Förändring 

Nytt år och nya vanor kanske? Allt förändras och är förändring i våra liv. Det finns inget i livet som är konstant. Vårt andetag är ett nytt andetag varje gång, vi vaknar varje morgon till en ny dag och nya utmaningar och möten och dessa formar oss hela tiden. 

Under mina promenader får jag ofta insikter och just idag var insikten just att allt verkligen förändras hela tiden! När jag gick samma promenad igår, så var jag mer tung i sinnet och även vädret var tungt med blötsnö och dimma. Jag kände mig lite  nervös inför mina yogakurser som startade igår och morgonyogan som startade idag. Jag får ofta känslan av att inte duga och vara tillräckligt bra, men när jag kommer till skogen och till min gran så får jag ny styrka på nåt vis som inte går att förklara. 

När jag gick promenaden idag så sken solen och jag kände mig så glad och lycklig i sinnet och upptäckte att även naturen var annorlunda idag. Inser hur mycket vår omgivning, de vi möter och det vi upplever påverkar oss och våra tankar! Första bilden är från idag, den andra från igår.  

   
Liksom naturen förändras, molnen skingrar sig på himlen så att solen kan lysa, så kan vi även förändra våra tankar och känslor. Att låta våra tunga tankar skingras och låta vårt inre ljus komma fram gör livet lättare att leva och gör att dina känslor förändras. Det är bara du själv som kan göra detta! Ingen annan!! Att aktivt välja var du vill lägga ditt fokus och hur du reagerar på din upplevelse. Mindfulness och meditation är en hjälp på vägen till att upptäcka var dina tankar tar vägen med dig och hur de påverkar dig. 

Jag har förutom meditation, andning och yoga även skogen och min gran som hjälp när det känns tungt ibland. Där hittar jag styrka, lugn och tystnad och jag får nya perspektiv och insikter om olika saker i livet. På bilden längst ner ser du där jag stått och gett avtryck på stammen! 😊

   
Prova själv!! Hitta ett träd som blir ditt träd. Eller ta en promenad i skogen alldeles själv och upplev naturen med alla sinnen; ljud, dofter och färger. Prova att ta en stund varje dag för att bara vara med ditt andetag. Ligg kvar en stund innan du stiger upp på morgonen och andas långa djupa andetag och känn att du lever och får ny energi. Ta en stund innan du somnar på kvällen och undersök vad du känner dig tacksam för i ditt liv just nu! Stort som smått. Var närvarande när du borstar dina tänder och känn hur det känns i din mun och upplev varje tand du borstar. Några tips på olika mindfulnessövningar och välj det som passar dig och ditt liv just nu! Istället för att bara tänka på och planera ditt liv, våga uppleva livet ögonblick för ögonblick! 

  

Tänk på att det aldrig är för sent att börja på nytt! Idag är första dagen på resten av ditt liv!! ❤️❤️❤️

Varm kram till dig! 

2 reaktioner på ”Förändring 

Lämna en kommentar