleksfull person som vågar tro att livet visar mig vägen och att livet vill mig väl och att allt blir som det ska. Jag vet nu att livet älskar mig! ♥️

Under två terminer med början ht 2018 gick jag en kurs som heter ”Bli den du är”, som var en djupgående utbildning i att just bli den jag är! Mycket terapi och bearbetning och det var en spännande och utmanade tid med många viktiga insikter och erfarenheter. ♥️

Kontakt

Vill du anmäla dig till en yogakurs, ett fredagsmys mm eller har du några frågor så kan du maila mig: therese@halsaochharmoni.com eller höra av dig på tel: 0708477439.

Jag finns på Herrekvarnsvägen 170 A vid Simsjön, där jag håller kurser i KALLBAD, UTEYOGA vid Simsjön och enstaka yogaklasser från hösten 2023.

Jag ser fram emot mötet med just dig! ♥️

Med värme ✨

Therése Grane

Annons

2 reaktioner på ”Om mig/ Kontakt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s