För mig är yoga inte enbart en skonsam träningsform, för mig är yoga ett sätt att leva, en livsstil. Yogan ger både min kropp och mitt sinne det de behöver; medvetenhet, närvaro, styrka, lugn och återhämtning, men även energi och en djupare medvetenhet om både kropp och sinne.

Jag är så tacksam över att jag hittade denna väg när mitt liv inte var det bästa i runt 2004. Stressad småbarnsmamma med alltför höga krav på mig själv och en känsla av att jag aldrig dög och jag hade ständiga skuld och skam känslor och dåligt samvete och det gjorde att jag tryckte ner och slog på mig själv ännu mer. Jag har med bla yogans hjälp lärt mig att tro mer på och acceptera mig själv som jag är, att inte jämföra mig med andra utan istället inspireras av dem. Att jag duger som jag är och att inse att allt levande är vacket och perfekt på sitt sätt!

Att försöka låta livet leva med mig och att acceptera saker som de är och se kärlek istället för att låta livet bli en kamp av dömande, jämförande, avundssjuka, negativa tankar och krav, som det ständigt var förut och som jag även nu kan hamna i ibland… Mina magproblem, som jag har haft under större delen av mitt liv och som de aldrig hittat någon orsak till, är helt borta sedan många år tillbaka! Mycket av dessa problem var säkert stressrelaterade och yoga, mindfulness, meditation och andning är fantastiska vektyg mot stress, oro och negativa tankar och har hjälpt mig så mycket.  

Jag vill erbjuda dig att stanna upp och lyssna på vad du och din kropp vill, låta dig få en stund med bara dig, utan all yttre påverkan som vi har idag och även inre. Jag, och även du, behöver detta så väl i dagens stressade omväld med ständiga intryck och matande med vad som är rätt och fel…. och alla icke snälla tankar vi så ofta har om oss själva.

Att ta tid för dig själv och att ta hand om dig själv redan nu, är en mycket god investering i framtiden! Till både kropp, sinne och själ. Även din omgivning får nytta av din investering i dig själv, för mår du bra, så mår de som är runt dig också bra, det blir som ringar på vattnet.

Mina yogakurser innehåller alltid mindfulness, meditation och olika andningsövningar och jag använder mig av Hatha-, Yin-, Restorative-, Kundalini- och Iyengaryoga mm i en härlig mix. Under mina yogakurser kommer vi att stärka, lugna, lära känna och lyssna på vår kropp och även vårt sinne och på så sätt åstadkomma balans, närvaro och medvetenhet. Yoga är, enkelt uttryckt, en teknik för att uppnå fullständig medvetenhet i både kropp och sinne. Och då kommer även en god hälsa på köpet! LÄS MER OM MINA YOGAKURSER UNDER FLIKEN ”YOGAKURSER”.

Så känn efter… Önskar du en ökad självkänsla, att vara mer närvarande i nuet, få mer energi, mer kroppskännedom och en bättre sömn, ja helt enkelt känna dig mindre stressad och mer levande och välmående? Då är mitt råd till dig – prova yoga!

I augusti 2015 invigde vi (jag och min kollega Maria Strömberg) vårt nya Skövde YogaCentrum!! Min dröm om ett ”själsgym” som jag haft i många år, har gått i uppfyllelse!

Vår oas ligger på Östermalm på Barrstigen 1 D i källarplanet, med ingång mot Laketorget. Läs mer om oss och om mina yogakurser och drop-in klasser på http://www.skovdeyogacentrum.se eller under fliken ”Yogakurser” här på hemsidan, där kan du läsa vad det är för skillnad på de olika yogaformerna jag undervisar i och där hittar du mer information om mina yogakurser och vad andra som gått dem har upplevt!

NAMASTÉ

bild 2 bild 1 (2) bild 3bild 2 (1)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s