Dåligt samvete..

En kollega inspirerande mig till att skiva om min akilleshäl i livet och det är mitt dåliga samvete. Jag upplever, men dock inte alls lika mycket idag, att jag inte är eller gör tillräckligt. Att jag inte är bra nog eller duktig nog. Tron på mig själv har verkligen varit i bott..

Förr kunde jag ha dåligt samvete om jag inte tränade tillräckligt och när jag väl tränade så hade jag dåligt samvete för att jag inte var hemma med familjen.. Jag kunde få dåligt samvete när jag läste en bok, för då kunde jag ju ha städat istället eller gjort någon annan nytta.. mina hjärnspöken (mitt ego) drev på mig hela tiden och sa alltid till mig att jag inte var tillräckligt bra.. och på den tiden trodde jag på alla mina tankar..

Jag började yoga på allvar runt 2007 och började jobba med mig själv runt år 2009, då jag gick en kurs i personlig utveckling och det var verkligen en rejäl käftsmäll! Jag hade sååå mycket inom mig som jag hade tryckt undan och istället lyssnat på egot som aldrig var nöjd. Inte undra på att jag inte mådde bra.. Detta är inget som syns utanpå och det är något som alla bär med sig, men vi har alla olika ”teman”. För en del är det oro, för andra kanske det är olika rädslor eller självhat. Men för att förstå sig själv lite mer och börja lyssna på sig själv, så måste man bli medveten om vad som faktiskt pågår där inne i skallen.. Meditation är det som varit mest betydelsefullt för mig, men även samtal, frigörande andning, olika övningar, att få dela med andra och även att få lyssna på andras historia.

Det har tidvis varit en ganska tuff resa och jag har gjort den på egen hand, med stort stöd av min make givetvis, men den var verkligen nödvändig. Jag hade med all säkerhet klappat ihop totalt om det inte varit för att livet har visat mig vägen på olika sätt och lett mig in på olika ”stigar” som det bara har varit att följa. Men jag kunde ju lika gärna ha gett upp, men det är inte riktigt min grej… Och jag är idag såå glad för att jag gjort denna resan, trots alla tårar, ensamhet och all smärta som det medfört.

Jag kan idag njuta utan att behöva sträva någonstans eller prestera något. Jag kan göra det jag vill, utan dåligt samvete. Jag känner eller har oftast inga måsten eller krav på mig själv längre. Det enda jag kan få lite dåligt samvete för idag, är för att jag har det lite för bra.. Men det gå snabbt över! 😍 Vad andra tycker och tänker bryr jag mig faktiskt inte om längre.

Jag rekommenderar verkligen alla att bli mer nyfikna på sig själva. Att undersöka i stillhet och tystnad vad som pågår i nuet och bli mer medveten om de tankar som kanske plågar dig dag ut och dag in, helt utan anledning och utan relevans. De kanske har pågått sen du var barn… Kanske vill du gå en yogakurs hos mig för att få hjälp på vägen? 😘

Tack för att du läser och vill ta del av min historia. 🙏🏼✨

Jag önskar dig en fin helg med mycket närvaro, värme och solsken! 🔆

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s