Mänsklig värme

Jag känner mig såå älskad just nu! ❤️ Jag har nog aldrig i hela mitt liv känt så mycket kärlek från min omgivning tidigare.

Efter yogaklassen i tisdags har jag fått många fina ord och recensioner på min Facebooksida och igår sa en deltagare att hon känner så stor skillnad före och efter yogan, mycket mer lugn, men samtidigt sprudlande och livfull.
Igår kväll fick jag ett sms med denna text från en annan deltagare:
”Hej Therése ❤️ Jag vill dela med mig av mina tankar om dig som yogalärare, men framförallt som människa. Yoga finns överallt numera, jag kan sitta hemma och betala inga pengar alls och få en yogakurs helt gratis och det känns bra. Vad som gör din yogaklass unik och bidrar till att jag gång på gång springer till din kurs som ett nyfiket barn är din kommunikativa förmåga du besitter, din vishet och klokhet och din vilja att nära och vörda det du har lärt dig och sprider det till oss övriga. Din yogaklass innehåller kärlek, humor skratt och tårar men det är inte det som gör den unik. Den som gör din yoga unik är din förmåga att låta oss nyfiket få utforska vårt inre på ett sätt som vi aldrig hade vågat göra utan Dig. Du läser högt för oss som en mor läser en trösterik saga för sina barn o vi vill somna till den ton av symfoni av vishet som råder i dina berättelser. Du tar oss till en värld där vi får möta våra svagheter och styrkor och ger vår själ sinnesro den stund vi är med Dig Du har en läkande hand som jag inte kan beskriva på ett annat sätt än just en läkande hand när du täcker oss med filtar, förser oss med kuddar och klappar oss varsamt. Du utstrålar värme och kärlek och ja…..vårt ljus ser ljuset i Dig. Men det som gör dig unik Therese är att du är så ödmjukt omedveten om allt det du är. Du är så mycket mer än en yogalärare och ord är bara överflödiga ❤
Det är verkligen Dig jag beskriver och vad jag känner, ändå känner jag Dig inte så väl, så det måste vara en ren ynnest för dina nära och kära att ha Dig i sitt liv.
Kram Loma”
Tack tack tack!! Ingen har nog någonsin gett mig finare ord vare sig i skrift eller ord! ❤️ Jag blev helt mållös och hade svårt att ta till mig att de faktiskt var till mig, om mig. Tänk vad mycket man kan ge till en annan människa med bara ord! Loma har sagt att det är ok att jag delar hennes ord.

Jag var med min dotter Maja på hennes skola Käpplundaskolan idag, som även är min gamla arbetsplats och fick där så många varma goa kramar och fina ord från många före detta kollegor. Att jag jobbade där i nästan 20 år känns helt overkligt! Kan sakna mina fina kollegor och alla goa barn ibland.

Sen är det ju inte bara utifrån vi behöver värme och kärlek, för det vi behöver allra mest är att bekräfta oss själva på ett positivt och kärleksfullt sätt. Vi behöver båda. Både mänsklig värme och egenkärlek!

Jag upptäckte under min utbildningshelg vid förr tillfället, att mitt livstema handlar om känslomässig försummelse och jag har med mig det från barndomen. Alla människor, även om man haft en ok barndom har olika livsteman med sig och som visar sig och kan fördjupas i vuxen ålder. Jag har alltid haft svårt att älska mig själv och har nog därmed haft svårt att även visa andra kärlek på det sättet som jag egentligen vill och känner. Men tack vare att jag nu börjat bearbeta och se detta som legat som en slöja över mig och som varit en varklump inom mig, så har jag nu börjat se och få uppleva kärlek på alla möjliga sätt!

Jag hittade denna förklaring på nätet, på hur känslomässig försummelse kan ge sig uttryck och det stämmer så bra in på mig:

”Jag har alltid varit en känslig själ och bär på mycket känslor inom mig, något som inte riktigt fick komma till uttryck när jag var liten. Jag blev aldrig bemött i mina känslor på det sätt som jag behövde, nämligen med förståelse och kärlek. Det är problematiskt när ett känsligt barn växer upp i en familj där man inte har samma närhet till sina känslor, för det blir svårt att hitta den förståelse man behöver. Så detta gjorde att jag började känna skam för att visa mina känslor, jag kände helt enkelt att det var något fel på mig. Detta är ju inte av någon som helst illvilja utan tydliggör endast faktumet att hur man tar hand om sig själv också kan ha en stark inverkan på andra människor.”

Jag fortsätter min resa och njuter av det jag känner idag, det kan vara något helt annat imorgon och det är också ok.

Värme & kärlek till DIG! ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s